سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

توقف صادرات برق در ساعات اوج مصرف/ چرا زور وزارت نیرو به خاموشی‌ها نمی‌رسد؟

به گفته یک نماینده مجلس اولویت تامین برق با مشترکان داخلی است و صادرات برق در شرایط مازاد تولید صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان؛در اوایل سال ۸۰ که استفاده از برق رشد فزاینده ای  داشت و مصرف از تولید پیشی گرفت، سیستم‌های توزیع برق دچار فروپاشی و قطع سراسری شد که با تلاش‌های صورت گرفته پس از ۲۴ ساعت وضعیت شبکه به حالت عادی بازگشت.

با شروع فصل گرما میزان استفاده از برق به دلیل استفاده از سیستم‌های سرمایشی رشد چشمگیری دارد. در هفته گذشته مصرف برق با رسیدن به مرز ۵۷ هزار مگاوات ، وضعیت برق بحرانی اعلام شد.

حال با گذشت  حدود ۲۰ سال ،صنعت برق کشور در بزنگاهی مهم قرار گرفته است و درصورت عدم صرفه جویی مشترکان می‌توان پیش بینی کرد که شبکه توزیع برق با اختلا ل شدیدی مواجه خواهد شود.

مشترکان پر مصرف برق زیر ذربین مجلس

حسن بهرام نماینده مردم همدان و عضو کمسیون انرژی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی ؛ با اشاره به شرایط نامطلوب برق در کشور اظهار کرد: نیروگاه‌های حرارتی و برقابی دو منبع عمده تامین برق در کشور هستند که به دلیل کاهش تولید برقابی، خاموشی‌های گسترده‌ای در شبکه برق کشور ایجاد شده است.

این عضو کمسیون انرژی با اشاره به نقش مردم در عبور از خاموشی‌های بیان کرد:صرفه جویی مردم و استفاده بهینه از انرژی باعث کاهش خاموشی و ایجاد فرصت برابر برای استفاده از سایر مشترکان در سرتاسر کشور می‌شود.

نماینده مردم همدان با اشاره به عقب ماندن وزارت نیرو از برنامه ششم توسعه برای تولید انرژی نو در کشور، تصریح کرد: مطابق با برنامه ششم توسعه، وزرات نیرو باید در پایان این چشم انداز، ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر را تا ۵ هزار مگاوات افزایش دهد که شواهد نشان از عقب افتادگی اجرای این برنامه دارد.

وی با هشدار به مصرف کنندگان بی رویه برق تاکید کرد: جلسات خوبی با حضور وزیر نیرو و کارشناسان فعال این حوزه تشکیل شده و جریمه‌هایی مانند قطع اشتراک و افزایش قیمت برق  برای مشترکان پرمصرف در نظر گرفته شده است که امیدواریم با تصویب این طرح گام جدی در مدیریت مصرف برق کشور برداشته شود.

به گفته وی؛ اولویت تامین برق با مشترکان داخلی است و در صورت مازاد تولید و در زمان‌های خارج از پیک مصرف صادرات برق صورت می‌گیرد.

بهرام عدم پرداخت مطالبات انرژ‌های نو به وزرات نیرو را بهانه مناسبی برای عدم توسعه نیروگاه برق ندانست و افزود: نارسایی‌های مربوز به پرداخت مطالبات وزرات نیرو و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر از قبوض مردم، دلیل کافی برای کاهش سرمایه گذاری در این حوزه نیست و باید مطابق برنامه، ظرفیت تولید برق در کشور افزایش می‌یافت.

نیروگاه تجدیدپذیر میان بر تولید برق در کشور 

سیدمحمد سبط احمدی کارشناس انرژی‌های تجدیدپذیر در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی ؛ با اشاره به ظرفیت تولید برقابی در کشور اظهار کرد: ظرفیت بزرگی از انرژی برقابی بدون توجه به اقلیم خشک در کشور از سال‌های گذشته احداث شده است که به دلیل کمبود منابع آبی با ظرفیت پایین تولید برق می‌کند.

این کارشناس انرژی با اشاره به نقش دولت‌ها در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تصریح کرد:به دلیل نو بودن انرژی‌های تجدیدپذیر دولت باید برای افزایش اطمینان سرمایه گذاران خود در این حوزه ورود کند و با نشان دادن سوددهی این حوزه زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی  فراهم کند.

