به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی با بیان اینکه شرایط لازم برای حضور اساتید در داخل کشور فراهم است، اظهار کرد: هم اکنون شرایط قانونی برای رفت و آمد موقت اساتید و نخبه های ایرانی خارج از کشور فراهم شده و چنانچه نتوانند حضور داشته باشند از نظرات آنان بهره مند می شویم.
شریعتی نیاسر افزود: هدف از فراهم کردن شرایط مناسب برای حضور نخبه ها و اساتید ایرانی خارج کشور، تبدیل فرار مغزها به گردش مغزها است.
وی با اشاره به فراهم شدن، زمینه رفت و آمد نخبه ها و اساتید خارج از کشور به ایران، بیان کرد: ضرورت دارد طرح و برنامه های تشویقی مناسب برای جذب و ماندگاری نخبه ها به داخل کشور مهیا شود تا علم آنان مورد استفاده قرار بگیرد.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین بر ارتباط علمی بیشتر با سایر دانشگاه های خارج کشور تاکید کرد و گفت: ضرورت دارد با کشورهای جهان سوم و کشورهای همسایه ارتباط را بیشتر کرده و علم و نظرات خود را به آنان عرضه کنیم.
شریعتی نیاسر اضافه کرد: دانشگاه های سطح یک و دو می توانند برای برقراری ارتباط با دانشگاه های خارج از کشور پیش قدم شوند.
وی ادامه داد: برگزاری دوره های مشترک بین دانشگاه های سطح یک و دو داخل با دانشگاه بین المللی، فرصتی مناسب برای برقراری ارتباط بیشتر است.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: به منظور تعامل بیشتر با جامعه دانشگاهی، آیین نامه ای در این رابطه تدوین شده است.
شریعتی نیاسر در ادامه با بیان اینکه مراکز آموزش عالی کشورهای پیشرفته دانشجویان زیادی را جذب کرده است، گفت: آمادگی لازم برای پذیرش این دانشجویان در دانشگاه های ایران وجود دارد.
وی بیان کرد: درحال حاضر فشارهای آمریکا و نوسانات نرخ ارز، شرایط تحصیل را برای دانشجویان خارج از کشور دشوار کرده، با این وجود آمادگی لازم برای پذیرش این افراد در ایران فراهم است.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: دانشگاه های زیادی در داخل کشور وجود دارد که سطح علمی آنان به مراتب بالاتر از دانشگاه های خارج کشور است، بنابراین دانشجویانی که قصد برگشتن به ایران را داشته باشند از آنان استقبال می کنیم.
شریعتی نیاسر در بخشی دیگر از سخنان به تدوین طرح جامع مهارت افزایی دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: افزایش توان اشتغال و مهارت آموزی دانشجویان در طول دوره تحصیل برای تمامی دانشگاه های سطح کشور الزامی شده است.
وی اظهار کرد: متاسفانه آن طور که باید به کارورزی و کسب مهارت در دانشگاه ها توجه نمی شود، از این رو تمامی دانشگاه ها ملزم به آموزش علمی شده اند تا دانشجو پس از فارغ التحصیلی توان ایجاد اشتغال را داشته باشد.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه اعلام کرد: ضرورت دارد مراکز آموزش عالی پس از فارغ التحصیلی، موقعیت اشتغال دانش آموختگان را رصد کنند، البته برخی دانشگاه ها این اقدام را انجام می دهند.
شریعتی نیاسر در ادامه به کنکور سراسری اشاره کرد و گفت: به زودی کنکور سراسری تنها برای رشته های پر متقاضی و رقابت پذیر خواهد بود.
وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره اقدامات برای حذف کنکور به پذیرش 85 درصدی ظرفیتهای دانشگاه برای داوطلبان صرفاً با سوابق تحصیلی اشاره کرد و گفت: به دنبال طرحی در چند فاز هستیم که در ابتدا رشتههای با پذیرش سوابق تحصیلی به روند عادی خود برای پذیرش اقدام کنند تا فضای روانی یکمیلیون نفر پشتکنکوری در هرسال کاهش یابد و احساس نیاز به کنکور کاسته شود و تنها کنکور برای رشتههای پر متقاضی و رقابتپذیر دانشگاههای مطرح برگزار شود.
شریعتی نیاسر اجرا این طرح را مستلزم زمان دانست و افزود: حداقل تا 3 سال آینده کنکور بهطور کامل حذف نخواهد شد و برای این اقدام سایر دستگاهها همچون آموزشوپرورش باید هماهنگی لازم را داشته باشد تا از زمان دبیرستان اعلام نیاز دانش آموزان به تست و کنکور مشخص باشد و در صورت اجرایی شدن این طرح، فرصتهایی همچون درآمدزایی از کلاسهای کنکور از مافیای کنکور از بین میرود و درآمدزایی کاذب نیز حذف خواهد شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون یک میلیون نفر پشت کنکور بوده، اظهار کرد: طبق مصوبه مجلس، ۸۵ درصد داوطلبان ورود به دانشگاه ها از طریق بررسی سوابق تحصیلی پذیرش می شوند.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در مرحله نخست اجرای این طرح، رشته هایی که متقاضی کمی دارند، پذیرش می گیرند.
شریعتی نیاسر اعلام کرد: برای رساندن آمار پشت کنکوری ها به ۳۰ درصد تلاش داریم.
انتهای پیام/ب