سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واقعياتى تلخ از نمك دريا كه نمى دانستيد!

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: فلزات سنگین موجود در نمک دریا در درازمدت منجر به سرطان می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه نمک دریا از بخار شدن آب دریا‌ها یا دریاچه‌ها تولید می‌شود، بیان کرد: در برخی از محلات که نزدیک دریاچه‌ها هستند آب را به حوضچه‌هایی هدایت می‌کنند تا در مقابل نور خورشید و بادی که می‌وزد این آب تبخیر و رسوبات باقی مانده نمک دریا نامیده می‌شود.

وی افزود: در چند سال اخیر با گسترش تبلیغات طب سنتی استفاده از نمک دریا بیشتر شده و این درحالیست که نمک دریا با توجه به اینکه هر آلودگی که در آب دریاها، دریاچه‌ها، رودخانه و یا اقیانوس‌ها باشد بعد از اینکه آبش تبخیر می‌شود این آلودگی‌ها در رسوبات باقی‌مانده که نمک دریا گفته می‌شود باقی می‌ماند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: براساس آزمایشات صورت گرفته مشاهده شده که چنانچه نمک دریا تصفیه نشده باشد و مورد مصرف قرار گیرد مواد غیر ضروری که در آن وجود دارد ممکن است خاک، شن و یا گچ باشد.

نمک دریایی عرضه شده در بازار تصفیه نشده است

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه هم اکنون نمک دریایی که در بازار عرضه می‌شود تصفیه نشده است، اضافه کرد: برخی از این ناخالصی‌ها محلول یا نامحلول هستند که سبب کدر شدن رنگ این نمک با نمک تصفیه شده می‌شوند.

مردانی با اشاره به اینکه چنانچه این نمک تصفیه نشوند هر آنچه آلودگی وجود دارد می‌تواند در آن باشد، عنوان کرد: با توجه به اینکه ضایعات کارخانجات در دریا‌ها ریخته می‌شود ممکن است این ضایعات کارخانجات مواد شیمیایی و فلزات سنگین (سرب، آرسنیک، جیوه) باشند که پس از تبخیر در این رسوبات نمک دریایی باقی می‌مانند.

وی گفت: مطالعات نشان داده شده که فلزات سنگین می‌تواند خطرناک باشند و در دراز مدت منجر به سرطان شوند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه چنانچه نمک دریایی تصفیه نشود مشکلات بهداشتی و سلامتی زیادی را ایجاد می‌کند و به کلیه صدمه می‌زند و در درازمدت منجر به سنگ کلیه شده و بار کلیه را افزایش می‌دهد و می‌تواند باعث ناکارآمدی کلیه شود، بیان کرد: پس از کلیه این ماده در کبد تصفیه می‌شود و می‌تواند مشکلات کبدی ایجاد کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: چنانچه ناچار باشیم نمک دریایی را به دلایلی استفاده کنیم توصیه می‌شود که آن را تصفیه کنیم.

۱۵ درصد جامعه لرستان از نمک دریایی استفاده می‌کنند

وی گفت: براساس آمار وزارتخانه برخی استان‌ها مثل لرستان مصرف نمک یددار کاهش یافته و از طرفی ۱۵ درصد جامعه از نمک دریایی و متعاقب آن ۸۵ درصد جامعه لرستان از نمک یددار استفاده می‌کنند.

مردانی بیان کرد: نمک دریایی یک سری مواد معدنی نظیر ید را ندارد در حالیکه این ید برای عملکرد فیزیولوژیک بدن ضروری است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه اظهار کرد: در طی دوران بارداری چنانچه ید بدن مادر کم باشد جنینی که دارد شکل می‌گیرد نه تنها از لحاظ جسمانی دچار توقف رشد می‌شود بلکه از لحاظ مغزی هم به خوبی رشد نمی‌کند وهنگامی که به دنیا می‌آید دچار عقب‌ماندگی‌های ذهنی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از ۱۳۶۸ به بعد پروتکل کشوری وجود دارد مبنی براینکه نمک حتماً باید یددار مصرف شود، یادآور شد: نمک باید در حد مجاز ید داشته و تصفیه شده باشد و جایگزین نمک‌های معمولی شود تا خطر گواتر آندمیک، تولد نوزادان که دچار عقب‌ماندگی‌های ذهنی می‌شوند به شدت کم شود؛ البته الگوی مصرف جامعه که به سمت مصرف نمک‌های یددار رفته، این مسأله را به شدت در جامعه نداریم.

شیوع بالای گواتر آندمیک به خاطر استفاده از نمک دریا

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی افزود: چنانچه نمک دریایی که فاقد ید است و یا ید کمتری دارد را جایگزین نمک‌های یددار کنیم، یکی از مهمترین عوارض آن شیوع بالای گواتر آندمیک و عوارض آن در کودکان، نوجوانان و همه اقشار جامعه است.

مردانی عنوان کرد: باید محتاط باشیم و نمک یددار را از سفره حدف نکنیم البته استثنائاتی وجود دارد؛ بخشی از جامعه که دچار پرکاری تیروئیدی هستند تحت نظر پزشک نباید نمک یددار استفاده نکنند و باید یک نمک تصفیه شده جایگزین آن کنند.

زیاده‎روی در مصرف نمک منجر به ایجاد فشار خون می‌شود

وی یادآور شد: علیرغم اینکه در طب سنتی یک سری مزایا برای نمک دریایی بیان شده، اما با توجه به وجود ناخالصی‌های شیمیایی موجود در آن و عوارضی که فلزات سنگین و سمومی که در رسوب نمک دریایی برای جامعه می‌تواند داشته باشد پیشنهاد می‌شود چنانچه از نمک دریایی استفاده می‌شود تصفیه شده باشد، ولی جایگزین نمک یددار در مصرف خانواده نباشد.

مردانی با بیان اینکه ازنظر تغذیه‌ای محاسنی برای نمک دریایی در مقابل نمک یددار نداریم و حسنی نسبت به نمک یددار استاندارد شده یددار ندارد، افزود: هر نمکی چه نمک دریایی و چه یددار و استاندارد چنانچه بیش از حد نیاز استفاده می‌شود منجر به افزایش فشار خون می‌شود.

وی با بیان اینکه متأسفانه در برخی کارخانجات به صورت غیرقانونی از نمک دریایی در تهیه چیپس و پفک استفاده می‌کنند، چون نمک دریایی ارزان‌تر از قیمت نمک یددار تصفیه شده بوده و شوری نمک دریایی بیشتر است، تاکید کرد: مواظب فرزندانمان باشیم چرا که این همه چیپس و پفک مصرف می‌کنند و علاوه بر مضرات نمک، سمومی که ذکر شد وارد بدنشان می‌شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

واقعیاتی تلخ از نمک دریایی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۳۵ ۱۵ بهمن ۱۳۹۸
این ید که نیاز هستش اگه به صورت طبیعی باشه بله نه ید صنعتی که به این نمک ها اضافه میشه وخودش کلی ضرر داره واسه بدن
بهرام
۲۰:۰۳ ۱۳ مرداد ۱۳۹۸
نمک کارخانه ای بریزید تو اب نارنج نمک دریا هم بریزید تو اب نارنج تست کنید نمک دریا سالم سالم
حبیب
۱۷:۰۰ ۰۷ تير ۱۳۹۸
نمک دریا سالم ترین نمک هستش این پزشکای شیمیایی خواسته ناخواسته مردم رو مریض میکنن فقط به فکر سود خودشونن