وی افزود:در حال حاضر شاهد وجود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام در کشور هستیم که در طول سالهای متوالی به تعداد آنها هم اضافه خواهد شد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از وجود پروژه های ناقص با طول عمر بالا، گفت: متاسفانه برخی از این پروژههای نیمه تمام با طول عمری معادل ۲۰ الی ۲۵ سال هنوز تکمیل نشده اند.
وی اضافه کرد: فقدان برنامه ریزی صحیح، منجر به رکود طرحهای نیمه تمام در بخش های مختلف دولتی شده است که روز به روز نیز بر هزینه استهلاک آنها افزوده می شود.
رضایی کوچی خاطر نشان کرد: این اتفاق در نهایت نارضایتی جمعی را به دنبال خواهد داشت، در صورتی که ما در برنامه ششم توسعه و قانون بودجه هر سال، واگذاریها را در چارچوبهای قانونی به دولت تکلیف کرده ایم.
وی اضافه کرد: حتی برای شفاف سازی در واگذاری ها، از دولت خواستار تهیه سامانهای برای دریافت اطلاعات طرحهای نیمه تمام و نمایش تمام مشخصات آن ها برای معرفی به عموم، شده ایم اما هنوز خبری از این سامانه نیست.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از روند ایجاد بازار رقابتی برای بخش خصوصی، تصریح کرد: زمانی که فعال بخش خصوصی هیچ فاکتوری برای توجه به این طرحها مشاهده نمیکند، قطعا ریسک حضور در این طرحها را نمیپذیرد. درنتیجه ما عملا بازار رقابت را برای مخاطبانمان سرد و بی روح کرده ایم.
وی افزود: وزرای ما ارادهای برای فعالیت در این زمینه ندارند و تصورشان بر این است که با دخالت در واگذاری طرحهای دولتی به بخش خصوصی، از اختیاراتشان کاسته خواهد شد.
رضایی کوچی در پاسخ به این سوال که منظور از واگذاریهای رایگان چیست؟ گفت: به طور مثال در برخی از شهرستان ها، بیمارستانهایی که ۲۰ سال از زمان افتتاح آنها گذشته و تنها ۱۰ درصد پیشرفت ساختمانی و عمرانی داشته اند جزو طرح های نیمه تمامی است که در صف واگذاری های رایگان قرار گرفته است.معتقدم واگذاری چنین طرحهایی به صورت رایگان، موجب جلب رضایت عموم و سوددهی به بخش خصوصی و دولتی خواهد شد.
وی افزود:البته دراین بین طرح هایی نیز مشاهده می شود که برای هیچ کدام از بخش های دولتی و خصوصی توجیه اقتصادی ندارد و عملا افتتاح آن ها کاری صحیح نبوده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:در بودجه دولت، تنها ۴۰ هزار میلیارد تومان برای تکمیل این پروژهها در نظر گرفته ایم . اگر چشممان برای تکمیل این طرح ها تنها به دولت باشد باید 12 سال دیگر صبر کنیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: برای خروج از این مخمصه، باید شرایط حضور بخش خصوصی در پروژهها فراهم شود. معتقدم ۳۰ الی ۵۰ درصد از این طرحها قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارند اما در اصل تمام این برنامهها به اجرایی شدن از سوی دولت بستگی دارد.
انتهای پیام/