به گفته وی، اگرچه در گزارشهای 10 سال اخیر، در برخی مواقع اتقافاتی مبنی بر مسمومیت مصرف قارچ های سمی در کشور رخ داده بود،اما همانند امسال بزرگ نمایی نشده بود و نمیدانم امسال به چه دلیل علیه این صنف عکسالعمل نشان داده شد.
صدیقپناه افزود: باتوجه به آنکه میان آحاد جامعه این باور را ایجاد کردهایم که در مصرف قارچ پرورشی جای هیچگونه نگرانی نیست، اما گزارشهای متعدد از مصرف قارچهای سمی، آسیب جدی به پرورش دهندگان قارچ خوراکی وارد کرد.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی و تولیدکنندگان اجازه نمیدهند قارچ غیرمعمولی بر سرسفره خانوار قرار گیرد، تصریح کرد: زیان پرورش دهندگان در ماههای اخیر مشکلات متعددی برای آنها ایجاد کرد که با هماهنگی صورت گرفته میان وزارت جهاد کشاورزی و بانکها، انتظار می رود با تنفس در بازپرداخت اقساط عقب افتاده، زیان وارده به تولیدکنندگان جبران شود.
به گفته وی، برخی واحدهای پرورشی کوچک به دلیل زیان چشمگیر ماههای اخیر از گردونه تولید خارج شدند که با کمک انجمن و وزارت جهاد کشاورزی انتظار میرود مجددا به چرخه تولید بازگردند.
صدیقپناه با اشاره به اینکه در ماههای اخیر روزانه 450 تا 650 تن قارچ در واحدهای پرورش تولید میشد، بیان کرد: بازدهی پایین کامپوستها در فصل گرما و عدم تأمین مواد اولیه از سوی برخی واحدهای پرورش ناشی از زیان وارده در ماههای اخیر موجب شد که تولید روزانه به 250 تا 300 تن کاهش یابد.
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچهای خوراکی درباره آخرین وضعیت قیمت قارچ در بازار گفت: قیمت کنونی هر کیلو قارچ به دلیل کمبود عرضه 7 هزار و 800 تا 9 هزار تومان است و این درحالی است که در ماههای اخیر به دنبال جوسازی و اطلاع رسانی نادرست در برخی رسانه ها، قیمت به کیلویی یک هزار و 500 تومان نیز رسیده بود.
وی قیمت تمام شده هر کیلو قارچ را 6 هزار و 800 تا 7 هزار تومان اعلام کرد و افزود: واقعیت امر آن است که قیمت قارچ از سال 92 به بعد ناشی از کاهش قدرت خرید خانوار و مشکلات اقتصادی در بازار تغییری نداشته است و در شرایط کنونی تنها تحت تأثیر مسائلی نظیر کمبود تولید به نرخ 7 هزار و 800 تا 9 هزار تومان رسیده که این قیمت سودچندانی برای تولیدکننده در بر ندارد.
صدیقپناه در پایان نرخ واقعی هر کیلو قارچ در مزرعه را 8 هزار تومان اعلام کرد و گفت: امسال قیمت هر کیلو کلش گندم تحت تأثیر مسائلی از قبیل خشکسالی و کاهش بارندگی از 250 به 550 تا 600 تومان افزایش یافت و این امر در کنار افزایش سایر نهادههای تولید در قیمت تمام شده تأثیر بسزایی دارد.
انتهای پیام/