وی بیان کرد: هر ساله با توجه به تحریمها شعاری برای بزرگداشت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر انتخاب میشود که شعار امسال این هفته «تغذیه با شیر مادر؛ زیر بنای زندگی سالم» است شیر مادر نقش موثری در کاهش سو تغذیه، ناامنی غذایی، فقر و بقای زنان و کودکان دارد؛ تغذیه با شیر مادر جز دستورات دینی است که در قرآن کریم و سایر کتب آسمانی به آن اشاره شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت و درمان افزود: تغذیه با شیر مادر تاثیر چشمگیری در سلامتی کودک و حفظ سلامت مادر دارد بنابراین ترویج تغذیه با شیر مادر یکی از سیاستگذاریها در کشورها است.
وی تاکید کرد: همه مادران به استثنای موارد خاص قادر به شیر دادن به نوزادشان هستند؛ کودک باید در شش ماه نخست فقط با شیر مادر تغذیه شود و تا دو سالگی باید همراه با شیر مادر از تغذیه تکمیلی هم استفاده کند.
حریرچی تصریح کرد: تماس پوستی مادر با نوزاد نقش موثری در تضمین سلامت کودک دارد؛ ما حدود 1830 واحد LDR (اتاق خصوصی زایمان طبیعی) در کشور داریم که بهترین مکان برای مادر و نوزاد در نخستین ساعات تولد است.
سخنگوی وزارت بهداشت و درمان گفت: خوشبختانه امروزه آمار سزارین در ایران از 57 درصد به 50 درصد رسیده است اما ما با آمار ایدهال فاصله زیادی داریم؛ شاخص تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد 68 درصد است، حضور پدر و مادر در بقای کودک نقش موثری دارد به طوری بقای کودکی که با پدر و مادرش زندگی میکند 10 برابر بیشتر از کودکی بوده که پدر و مادرش را از دست داده است.
وی اظهار کرد: مادران برای اینکه بتوانند به هدف تغذیه با شیر مادر دست پیدا کنند به حمایت خانواده و سیستم بهداشتی کشور نیاز دارند البته ما نمیتوانیم تغذیه با شیر مادر را به شکل یکسان به همه مادران آموزش بدهیم متاسفانه متخصصان کشور که در حوزه سلامت کودک فعالیت میکنند در رابطه با تغذیه با شیر مادر آموزشهای لازم را نمیبینند همچنین در برخی از دانشگاههای علوم پزشکی تغذیه با شیر مادر آموزش داده نمیشود.
حریرچی افزود: بسیاری از مادران در روزهای نخست تولد نوزاد از تغذیه با شیر مادر منصرف میشوند که یکی از علل این موضوع ترخیص زود هنگام مادر و نوزاد از بیمارستانها است متاسفانه در کشور ما به علت کمبود تخت و داشتن بار مالی برای خانوادهها مادران و نوزادان نسبت به کشورهای توسعه یافته خیلی زود از بیمارستانها مرخص میشوند.
سخنگوی وزارت بهداشت و درمان درباره میانگین روز بستری در ایران تاکید کرد: میانگین روز بستری در ایران 2.8 روز است که این رقم نصف روز بستری در کشورهای توسعه یافته است؛ ما در ایران به ازای هر هزار نفر جمعیت 1.6 دهم تخت داریم که این رقم در کشورهای مشابه ما 2.5 تا سه تخت به ازای هر هزار نفر است؛ سرانه بستری در کشور ایران 118 به ازای هر هزار نفر بوده که این رقم در کشورهای مشابه ما 190 تا 230 شخص به ازای هر نفر است.
وی یادآور شد: استفاده از مشاوره مردمی برای حمایت از مادران و نوزادان بسیار اهمیت دارد ما باید برای ترویج تغذیه با شیر مادر در کشور سازمانهای مردم نهاد تاسیس کنیم، مشاوره موثر با مادران و حل مشکلات شیر دهی در دوران کار بسیار مهم بوده و در ارتقا بقای کودک بسیار موثر است ؛ تغذیه با شیر مادر مسئولیت همگانی و اجتماعی است که برای این که به این امر مهم دست پیدا کنیم نیازمند حمایت سازمانهای مختلف در کشور هستیم.
انتهای پیام/