سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاکسی آنلاین، تجربه ای تازه در افغانستان

نرم افزار هوشمند درخواست تاکسی «زود» از آغاز سال خورشیدی فعالیتش را در شهر کابل آغاز کرده و در حال حاضر در اکثر نقاط این شهر خدمات ارائه می‌کند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، با گسترش استفاده از خدمات آنلاین در سرتاسر دنیا، در افغانستان نیز پیشرفت فناوری باعث شده است تا سهولت‌های بیشتری برای مردم این کشور به وجود آید.

این سهولت، امروزه در حمل و نقل نیز مشاهده می‌شود و اکنون با لمس صفحه تلفن به راحتی می‌توان در هر زمان و مکان، در کابل از خدمات تاکسی آنلاین استفاده کرد.

نرم افزار هوشمند درخواست تاکسی «زود» از آغاز سال خورشیدی فعالیتش را در شهر کابل آغاز کرده و در حال حاضر در اکثر نقاط این شهر خدمات ارائه می‌کند.

عزت‌الله تابش، مسئول شرکت خدمات تکسی «زود» گفت: «ما کار روی این اپلکیشن را در ماه اول سال 2016 آغاز کردیم و ارائه خدمات را در آغاز سال 2017 به صورت آزمایشی و در ماه اپریل همین سال کار را به صورت رسمی شروع کردیم.  از جمله سهولت‌هایی که اپلکیشن «زود» دارد، یکی این است که از این پس مسافر سرگردان دنبال تاکسی نیست و با نصب کردن اپلکیشین می‌تواند از خانه، دفتر و دانشگاه تاکسی درخواست کند. در کنار این، تاکسی «زود» یک سهولت برای راننده‌ها هم ایجاد کرده‌است. راننده‌ها از این پیش دنبال مسافر سرگردان بودند، اما حالا و به لطف نرم افزار زود، راننده‌ها ایستگاه مشخص دارند و مسافرین از طریق تلفن درخواست تاکسی می‌کنند. از طریق نرم افزار زود دیگر موضوع چانه‌زنی نیز مشکلی برای شهروندان نخواهد بود و کرایه‌های شب و روز از قبل مشخص شده‌است».

در کنار دیگر خدماتی که این نرم افزار برای شهروندان کابل مهیا کرده‌است، برای خانم‌ها و معلولین پیشکش‌های ویژه دارد. آقای تابش در این باره گفت: «ما خدمات ویژه تاکسی برای خانم‌ها در نظر گرفته‌ایم. راننده‌های این بخش آدم‌های مطمئن تر و از لحاظ اخلاقی و امنیتی قابل اعتماد‌تر هستند. حتا کرایه این تاکسی‌ها مناسب‌تر از دیگر تاکسی‌هایی است که ما در اختیار داریم. در قسمت معلولین، راننده‌های تاکسی ما، تا دم دروازه شخص معلول رفته و در صورت نیاز در خصوص انتقال اسباب شخص معلول با ایشان همکاری می‌کند».

با همه اینها، شرایط نه چندان خوب امنیتی، جا نیفتادن فرهنگ استفاده از تاکسی‌های اینترنتی، نبود آدرس مشخص برای جاده‌ها و کوچه‌ها، مشخص نبودن شمارۀ منازل مسکونی و همچنین عدم توانایی در استفاده از برنامه‌های اینترنتی در میان اکثر شهروندان، از جمله مشکلاتی هستند که فراروی رشد این ایده شمرده می‌شود.

به نوشته اسپوتنیک، تاکسی تلفنی و تاکسی‌های آنلاین، یکی از خدمات تاکسی معمولی در تمام دنیا است، اما افغانستان به دلیل گرفتاری در جنگ و خشونت، از چرخه توسعه دور مانده و اکنون طی بیش از یک دهه اخیر، فرصتی برای کار آفرینی و توسعه خدمات شهری مهیا شده است.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Jahangir
۱۱:۳۹ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
سلام می خواستم یک موتور دارم توپی ۲۰۰۶ و امرا تاکسی نمایم.
Jahangir
۱۱:۳۹ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
سلام می خواستم یک موتور دارم توپی ۲۰۰۶ و امرا تاکسی نمایم.