وی اضافه کرد: افزایش دما خصوصا در مناطق ساحلی استان میتواند باعث بروز تنش در بسیاری از محصولات کشاورزی بخصوص مرکبات، نخیلات، کنجد و گلخانههای تولید نشای سبزی و صیفی شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان داشت: این تنشها در نخیلات باعث بروز عارضه خشکیدگی خوشه خرما، در مرکبات باعث خشکیدگی شاخه، ریزش میوه و برگ، سوختگی یک طرفه و کم آبی میوه و در گلخانهها منجر به بوته میری نشای سبزی و صیفی میشود.
وی افزود: افزایش شدید دما باعث فعالیت بیش از حد بعضی از آفات و بیماریها از جمله کنههای نباتی در مرکبات و نخیلات، شیوع بیماریهای قارچی همچون خشکیدگی شاخه در مرکبات، ساق سیاه کنجد و بوته میری در نشاها میشود.
عمرانی با اشاره به راههای کاهش تنش برای باغداران، کشاورزان و گلخانهداران تصریح کرد: در باغات نخیلات که امکان آبیاری وجود دارد حتما آبیاری صورت گیرد، نخیلاتی که امکان آبیاری وجود ندارد عملیات تنک کردن خوشه انجام شود، از انجام هرگونه تغذیه تا بر طرف شدن شرایط تنش خودداری کنند، دور و میزان آبیاری در مرکبات با دقت و با توجه به نیاز گیاه تنظیم کنند، حتی الامکان تا برطرف شدن تنش از سمپاشی خودداری کنند.
وی خطاب به کشاورزان گفت: دما و رطوبت گلخانه را مرتبا پایش شود، سطح خارجی گلخانهها را پوشش مناسب صوت گیرد و مزارع کنجد را در حد نیاز آبیاری نمایند تا از تنشهای خشکی و بیماری که منجر به کاهش شدید عملکرد میشود ممانعت شود.
طبق دادههای هواشناسی، دمای هوا طی هفته جاری به طور قابل ملاحظهای افزایش مییابد و پیش بینی میشود از روز دوشنبه روند افزایش دما شدت بیشتری مییابد و در مناطق غیر ساحلی به بیش از ۵۰ درجه سلسیوس و در برخی نقاط ساحلی تا آستانه ۵۰ درجه سلسیوس افزایش یابد.
انتهای پیام/م