وی ادامه داد:قطعی‌های گسترده برق در کشور به دلیل کمبود ۷ هزار مگاواتی برق در شبکه توزیع است که در صورت احداث نیروگاه‌های خورشیدی این مشکل قابل حل است.

این فعال حوزه انرژی با اشاره به ظرفیت ایران در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر ابراز کرد:نیروگاه‌های بادی و خورشیدی در تابستان به دلیل شرایط اقلیمی، بیشترین بازدهی را دارند که این تقارن با پیک مصرف در تابستان می‌تواند مشکلات بسیاری را حل کند.

وی با اشاره به کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی در اروپا اذعان کرد:با افزایش استفاده از انرژی‌های نو در اروپا میزان مصرف سوخت‌های فسیلی کاهش داشته است که اثرات آن را می‌توان درپایین آمدن قیمت نفت و گاز مشاهده کرد.

احمدی با اشاره به علاقمندی کشور‌های اروپا برای سرمایه گذاری در بخش انرژی نو ایران ،اظهار کرد: برای احداث ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه بادی و خورشیدی نیاز به ۱۵ میلیارد دلار است و به دلیل بکر بودن فعالیت‌های مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور، بسیاری از شرکت‌های اروپایی از طریق فایناس و لیزینگ برای سرمایه گذاری در این حوزه اعلام آمادگی کردند که می‌تواند بار سنگینی را از دوش بودجه کشور بردارد.

وی با اشاره به هزینه بالا و زمان بَر بودن ساخت نیروگاه حرارتی در کشور، تصریح کرد: نیروگاه حرارتی و هسته‌ای به ترتیب بین ۵ و ۱۵ سال  سرمایه گذاری کلان نیاز دارد در حالی که نیروگاه‌های تجدیدپذیر به مراتب به سرمایه گذاری کمتری نیاز دارد.

به گفته وی؛ ۱۲۰ مگاوات ظرفیت بادی و ۱۵ مگاوات ظرفیت خورشیدی در کشور احداث شده است.

احمدی با اشاره به صادرات برق کشور تصریح کرد: بدلیل اختلاف ساعت میان همسایگان غربی و شرقی در کشور ،می‌توان با صادرات برق در زمان کم مصرف و واردات برق در زمان پیک مصرف ،تبادل انرژی خوبی انجام داد.

وی با بیان اینکه روسیه می‌تواند مهمترین شریک برقی ما  باشد، بیان کرد:پیک مصرف برق در ایران و روسیه به ترتیب در تابستان و زمستان است بنابراین  می‌توان با تبادل انرژی ، وضعیت شبکه برق کشور را بهبود بخشید.

توسعه نیروگاه‌های حرارتی در دولت نهم و دهم اُفت محسوسی داشته است

حمید صالحی نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی ؛ درباره چالش های  صنعت برق  کشور، اظهار کرد:بزرگترین مشکل صنعت برق کشور به قیمت غیر واقعی آن باز می‌گردد که باعث مصرف بی رویه این انرژی نیز شده است.

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران با اشاره به وضعیت سرمایه گذاری در صنعت برق تصریح کرد:در دولت هفتم و هشتم روند توسعه برق در کشور سرعت مناسبی داشت به طوری که  ۴۲ هزار مگاوات نیروگاه نصب شد و ۱۷ هزار مگاوات قرارداد در حال اجرا با ۷۰ درصد پیشرفت به ثبت رسید ، در حالی که با روی کار آمدن دولت نهم و دهم، ۶۵ هزار مگاوات نیروگاه به همراه ۵ هزار مگاوات قرارداد در حال اجرا تحویل داده شد که این امر نشان از کاهش سرمایه گذاری در این دوره دارد.

به گفته وی؛ خاموشی‌های برق در سال آینده نیز ادامه دارد، به دلیل اینکه احداث نیروگاه برق فرایندی زمانبر است و باید از سال‌های گذشته سرمایه گذاری صورت می‌گرفت.

