یکی از علل ارائه نوع شبانه این بستهها که بعضا با اعتراضاتی هم مواجه است، کمتر مصرف شدن اینترنت در این ساعت از شبانهروز و تعداد کم کاربرانی است که خواهان این نوع بستهها هستند.
کاربری در اعتراض به عرضه اینترنت شبانه ازسوی اپراتورها به خراسان می گوید : اپراتورهای تلفن همراه با ارائه اینترنت، مورد مصرف همه مشترکان نیست و درصد بالایی از مشترکان به ندرت از این سرویس استفاده می کنند بنابراین ما هزینه سرویسی را پرداخت می کنیم که مورد استفاده ای برایمان ندارد و به نظر می رسد این هم نوع دیگری از حجم خوری اینترنت است.
بیشتر بخوانید: واکنش همراه اول و ایرانسل به گران شدن بستههای اینترنت!
کاربردیگری در همین زمینه به خراسان می گوید: هربار که بسته ای را خریداری می کنم عمدتا از حجم روزانه ام استفاده می کنم و در کمتر از 3 درصد موارد حجم شبانه ام مورد استفاده قرار می گیرد در حالی که بابت آن هزینه پرداخت کرده ام . باید فکری به حال این موضوع کرد . یعنی اپراتورها در کنار بسته های تلفیقی که حجم روزانه وشبانه ارائه می دهند بسته هایی را هم تنها برای حجم روزانه درنظر بگیرند تا مشترکان قدرت انتخاب داشته باشند .
به گزارش ایسنا، یکی از رسومی که در سالهای اخیر از سوی اپراتورها به راه افتاد، ارائه بستههای تشویقی صوت، دیتا و امتیازهای دیگر برای ساعاتی از شب است که به آن ساعات کممصرف اطلاق میشود. اگرچه ممکن است ارائه اینترنت در این ساعات،سبب اعتراض برخی کاربران شود، اما ساعات کممصرف توسط رگولاتوری تعیین میشود.
ساعات کممصرفی که در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات آمده، از ساعت ۲۴ تا ۶ برای صوت و ۲ تا ۸ صبح برای دیتاست. همچنین در صورتی که اپراتور در طرح تشویقی مایل باشد خدمات را هم در ساعات کممصرف و هم در ساعات عادی ارائه دهد، باید خدمات قابل ارائه در ساعات عادی و کممصرف را به صورت تفکیکشده اعلام کند.
البته طرحهای شبانه اپراتورها و استفاده از اینترنت و صوت در ساعات کممصرف منتقدانی هم دارد. برخی ممکن است اظهار کنند عملا در این ساعات مصرفی ندارند؛ اما باید توجه داشت علت قرار دادن بستهها و شرایطی خاص در این ساعت از شبانهروز، همین کممصرف بودن آن است.
اگرچه با توجه به سهولت دسترسی، استقبال مردم از اینترنت همراه نسبت به سایر شیوهها بیشتر بوده اما این شیوه دسترسی در موارد متعدد موجب شده است مشترکان هر سه اپراتور تلفن همراه (همراه اول، ایرانسل و رایتل) در مواردی از پایان زودهنگام بستههای اینترنت خود گلایه کنند.
از طرفی تمام شدن حجمهای اینترنت شبانهای که در کنار حجم روزانه اپراتور به کاربران عرضه میشود هم سبب اعتراضاتی میشود.کاربری در پاسخ به این که از سوی مسئولان وزارت ارتباطات گفته شد حجمخوری اینترنت وجود ندارد، اظهار کرده است: «بسته دو گیگ شده یک گیگ شبانه + یک گیگ روزانه... به نظر شما حجم خوری نیست؟»
کاربر دیگری گفته است: «من از بسته همراه اول شبانهام استفاده نکردم، خود به خود صفر شده! »در پاسخ به علت اتمام حجم اینترنت شبانه در اپراتور همراه اول، باید توجه داشت که همانطور که در وبسایت این اپراتور آمده، حجم بستههای ارائهشده شامل حجم روزانه و هدیه شبانه میشود و طبیعتا در صورتی که حجم روزانه پایان یافته باشد، هدیهای هم در کار نخواهد بود و بسته به تمدید اعتبار کاربر که خودکار باشد یا توسط کدهای دستوری و راههای دیگر تمدید شود، بسته جدید فعال خواهد شد.درباره بستههای شبانه ایرانسل اما شرایط طور دیگری است.
بدین ترتیب که اگر برای مثال بستهای را انتخاب کنید که دو گیگابایت اینترنت روزانه و چهار گیگابایت اینترنت شبانه دارد، درصورت تمام شدن حجم روزانه، اگر حجم شبانهتان باقی مانده باشد، باقیمانده حجم شبانه به بسته بعدی منتقل میشود تا زمانی که حجم پایان یابد یا زمانش به اتمام برسد.
صرف نظر از این که برخی از کاربران ممکن است به این نکته تاکید داشته باشند که به جای حجم شبانهای که اپراتورها ارائه میدهند، بهتر است به حجم روزانه بستههای خود اضافه کنند، باید توجه داشت در مقابل کاربران زیادی هم هستند که از این حجمهای شبانه استفاده میکنند و قرار دادن حجم شبانه در ساعات کممصرف به نوعی اقدامی رقابتی و در جهت جذب مخاطب است که مزایا و معایب خود را دارد.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/