سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خبرگزاری فرانسه: جنگ تجاری که آمریکا به راه انداخته، قدرت‌های بزرگ را درگیر کرده است

خبرگزاری فرانسه نوشت سیاست‌های جنجالی آمریکا در عرصه تجاری بر نشست گروه ۲۰ سایه سنگینی افکنده است به طوری که حتی متحدان واشنگتن نیز آن را به باد انتقاد گرفتند.

به گزارشگروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فرانسه در مطلبی نوشت: انعطاف‌ناپذیری آمریکا موجب تداوم مناقشات تجاری در جهان شده است.

در این مطلب آمده است: جنگ تجاری که قدرت‌های بزرگ را درگیر کرده است در طول نشست گروه ۲۰ (G۲۰) هم ادامه یافت. صندوق بین‌المللی پول از اینکه این جنگ به رشد اقتصاد جهانی لطمه می‌زند ابراز تاسف کرد، فرانسه از آمریکا خواست تا از این جنگ صرف نظر کند، اما آمریکا همچنان انعطاف‌ناپذیر است.

پس از اعمال تعرفه گمرکی آمریکا بر فولاد و آلومینیوم که پیش از همه چین را هدف قرار داد و تنش‌های زیادی ایجاد کرد، آمریکا تهدید اعمال تعرفه‌های گمرکی بر خودرو‌های اروپایی و تحریم کشور‌هایی را که با ایران تجارت می‌کنند، مطرح می‌کند. به علاوه آمریکا وعده داده است به طور فاجعه‌باری خرید محصولات چینی را کاهش خواهد داد.

استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز شنبه در بوئنوس آیرس، این سیاست جنجالی را تایید کرد و از همین روز در نشست گروه ۲۰ در سطح وزیران دارایی و رؤسای بانک‌های مرکزی کشور‌های عضو به شدت مورد انتقاد حتی متحدان آمریکا قرار گرفت.

ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا، قرار است روز چهارشنبه برای رایزنی به آمریکا سفر کند، اما اروپا قصد ندارد قوانین تجاری اعمال شده از سوی آمریکا را بپذیرد.

برونو لومر، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه، در این‌باره گفت: ما نمی‌پذیریم که با یک اسلحه بر روی سرمان مذاکره کنیم. آمریکاست که باید برای بهبود اوضاع یک گام بردارد.

پیش از آن آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، هم اطمینان داده بود که اتحادیه اروپا آماده است تا در برابر اعمال احتمالی تعرفه گمرکی بر واردات خودرو‌های اروپایی مقابله به مثل کند.

کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول، معتقد است جنگ تجاری که از چند ماه پیش آغاز شده است می‌تواند رشد اقتصادی جهانی را ۰.۵ واحد کاهش دهد.

استیون منوچین به عنوان نماینده نخستین قدرت جهانی همه توجهات را به خود جلب کرد. پس از اظهارات پرهیاهوی دونالد ترامپ که پکن، بروکسل و مسکو را به عنوان دشمنان تجاری آمریکا برشمرد، منوچین چین و اتحادیه اروپا را دعوت کرد تا برای داشتن روابط تجاری متعادل‌تر امتیازات بیشتری بدهند.

آمریکا در برابر چین در سال 2017 کسری تجاری ۳۷۶ میلیارد دلاری داشت و قصد دارد این کسری را کاهش دهد. از همین رو دولت ترامپ تهدید کرده است که تعرفه گمرکی تنبیهی بر مجموع واردات چین اعمال خواهد کرد. مجموع وارادات چین به آمریکا در سال 2017،  ۵۰۰ میلیارد دلار بود.

پکن واشنگتن را متهم می‌کند که قصد دارد بدترین جنگ تاریخ اقتصاد را به پا کند و با اعمال تعرفه‌های جدید بر محصولات آمریکایی به این اقدام آمریکا واکنش نشان داده است.

در برابر تک‌تازی آمریکا، دیگر کشور‌ها مدافع چند جانبه گرایی هستند. ادواردو گواردیا، وزیر اقتصاد برزیل، می‌گوید تمام آنچه که رو در روی تجارت آزاد قرار می‌گیرد که تجارتی بر مبنای قانون است، باید از طریق نهاد‌های بین‌المللی حل و فصل شود که برای حل چنین مناقشاتی صلاحیت دارند.

برونو لومر هم می‌گوید تجارت جهانی نمی‌تواند بر مبنای قانون جنگل باشد. افزایش یک جانبه تعرفه‌ها آینده روابط تجاری جهان را با مشکل رو به رو می‌کند. از دیدگاه وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه، اروپا در این شرایط یک فرصت برای بازی دارد و باید بخشی از قدرت اقتصادی خود را به دست آورد. وی می‌گوید: اتحاد می‌تواند اوضاع را تغییر دهد. ما محکوم نیستیم که میان چین که همواره در حال قدرت گرفتن است و آمریکا که تصمیم گرفته است با تمامی دیگر کشور‌های جهان به زورآزمایی بپردازد قرار بگیریم و خرد شویم.

اروپا خواستار معافیت از پرداخت تعرفه‌های گمرکی بر فولاد و آلومینیوم از آمریکاست. اروپا امیدوار است که آمریکا به متحد دیرینه خود معافیت بدهد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.