صالحی با اشاره کاهش بارش در کشور بیان کرد:به دلیل کاهش بارش حجم مخازن سد‌های کشور پایین آمده است وبا تاثیر منفی بر انرژی برقابی، تولید را ۵۰ درصد کاهش داده است.

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تسریع در ساخت پروژه‌های نیمه تمام صنعت برق بیان کرد: برخی از نیروگاه‌های برق در ساخت پیشرفتی بالای ۹۵ درصد دارند و باید با استفاده از بودجه عمرانی این طرحها را را به پایان رساند تا برق مورد نیاز مردم تامین شود.

وی با اشاره به هزینه بالای ساخت نیروگاه برق در کشور ابراز کرد: به دلیل موقعیت جغرافیایی کشور، می‌توان با تبادل انرژی میان همسایگان شمالی و کشور‌های حوزه خلیج فارس در زمان پیک مصرف از طریق واردات، برق مورد نیاز کشور را تامین کرد.

صالحی با اشاره صادرات برق به عراق تصریح کرد: عمده صادرات برق به کشور عراق است که با توجه به پیک مصرف در تابستان صادرات به این کشور قطع شده است.

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران با اشاره به قیمت پایین برق در کشورتاکید کرد:با وجود اهمیتی که برق در زندگی مردم دارد، بررسی قبوض برق مردم با بخش‌های دیگر مانند مخابرات نشان از اجحاف به صنعت دارد و ارزان بودن آن باعث مصرف بی رویه در کشور شده است.

به گفته وی؛ میزان مصرف برق در کشور سه برابر میانگین‌ جهانی است.

صالحی با اشاره به استقبال کم بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در صنعت برق ابراز کرد: به دلیل اعلام قیمت برق از سوی دولت و عدم توانایی سرمایه گذار برای فروش آن به قیمت مطلوب خود، بسیاری از سرمایه گذاری در این حوزه خوداری می‌کنند و توسعه در این صنعت با کندی پیش می‌رود.

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران با اشاره به کمبود منابع مالی وزارت نیرو بیان کرد: درآمد‌های وزرات نیرو از قبوض مردم طی چند ساله گذشته توسط سازمان برنامه و بودجه صرف هزینه‌های بخش‌های دیگر شده است در حالی که می‌توانست به توسعه نیروگاه ها و افزایش ظرفیت برق در کشور کمک اساسی کند.

وی با اشاره به طرح دولت برای تغییر ساعات اداری بیان کرد: تغییر ساعات اداری کشور در کاهش پیک مصرف برق موثر بوده است و تاثیر بسزایی در کاهش مصرف برق داشته است.

صالحی در پایان گفت: واقعی شدن قیمت برق باید به تدریج صورت پذیرید تا این صنعت بتواند با منابع حاصل از آن طی سال‌های آینده ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق را توسعه دهد.

گزارش از روح الله قیطاسی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۴۱ ۲۶ تير ۱۳۹۷
وای نگید چشمتون بد نبینه دیشب 3 ساعت برق خونمون رفته بود برق نداشتیم
ناشناس
۰۰:۴۱ ۲۶ تير ۱۳۹۷
وای نگید چشمتون بد نبینه دیشب 3 ساعت برق خونمون رفته بود برق نداشتیم
س
۱۸:۳۶ ۲۵ تير ۱۳۹۷
واقعا چرا به جای توسعه زیرساخت های برق رسانی کشور نگران فیلتر تلگرام هستین !!؟
پ
۱۶:۵۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
هر روز باید قطع برق وضربه به وسایل برقی را شاهد باشیم
ناشناس
۱۶:۴۴ ۲۵ تير ۱۳۹۷
کرج روزی 4/30ساعت برق نداریم
ناشناس
۱۶:۳۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
هر روز قربون دیروز.
علی
۱۵:۵۵ ۲۵ تير ۱۳۹۷
باید تا سال۲۰۳۰، ۱۲درصد تولید برق نیروگاه حرارتی رو کاهش بدهند
ناشناس
۱۵:۱۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
به فکر مردم باشید
ناشناس
۱۴:۵۸ ۲۵ تير ۱۳۹۷
اگه قرارداد برجام رو امضا نمی کردن حالا برق هسته ای داشتیم که هم خیلی ارزون بود هم کمبود برق نداشتیم
رضا
۱۴:۵۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
شهرستان های شمال استان کرمان هر روز تو اوج گرما 2 ساعت خاموشی دارن. فقط میگن کمبوده و مصرف زیاد. چرا استان های دیگه قطع نمیشه فقط ما .
ناشناس
۱۴:۵۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
بسم الله رحمن الرحیم

