سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهم‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری از سوختگی در کودکان

کودکان کنجکاو به دنبال لمس کردن اشیا یا قرار دادن آن‌ها در دهان خود هستند، اما گاهی این کنجکاوی نسبت به گرما و منبع آن ممکن است سوختگی‌های شدید را به همراه آورد.

محمدحسین ورهرام مدیر بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین (ع) در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛  گفت: تاول‌هایی که به علت برخورد با اجسام داغ یا ریختن مایع‌های داغ روی بدن کودک ایجاد می‌شود، یکی از شایع‌ترین اتفاقاتی است که به علت یک لحظه غفلت در کودکان رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه مواد مایع داغ یکی از علت‌های شایع سوختگی در کودکان است، افزود: سایر مواردی که در آن کودکان در اثر تماس دچار سوختگی می‌شوند، می‌تواند تماس با شعله یا اجسام داغ، مواد شیمیایی مانند پاک کننده ها، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و حتی سوختگی‌های الکتریکی به خاطر فرو بردن انگشت‌ها یا اشیاء فلزی در پریز برق یا حتی جویدن سیم برق باشد.

ورهرام علت بسیاری از موارد سوختگی با آتش در کودکان را استفاده از کبریت و فندک عنوان کرد و ادامه داد: این وسایل و سایر لوازم مشابه را باید دور از دسترس کودکان نگهداری کرد و در نخستین زمان که کودک قابل آموزش است، به او خطرناک بودن کبریت و فندک را آموزش داد.

مدیر بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین (ع)، به خانواده‌ها توصیه کرد: هنگام آشپزی از شعله‌های انتهایی گاز نزدیک به دیوار که دسترسی کودکان به آن‌ها مشکل‌تر است، استفاده شود و موقع پخت و پز، دستگیره ظرف به طرف دیوار یا مرکز گاز باشد تا کودک نتواند به آن دست بزند.

دیگر توصیه دکتر «ورهرام» قرار دادن ظروف محتوی آب جوش، روغن و سایر مواد داغ در بالای سطح زمین، در محل امن، مستحکم و غیر لغزنده، دور از دسترس کودکان بود.

راهکار‌هایی برای پیشگیری از سوختگی در هنگام حمام کودک

او تاکید کرد: برای پیشگیری از هر نوع صدمه، اجازه ندهیم کودک در آشپزخانه بازی کند، از رومیزی یا زیربشقابی‌های بزرگ استفاده نکنیم چرا که کودک می‌تواند به راحتی آن را بکشد؛ ترموستات آبگرمکن روی ۴۹ درجه یا آن را روی درجه متوسط تنظیم کنید، دمای آب حمام کودک را باید با دست چک کرد و همیشه ابتدای حمام کردن کودک، نخست آب سرد را باز کنیم و انتهای حمام کردن نیز نخست آب گرم را ببندیم.

مدیر بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین (ع) از خانواده‌ها خواست تا تمام موارد قابل اشتعال و سمی را از دسترس کودک دور نگه داشته و هنگام پخت و پز و نوشیدن یا خوردن چیز‌های داغ، کودک را بغل نکنند.

پرهیز از گرم کردن بطری‌های شیر کودک در مایکروفر، قرار دادن حفاظ در مقابل شومینه یا اجاق، رادیاتور و یا سایر منابع گرمایی، قرار دادن سرپوش برای تمام پریز‌های برق و اطمینان از سالم بودن سیم‌های برق، دیگر توصیه‌های این مدیر بیمارستانی برای پیشگیری از بروز سوختگی در کودکان بود.

ورهرام، سوختگی ناشی از نور خورشید را دیگر مورد شایع در کودکان خواند و از خانواده‌ها خواست تا از کرم‌های ضد آفتاب برای کودکان استفاده کنند.

او یادآور شد: ترکیبات فلزی موجود در اسباب بازی ها، صندلی ماشین و کالسکه، اگر در معرض آفتاب قرار گیرند، به شدت گرم شده و سبب آسیب به کودکان می‌شود، بنابراین نباید آن‌ها را در معرض تماس با نور خورشید قرار داد.
انتهای پیام/ر

برچسب ها: درمان ، اخبار سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.