وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قرار بود ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری اصلاح شود اما چرا این قانون دائمی شد، گفت: ما نسبت به نظرات مجلس و مصوبات آنها اعلام نظر میکنیم و مجلس در این باره به جز تمدید این قانون نظر دیگری را برای ما ارسال نکرده است.
کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به آنکه قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم در سال 94 به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان رسیده است، برخی معتقدند که طرح حاضر تنها برای رضایت طرف غربی مطرح شده است و در صورت تصویب این قانون واکنش شورای نگهبان چیست، تصریح کرد: شورای نگهبان یک واکنش بیشتر نمیتواند داشته باشد و آن هم اعلام نظر بر اساس قانون اساسی و شرع مقدس است و اگر با آن مغایرت داشته باشد اعلام نظر میکنیم.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره آخرین وضعیت رسیدگی شورای نگهبان به لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی(پالرمو)، گفت: این لایحه یکی از مصوبات چهار گانه مربوط به FATF است که شورای نگهبان ایراداتی نسبت به ترجمه این لایحه وارد دانست و آن را به مجلس برای انجام اصلاحات ارجاع داد.
وی افزود: پس از آن که این لایحه در مجلس اصلاح شد، مجددا در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت که شورای نگهبان ایراداتی را به ماده 3 آن وارد دانست و ماده 4 این لایحه را هم خلاف شرع دانست.
کدخدایی با اشاره به اینکه بیشتر اشکالهای این لایحه تایپی بوده است که طی تذکراتی اعلام کردیم، اظهار کرد: همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در دو مورد ایراداتی را به این لایحه وارد دانسته است که این ایرادات برای مجلس ارسال شده است.
سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: دو مورد ایراد اصلی شورای نگهبان به لایحه پالرمو، مغایرت این لایحه با سیاستهای کلی نظام و همچنین مغایرت با سیاستهای امنیتی بوده است.
وی درباره روند بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، گفت: این لایحه هم جزء مصوبات چهارگانه مربوط به FATF است که در گذشته در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است که اعضای شورای نگهبان ایرادات متعددی را بر محتوای این مصوبه تشخیص دادند.
کدخدایی خاطرنشان کرد: با توجه به قضایی بودن این لایحه، اعضای شورای نگهبان تأکیدشان بر این است که لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی باید از طریق رئیس قوه قضاییه ارجاع شود.
سخنگوی شورای نگهبان درباره اظهارات کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و کلات مبنی بر اینکه حسن روحانی از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده بود، بیان کرد: همه خبرها و مواضع رسمی شورای نگهبان از طریق سخنگو و روابط عمومی این شورا اعلام میشود، بنابراین هر خبری غیر از این را باور نکنید.
وی درباره این موضوع که آیا این اظهارات کریمی قدوسی در تأیید صلاحیت وی برای انتخابات آتی اثر دارد، گفت: در این باره در آینده جواب میدهیم.
کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه قرار موضوع سپنتا نیکنام در جلسه این هفته مجمع تشخیص مطرح شود و در صورت رأی مثبت مجمع به وی شورای نگهبان آیا از آن تبعیت میکند، تصریح کرد: درباره مصوبات اختلافی که به مجمع میرود، نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام صائب است و نسبت به این امر هم مثل سایر مصوبات نگاه میکنیم.
سخنگوی شورای نگهبان درباره سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس نظرشان را درباره الحاق ایران به کنوانسیونها و معاهدات بین المللی بیان کردند، نظر شورای نگهبان درباره این موضوع چیست، گفت: نظر مقام معظم رهبری برای همه دستگاهها صائب و حاکم است و البته مانع از این نیست که دستگاهها وظایف خود را انجام دهند و ما باید این مصوبات را مورد بررسی دقیق قرار دهیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظر شورای نگهبان درباره اظهارات اخیر سخنگوی مجلس خبرگان مبنی بر اینکه قرار است مجلس خبرگان برای انتخابات آتی شرط سن و تحصیلات بگذارد، گفت: قوانین مربوط به مجلس خبرگان توسط خود مجلس خبرگان وضع میشود.
کدخدایی درباره موج جدیدی از حملات که به شورای نگهبان میشود، اظهار کرد: ما که مورد این هجمه هستیم نباید نظر دهیم و باید خود آنان توضیح دهند که چرا چنین هجمههایی به شورای نگهبان میکنند.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: طبیعتا هرجایی که وظایفش را به درستی انجام دهد، از سوی دشمن مورد هجمه قرار میگیرد، شما رسانههای داخلی اجازه ندهید که این هجمهها متوجه شورای نگهبان شود و از این نهاد دفاع کنید.
وی درمورد نظارت شورای نگهبان بر عملکرد داوطلبان انتخابات، گفت: هرگونه فعالیت افراد برای حضور در ادوار آینده انتخابات، مورد رصد شورای نگهبان قرار میگیرد و این موضوع به حکم قانون است نه آنکه اختیاراتمان را در توسعه داده باشیم.
کدخدایی درباره عملکرد یک سال گذشته شورای نگهبان متذکر شد: ما 62 مصوبه از مجلس دریافت کردیم که 28 مورد از آن در مرحله اول تأیید شد، 20 مصوبه بعد از رفع ایرادات از سوی مجلس به تأییدمان رسید و 14 مورد هم در حال بررسی است.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه همچنین در یک سال گذشته 15 اساس نامه از سوی هیئت وزیران به ما رسیده است، گفت: 14 مورد از این اساس نامهها تأیید شده است و تنها یک مورد دارای ایراد بود.
وی با بیان اینکه همچنین 140 نامه از سوی دیوان عدالت به ما رسیده است، خاطرنشان کرد: 80 نامه خلاف موازین شرع تشخیص داده نشد، 18 مورد خلاف موازین شرع بود، 6 مورد هم ابهام داشت و 36 مورد همچنان در حال بررسی است.
انتهای پیام/