بروید نیروگاه بسازید و برق تولید کنید
ناشناس
۱۴:۵۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
بسم الله رحمن الرحیم

بروید نیروگاه بسازید و برق تولید کنید
ایرانی
۱۴:۴۷ ۲۵ تير ۱۳۹۷
بجای اینکه سه چارساعت پشت سرهم برق قطع بشه نمیشه مثلا2ساعت قبل و2ساعت بعدازظهر برق قطع بشه تامسمومیت ناشی از فساد غذایی سراغمان نیاد.
ناشناس
۱۴:۳۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
آیا میدانید کشورهای صنعتی چند درصد برق خود را از انرژی هسته ای و چند درصد از انرژی خورشیدی تامین می کنند؟ جواب این سئوال گویای همه چیز است.
برای مثال 75 درصد برق فرانسه از انرژی هسته ای است.
ناشناس
۱۴:۲۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
زمستون یه بدبختی داریم,تابستون یه بدبختی دیگه!!!ای خدا خودت کمکی کن که جان به لب رسیده...
ناشناس
۱۴:۲۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
زمستون یه بدبختی داریم,تابستون یه بدبختی دیگه!!!ای خدا خودت کمکی کن که جان به لب رسیده...
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۵ تير ۱۳۹۷
ما هر چی تو یخچال میذاریم فاسد میشه بعدالظهر ها هم که برق نداریم می خواستم بدونم برق مسئولین هم قطع میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۴:۰۳ ۲۵ تير ۱۳۹۷
ای داد وبیداد
مجید
۱۳:۵۷ ۲۵ تير ۱۳۹۷
تو این 6 سال چقدر به تولید برق اضافه شده
علی
۱۳:۵۴ ۲۵ تير ۱۳۹۷
به فکر رفاه آسایش باشید
آقآی مهدی
۱۳:۵۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
اللهم عجل الولیک الفرج
فریبرز
۱۳:۴۲ ۲۵ تير ۱۳۹۷
عجب!
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۵ تير ۱۳۹۷
برق رفسنجان که هر روز ۳ساعت برق ندارن و۴ساعت هم آب ندارن.واقعا که
aa
۱۲:۵۵ ۲۵ تير ۱۳۹۷
میشه در هر شهر تعداد زیساد پنل خورشیدی نصب کرد که از آفتاب مجانی کمبود برق را جبران کند راحتترین کار قطع برقه فورا تصمیم میگیرن و فورا هم قطع میکنن
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
انرژی خورشیدی یکی از گرانترین و کم بازده ترین نوع استحصال انرژی است

