سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کدخدایی در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

تخلفات مالی نمایندگان مجلس در زمان تأیید صلاحیتشان برای دوره بعدی لحاظ می‌شود

سخنگوی شورای نگهبان گفت: تخلفات مالی نمایندگان مجلس قطعا در زمان تأیید صلاحیت آنان برای انتخابات بعدی مدنظر قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری  خود با اصحاب رسانه که امروز (شنبه 23 تیر) برگزار شد در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه یکی از نمایندگان مجلس گفته که تعدادی از نمایندگان در زمان تحقیق و تفحص از شهرداری کارت هدیه 5 میلیونی گرفته‌اند و یکی از اعضای کمیسیون عمران هم هولوگرام چند میلیونی گرفته است در صورت اثبات چنین موضوعی شورای نگهبان نسبت به این نمایندگان چه واکنشی دارد، اظهار کرد: تخلفات احتمالی قطعا در مرحله بعدی و در زمان تأیید صلاحیت افراد برای انتخابات مدنظر قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قرار بود ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری اصلاح شود اما چرا این قانون دائمی شد، گفت: ما نسبت به نظرات مجلس و مصوبات آنها اعلام نظر می‌کنیم و مجلس در این باره به جز تمدید این قانون نظر دیگری را برای ما ارسال نکرده است.

کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به آنکه قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم در سال 94 به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان رسیده است، برخی معتقدند که طرح حاضر تنها برای رضایت طرف غربی مطرح شده است و در صورت تصویب این قانون واکنش شورای نگهبان چیست، تصریح کرد: شورای نگهبان یک واکنش بیشتر نمی‌تواند داشته باشد و آن هم اعلام نظر بر اساس قانون اساسی و شرع مقدس است و اگر با آن مغایرت داشته باشد اعلام نظر می‌کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره آخرین وضعیت رسیدگی شورای نگهبان به لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی(پالرمو)، گفت: این لایحه یکی از مصوبات چهار گانه مربوط به FATF است که شورای نگهبان ایراداتی نسبت به ترجمه این لایحه وارد دانست و آن را به مجلس برای انجام اصلاحات ارجاع داد.

وی افزود: پس از آن که این لایحه در مجلس اصلاح شد، مجددا در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت که شورای نگهبان ایراداتی را به ماده 3 آن وارد دانست و ماده 4 این لایحه را هم خلاف شرع دانست.

کدخدایی با اشاره به اینکه بیشتر اشکالهای این لایحه تایپی بوده است که طی تذکراتی اعلام کردیم، اظهار کرد: همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در دو مورد ایراداتی را به این لایحه وارد دانسته است که این ایرادات برای مجلس ارسال شده است.

سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: دو مورد ایراد اصلی شورای نگهبان به لایحه پالرمو، مغایرت این لایحه با سیاست‌های کلی نظام و همچنین مغایرت با سیاست‌های امنیتی بوده است.

وی درباره روند بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی،‌ گفت: این لایحه هم جزء مصوبات چهارگانه مربوط به FATF است که در گذشته در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است که اعضای شورای نگهبان ایرادات متعددی را بر محتوای این مصوبه تشخیص دادند.

کدخدایی خاطرنشان کرد: با توجه به قضایی بودن این لایحه، اعضای شورای نگهبان تأکیدشان بر این است که لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی باید از طریق رئیس قوه قضاییه ارجاع شود.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اظهارات کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و کلات مبنی بر اینکه حسن روحانی از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده بود، بیان کرد: همه خبرها و مواضع رسمی شورای نگهبان از طریق سخنگو و روابط عمومی این شورا اعلام می‌شود، بنابراین هر خبری غیر از این را باور نکنید.

وی درباره این موضوع که آیا این اظهارات کریمی قدوسی در تأیید صلاحیت وی برای انتخابات آتی اثر دارد، گفت: در این باره در آینده جواب می‌دهیم.

کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه قرار موضوع سپنتا نیکنام در جلسه این هفته مجمع تشخیص مطرح شود و در صورت رأی مثبت مجمع به وی شورای نگهبان آیا از آن تبعیت می‌کند،‌ تصریح کرد: درباره مصوبات اختلافی که به مجمع می‌رود، نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام صائب است و نسبت به این امر هم مثل سایر مصوبات نگاه می‌کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس نظرشان را درباره الحاق ایران به کنوانسیون‌ها و معاهدات بین المللی بیان کردند، نظر شورای نگهبان درباره این موضوع چیست،‌ گفت: نظر مقام معظم رهبری برای همه دستگاه‌ها صائب و حاکم است و البته مانع از این نیست که دستگاه‌ها وظایف خود را انجام دهند و ما باید این مصوبات را مورد بررسی دقیق قرار دهیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظر شورای نگهبان درباره اظهارات اخیر سخنگوی مجلس خبرگان مبنی بر اینکه قرار است مجلس خبرگان برای انتخابات آتی شرط سن و تحصیلات بگذارد، گفت: قوانین مربوط به مجلس خبرگان توسط خود مجلس خبرگان وضع می‌شود.

کدخدایی درباره موج جدیدی از حملات که به شورای نگهبان می‌شود، اظهار کرد: ما که مورد این هجمه هستیم نباید نظر دهیم و باید خود آنان توضیح دهند که چرا چنین هجمه‌هایی به شورای نگهبان می‌کنند.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: طبیعتا هرجایی که وظایفش را به درستی انجام دهد، از سوی دشمن مورد هجمه قرار می‌گیرد، شما رسانه‌های داخلی اجازه ندهید که این هجمه‌ها متوجه شورای نگهبان شود و از این نهاد دفاع کنید.

وی درمورد نظارت شورای نگهبان بر عملکرد داوطلبان انتخابات،‌ گفت: هرگونه فعالیت افراد برای حضور در ادوار آینده انتخابات، مورد رصد شورای نگهبان قرار می‌گیرد و این موضوع به حکم قانون است نه آنکه اختیاراتمان را در توسعه داده باشیم.

کدخدایی درباره عملکرد یک سال گذشته شورای نگهبان متذکر شد:‌ ما 62 مصوبه از مجلس دریافت کردیم که 28 مورد از آن در مرحله اول تأیید شد، 20 مصوبه بعد از رفع ایرادات از سوی مجلس به تأییدمان رسید و 14 مورد هم در حال بررسی است.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه همچنین در یک سال گذشته 15 اساس نامه از سوی هیئت وزیران به ما رسیده است، گفت: 14 مورد از این اساس نامه‌ها تأیید شده است و تنها یک مورد دارای ایراد بود.

