مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق ارز و پولشویی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: البته در گذشته واردات زیورآلات به طور مسافری تا حجم 150 گرم مجاز بود و بیش از این مقدار به عنوان قاچاق برشمرده میشد اما اکنون به منظور صرفه جویی ارزی ،واردات این کالا ،قاچاق قلمداد می شود.
وی بیان کرد: قاچاقچیان زیورآلات را به شکل مصنوعی و یا به صورت شمش از طریق مسیرهای پروازی و یا مرزهای زمینی قاچاق میکنند. بنابراین وجود هرگونه زیورآلات خارجی در بازارچهها، قاچاق است و باید برخورد جدی با آنها صورت بگیرد.
پرهام فر تشریح کرد: ورود زیورآلات در هر قالبی ( شمس و یا مصنوعات) ممنوع است، بنابراین بهانهجویی عدهای که ادعا میکنند شمسها را به کالای تبدیلی در میآورند مورد قبول نیست.
وی درمورد قاچاق شمس و مواد اولیه زیورآلات که در صنعت هم مورد بهره گیری قرار میگیرد، اضافه کرد: کشور از منابع معدنی غنی همچون مس، طلا، پلاتینیوم و... برخوردار است که در صنایع هم کاربرد زیادی دارد اما در کنار تولید کالا های داخلی شاهد واردات قانونی اجناسی همانند سیم مسی هستیم که مراجع بالا دستی باید این امر را بررسی و با رانت ها مبارزه و برخورد کنند.
پرهام فر گفت: البته در برخی از تجهیزات از جمله مصارف پزشکی از موادی همانند پلاتینیوم استفاده میشود و به علت اینکه علم ساخت برخی از آنها را نداریم، ناچار به واردات قانونی هستیم.
لازم به ذکر است، چندی پیش مأموران گمرک بارزگان از 2 مسافر ترکیه ای ، ۶ کیلو و ۷۷۰ گرم زیورآلات نقره کشف و ضبط کردند.
انتهای پیام/