محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخش دیگری از این مراسم گفت: امید است که حامیان برنامه کمک کنند که کار مرمتی شایستهای برای مقبره میر عماد الحسنی انجام شود. خوشنویسان سند زنده هویت فرهنگی و مایه افتخار ما هستند. آنها در معرفی فرهنگ و تمدن ایران به جهانیان نقش بسزایی داشتند. خط همانند سایر پدیدههای بشری تاثیر بسزایی در زندگی انسان دارد. خوشنویسی در تاریخ خود به اشکال مختلف عینیت پیدا کرده است و هنرمندان زیادی در بستر آن رشد کرده اند. به هر حال در جای جای سرزمین ایران نام بزرگان علم، ادب و هنر جای افتاده است و نستعلیق فارسی آینه تمام نمای فرهنگ ایرانی است. ثبت ملی مکتب نستعلیق میرعماد زمینه ساز ثبت جهانی این مکتب در فهرست میراث ناملموس جهان است.
حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر ایران در بخش دیگری از این مراسم گفت: در عرصهای که برخی از همسایگان ما در رقابتی شتاب آلود به دنبال سرقت میراث ما هستند، این تلاش سازمان میراث فرهنگی شایسته است و اگر ادامه داشته باشد جلوی برخی از سرقتها را میگیرد.
وی افزود: به نظر من ثبت آثاری چون سبک خوشنویسی میرعمادالحسنی میتواند ایران را بیش از پیش به جهانیان معرفی کند. این تصادف تاریخی نیست که بعد از اتمام قرن هشتم و به خاک سپردن قله شعر فارسی در عرصه غزل، میرعماد ظهور میکند. میرعماد حافظ خوشنویسی ما به معنا و به صورت است. غزلیات حافظ باید در کار میرعماد جلوه می کرد. نکته دیگر این است که ایرانیان کلمه محور هستند و اگر ایرانیان نستعلیق را به اوج میرسانند، دقیقا نشات گرفته از تبار کلمه محوری ماست.
علی اصغر مونسان در بخش دیگری از مراسم رونمایی از ثبت ملی مکتب نستعلیق میرعمادالحسنی، از لوح تقدیر و تمبر سوره حمد و آرم برند حامی فرهنگ و هنر ایران رونمایی کرد.
انتهای پیام/