آیا میدانید کشورهای غربی و یا پیشرفته چند درصد برق خود را از انرژی هسته ای و چند درصد از انرژی خورشیدی تامین می کنند؟ جواب این سئوال گویای همه چیز است.
برای نمونه: فرانسه 75 درصد برق هسته ای دارد.
انرژی خورشیدی فقط برای روشنایی و گرمایش رایگان است نه تولید برق!!!!
احسان
۱۲:۳۹ ۲۵ تير ۱۳۹۷
برق سمت ما خارج از برنامه قطع میشه
ناشناس
۱۲:۳۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
آخه برق ۳/۵ میره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ کدوم یک از مسئولین تو هوای گرم از ساعت۳/۱۰ تا ساعت ۶/۴۰ تو ساعات اوج گرما دمای بالای ۳۵ رو تحمل می‌کنه.بچه من از گرما نمی‌خوابه
ناشناس
۱۲:۱۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
خدایا به فریادمون برس
ناشناس
۱۲:۰۷ ۲۵ تير ۱۳۹۷
ای خدا تاکی باید این همه مشکلات را تحمل کنیم
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
وزارت نيرو بايد افزايش توليد برق رو انجام ميداد
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
وزارت نيرو بايد افزايش توليد برق رو انجام ميداد
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
وزارت نيرو بايد افزايش توليد برق رو انجام ميداد
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
چرا افزايش توليد برق رو انجام نمیدهند ؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۵ تير ۱۳۹۷
چرا هیچ کسی به داد ما نمیرسه
مسلم
۱۱:۰۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
آمریکا که بیشترین تولید گازهای گلخانه ای رو داشت ازش خارج شد.
ناشناس
۱۰:۵۲ ۲۵ تير ۱۳۹۷
ای خدااااا
ناشناس
۱۰:۵۲ ۲۵ تير ۱۳۹۷
اللهم عجل الولیک الفرج
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۵ تير ۱۳۹۷
دیشب برق خونه ما رفت 3 ساعت چرا ؟ این باعث میشه وسایل برقیمون بسوزه
محمد
۱۰:۰۴ ۲۵ تير ۱۳۹۷
ای کاش مسولین وزارت نیرو و دولت برای فروش و نصب پنل‌های خورشیدی یارانه تخصیص می دادند و مجتمع ها و ادارات و سایر اماکن را تشویق به استفاده از آن می‌کردند و مشکل حل می شد. اگه باران نداریم آفتاب زیاد داریم. باتشکر
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۵ تير ۱۳۹۷
انرژی خورشیدی یکی از گرانترین و کم بازده ترین نوع استحصال انرژی است
آیا میدانید کشورهای غربی و یا پیشرفته چند درصد برق خود را از انرژی هسته ای و چند درصد از انرژی خورشیدی تامین می کنند؟ جواب این سئوال گویای همه چیز است.
برای نمونه: فرانسه 75 درصد برق هسته ای دارد.
ناشناس
۱۰:۰۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
توروخدا خبرنگاران پیگیر باشند چرا زمان قطع برق اینقدر طول میکشه
علیرضا
۰۹:۴۳ ۲۵ تير ۱۳۹۷
فقط کنترل وعدم اسراف وقطعی‌های گسترده برق در کشور به دلیل کمبود ۷ هزار مگاواتی برق در شبکه توزیع که باکنترل در تابستان قابل حل است
ناشناس
۱۳:۴۴ ۲۵ تير ۱۳۹۷
ایووول
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۵ تير ۱۳۹۷
لطفا گرونی رو بر دارید ممنون .
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۵ تير ۱۳۹۷
لطفا گرونی رو بر دارید ممنون .
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۵ تير ۱۳۹۷
ناامیدم از خودم از زندگی از همه چیز
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
کاکو شیراز هی یی روز درمیون برق میره یعنی چی
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
کاکو شیراز هی یی روز درمیون برق میره یعنی چی
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
از بس برق ها میره یخچال خونمون سوخت
ف .ج
۰۹:۰۴ ۲۵ تير ۱۳۹۷
باسلام
خدمت وزیر محترم و دولت محترم جمهوری اسلامی ایران عرض ارادت و خسته نباشی می گویم و پیشنهادی برای کشورم ایران دارم. مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
