وی در باره مدت زمان گرفت کلی ماه در شبانگاه جمعه پنجم مرداد ۹۷ بیان کرد: مدت زمان گرفت کلی ماه یک ساعت و ۴۳ دقیقه است بنابراین این ماهگرفتگی، طولانیترین ماه گرفتگی کامل در قرن ۲۱ است؛ با خروج ماه از نیم سایه زمین در ساعت ۳ و ۵۸ دقیقه بامداد شنبه ششم مرداد ۹۷ این ماهگرفتگی به طور کامل پایان پیدا میکند.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: جنوب آمریکا، قارههای اروپا، آفریقا، آسیا و استرالیا شاهد ماه گرفتگی کامل جمعه شب هستند، همچنین در ایران هم شرایط برای مشاهده طولانیترین گرفت کامل ماه در قرن ۲۱ مهیا است.
بیشتر بخوانید: تماشای ماه گرفتگی نیمسایهای امشب را از دست ندهید
عتیقی تأکید کرد: ماهگرفتگی جمعه پنجم مرداد ۹۷ متعلق به دوره (ساروس) صدوبیستونهم است و سیوهشتمین گرفت از هفتادویک گرفت این دوره است؛ از ابتدای قرن ۲۱ (سال ۲۰۰۱ میلادی) تاکنون ۱۷ گرفت کامل ماه رخ داده است و در طول قرن حاضر ۸۵ گرفت کامل ماه به وقوع میپیوندد.
وی تصریح کرد: در گرفت شبانگاه پنجم مرداد ۹۷، ماه صد و سه دقیقه به طور کامل در سایر زمین قرار دارد؛ این گرفت، طولانیترین گرفت قرن است؛ گرفت طولانی بعدی ۱۰۲ دقیقه (با یک دقیقه اختلاف نسبت به گرفت امسال) اوایل تیر ۱۴۰۸ خورشیدی رخ میدهد که در تهران رؤیت نمیشود و ماه در آسمان غروب میکند.
بیشتر بخوانید: آخرین جزئیات از پدیده ماه گرفتگی امشب در آسمان ایران
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اظهار کرد: گرفت طولانی بعدی مرداد ۱۴۱۵ خورشیدی به وقوع میپیوندد که ۹۵ دقیقه ماه به طور کامل در سایه زمین قرار دارد که آن گرفت هم در تهران با توجه به موقعیت روز مشاهده نمیشود.
عتیقی بیان کرد: ماهگرفتگی در هر سال بین صفر تا سه بار اتفاق میافتد به این صورت که در برخی سالها ساکنان زمین شاهد این پدیده نیستند و حداکثر سه بار در سال ماه در وضعیت گرفته قرار میگیرد.
وی درباره انواع ماهگرفتگی افزود: ماه گرفتگی شامل سه نوع نیم سایه، جزئی و کامل میشود؛ در هنگام ماهگرفتگی زمین بین خورشید و کره ماه است و سایه زمین بر روی ماه میافتد؛ خورشید منبع پراکنده نور بوده بنابراین در پشت زمین مخروط بسته سایه و در اطراف این مخروط بسته، مخروط باز نیم سایه قرار دارد و به علت اینکه نور خورشید بر اثر برخورد با جو زمین شکسته میشود و طول موج قرمز در مخروط سایه پس از عبور از جو زمین وجود دارد رنگ ماه در هنگام گرفت کلی قرمز است.
بیشتر بخوانید: جزئیات ماهگرفتگی «ابر ماه» در ۱۱ بهمن ماه
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: فردی فرانسوی به نام «دانژان» با توجه به اینکه ماه از قطر سایه یا یکی از وترهای مقطع دایرهای مخروط سایه زمین عبور کند رنگ ماه را در هنگام گرفت کلی از قرمز مایل به صورتی تا قرمز تند جگری طبقهبندی کرده است.
عتیقی یادآور شد: اگر ماه از قطر سایه زمین عبور کند طولانیترین خسوف به وقوع میپیوندد که این شرایط برای گرفت کامل ماه در شبانگاه جمعه پنجم مرداد ۹۷ رخ میدهد.
انتهای پیام/
جایی هست که نماز جماعت بخونن؟
طبق توضیحات میشه از ساعت ۲۱ و ۴۵ دقیقه تا ۲۴ و ۳۰ دقیقه حدودا.