وی با بیان اینکه همچنین 140 نامه از سوی دیوان عدالت به ما رسیده است،‌ خاطرنشان کرد: 80 نامه خلاف موازین شرع تشخیص داده نشد، 18 مورد خلاف موازین شرع بود، 6 مورد هم ابهام داشت و 36 مورد همچنان در حال بررسی است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۱۲ ۲۴ تير ۱۳۹۷
لطفا این نمایندگان را به مردم معرفی کنید
ترنج
۲۲:۳۸ ۲۳ تير ۱۳۹۷
باید فهرست اموال نمایندگان مجلس اعلام شود
ناشناس
۲۲:۳۸ ۲۳ تير ۱۳۹۷
چطور همچین چیزی ممکنه
ناشناس
۲۲:۳۶ ۲۳ تير ۱۳۹۷
باید به فکر معیشت مردم بود
ناشناس
۲۰:۰۷ ۲۳ تير ۱۳۹۷
برای چی
ناشناس
۱۹:۲۱ ۲۳ تير ۱۳۹۷
یعنی نماینده ای که صلاحیت ندارد، قانون تصویب می کند!
ناشناس
۱۹:۱۳ ۲۳ تير ۱۳۹۷
باید لیست نجومی بگیران منتشر شه
ناشناس
۱۸:۵۲ ۲۳ تير ۱۳۹۷
کسی که تخلف میکنه چرا باید ازاد باشه مگه قبلا تخلف مالی تو تایید صلاحیت لحاظ نمیشده
ناشناس
۱۸:۳۹ ۲۳ تير ۱۳۹۷
جناب کدخدایی باید در زمانی نماینده هستند برخوردشود نه بعد از اتمام دوره نمایندگی شان .چون فایده ای ندارد
ناشناس
۲۰:۰۸ ۲۳ تير ۱۳۹۷
چرا نمایندگانی که صلاحیت ندارند همین الان رد صلاحیت نمی شوند؟
ناشناس
۱۸:۰۱ ۲۳ تير ۱۳۹۷
مگه تا حالا تخلفات مالي اشخاص اعمال نميشد؟
ناشناس
۱۷:۲۶ ۲۳ تير ۱۳۹۷
جالبه چرا باید خلاف نماینده ای مختوم بماند تا در صورت اثبات در دوره بعدی رد صلاحیت شود چرا الان مجازات و توبیخ نشوند
ناشناس
۱۹:۲۰ ۲۳ تير ۱۳۹۷
چون الان وقت نیست
ناشناس
۱۷:۲۵ ۲۳ تير ۱۳۹۷
منم حاضرم یه دوره نماینده مجلس بشم و دوره بعد رد صلاحیت بشم
ناشناس
۱۹:۲۲ ۲۳ تير ۱۳۹۷
منم باهات میام . بد جوری احساس مسولیت میکنم ! پاشو بریم مجلس انجام وظیفه!!!!!!!!!!!!!!.
ناشناس
۱۷:۱۸ ۲۳ تير ۱۳۹۷
امیدوارم وضعیت معیشتی اقتصادی مردم بهبود پیدا کنه
ناشناس
۱۹:۲۳ ۲۳ تير ۱۳۹۷
باش ....
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۳ تير ۱۳۹۷
از ماست که بر ماست
ناشناس
۱۹:۲۳ ۲۳ تير ۱۳۹۷
همش که شد ماست
ناشناس
۱۶:۲۹ ۲۳ تير ۱۳۹۷
یعنی در انتخابات بدی رد صلاحیت میشوند
ناشناس
۱۴:۵۸ ۲۳ تير ۱۳۹۷
تخلف باید در لحظه توبیخ و مجازات بشه
ناشناس
۱۹:۲۵ ۲۳ تير ۱۳۹۷
اگه اینجور باشه که خیلی خوب میشد
ناشناس
۱۴:۱۶ ۲۳ تير ۱۳۹۷
امیدوارم دیگه شاهد هیچ تخلفی نباشیم
ناشناس
۱۹:۲۶ ۲۳ تير ۱۳۹۷
امیدوار باش خیلی خوبه
ناشناس
۱۳:۳۴ ۲۳ تير ۱۳۹۷
دور بعدی زمان صلاحیت کی هست؟
ناشناس
۱۹:۲۷ ۲۳ تير ۱۳۹۷
زمان صلاحیت منه
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۳ تير ۱۳۹۷
مردم از نمایندگان ملت انتظار دارند به فکر رفع مشکلات معیشتی اقتصادی آنها باشند
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۳ تير ۱۳۹۷
چرا همین الآن نه؟
ناشناس
۱۷:۲۲ ۲۳ تير ۱۳۹۷
برای منم جالبه که بدونم
ناشناس
۱۲:۳۹ ۲۳ تير ۱۳۹۷
مردم حق دارند بدانند مفسدان اقتصادی چه افرادی هستند
ناشناس
۲۲:۴۵ ۲۳ تير ۱۳۹۷
قطعا همینطوره
ملکوت
۱۲:۰۳ ۲۳ تير ۱۳۹۷
خوبن.
ناشناس
۱۹:۳۰ ۲۳ تير ۱۳۹۷
خوبن و توپول لپ قرمز . دلت بسوزه .