باتوجه به این که استفاده از کولرهای آبی علاوه برمصرف آب ازانرژی برقی نیز برای تولید سرما استفاده می کند.باتوجه به این که مصرف آب و کم شدن بارندگی ها بدلیل تغییر اکوسیستم جوی و مصرف دو انرژی برای تولید سرما یکی ازاشتباهات بزرگ جامعه می باشد.جایگزینی کولرهای گازی به جای کولرهای آبی باعث جلوگیری ازهدر رفتن یکی ازانرژی های بسیارمهم (آب) می شود.واین موضوع اگرچه خیلی ها معتقد به این باشند که مصرف برق بالا خواهد رفت ولیکن با بکارگیری از تکنولوژی های روز دنیا و استفاده از کولر های گازی کم مصرف می توان یکی از مهمترین منابع موجود (آب)در کره خاکی از نابودی آن جلوگیری نمود.فلذا توصیه می کنم با برنامه ریزی دقیق و بلند مدت درجهت تغییر استفاده مردم ایران از کولرهای آبی به سمت کولرهای گازی تصمیم شایسته بعمل آورند تا دچار خشکسالی درآینده ای نچندان دور نشویم.
پژوهشگر
۱۳:۵۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
اولا مصرف آب کولرآبی زیاد نیست. به نوع لوله اش اگه دقت کنی معلومه!
ثانیا مصرف کولرگازی قابل مقایسه نیست از بس بالاست. از حرکت سریع کنتور برق میشه فهمید.
ثالثا کولرگازی چند برابر سرمایی که تولید میکنه گرما در محیط شهر تولید میکنه.
ناشناس
۱۶:۰۵ ۲۵ تير ۱۳۹۷
کولر آبی یک تولید داخلی قابل صادرات به کشورهای اطراف است. اونم میخوای تعطیل کنی؟؟؟
ناشناس
۰۸:۰۲ ۲۶ تير ۱۳۹۷
مصرف آب تو کولر آبی کمه؟؟؟؟ شما آب لوله کشی رو قطع کن بعد دستی بهش آب بریز ببین چقدر مصرف میکنه! هر 2 ساعت یبار باید پرش کنی! شما چون لوله کشیه و نمی بینی فکر میکنی مصرفش کمه!!!!
ناشناس
۰۸:۳۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
اکشالی نداره مردم صرفه جویی میکنن
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۵ تير ۱۳۹۷
چون اکثرنسلهای از60گرفته تاحال 10هابرابرمصرف می کنند ولی کاربلدنیستندوکارنمی کنندوتن به کارنمی دهند.
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۵ تير ۱۳۹۷
چون اکثرنسلهای از60گرفته تاحال 10هابرابرمصرف می کنند ولی کاربلدنیستندوکارنمی کنندوتن به کارنمی دهند.
فرهاد
۰۸:۰۴ ۲۵ تير ۱۳۹۷
باید برای همیشه این صرفه جویی ادامه یابد والا باز هم شاهد مصرف بی رویه انرژی خواهیم بود لذا اگر ساعات اداری کاسته شود و از 7 الی 12 ویا 8 الی 13 به صورت شناور باشد مطمئنا موفق خواهیم بود چون عملا در ادارات فعالیتی صورت نمی گیرد فقط مصرف بی رویه انرژی است و باید روزی عاقلانه به این کار مبادرت کرد باید قوانین کهنه قدیمی را متناسب شرایط موجود سنجید و تغییر داد
ناشناس
۰۷:۱۴ ۲۵ تير ۱۳۹۷
به همون نسبت هم درامدها رو ببرین بالا.
شکوری اسنقی مهربان
۰۹:۵۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
برای اینکه ماوجوانان مادرزندگی خودشان موفق باشند وخودشان وفرزندانشان وهمسرشان سرافرازباشنداول صبح برخیزندبه کارروندوهرکس دنبال کاربرودفراهم میشودبه شرطی که نگویدمن لیسانسم،به حرف بزگترهای که کارکرده اندومی کنندوعرق ریخته اندوسردی وگرمی کشیده اندگوش کنند،به فرمایشات بزرگان گوش کنندوبه کارگران وجوانان ژاپن وکره رابنگرند.
ناشناس
۰۶:۳۷ ۲۵ تير ۱۳۹۷
عجب
منصور
۰۶:۲۳ ۲۵ تير ۱۳۹۷
یه روز خوش وخبر خوب ما ندیدیم همش گرونی
ناشناس
۰۳:۱۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
خدایا دیگه خسته شدیم از زندگی
ناشناس
۰۲:۰۹ ۲۵ تير ۱۳۹۷
از امسال که گذشت ، دولت برا سال یعد میخواد چکار کنه ؟، سال بعد هم همین وضعه؟
ناصر
۰۱:۳۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
لطفا برق را دایر کنید
ناشناس
۱۴:۲۳ ۲۵ تير ۱۳۹۷
هرروز شاهد گرانی .بی برقی . و ...
ناشناس
۰۰:۵۹ ۲۵ تير ۱۳۹۷
آب نداریم، برق نداریم،نون نداریم ....
ناشناس
۰۰:۴۱ ۲۵ تير ۱۳۹۷
ای داد وبیداد
ناشناس
۰۰:۴۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
چرا هیچ مسئولی پاسخگو نیست ؟
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
این گفتیم چاره ای بیندیشید کسی جوابگو نیست
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۵ تير ۱۳۹۷
ای داد وبیداد