سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سهم بخش کشاورزی از حوضه زاینده رود 60 در صد است

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: در حوضه زاینده رود حداکثر سهم بخش کشاورزی در استان حدود ۶۰ درصد است که آن هم در زمان هایی که با خشکسالی خفیف روبرو هستیم.

حمیدرضا قلمکاری در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اظهار داشت: آب در بخش کشاورزی دوباره به سفره های زیر زمینی باز می‌گردد و نمی توان از آن به عنوان هدر رفت آب یاد کرد.

وی بیان داشت: عمده آبی که در بخش کشاورزی مصرف می شود از طریق مواد غذایی تولیدی، همچنان در چرخه است. آن میزانی هم که به خاک برمی گردد و از آن به عنوان هدر رفت آب نام برده می شود، در واقع سهم طبیعت است که به زمین باز می گردد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان اصفهان تصریح کرد: در استان اصفهان از ۱۰.۷ میلیون هکتار زمین در اصفهان تنها نیم درصد آن به اراضی کشاورزی اختصاص دارد.

وی بیان داشت: مشکل عمده در بخش کشاورزی مربوط به حوضه زاینده رود و بحث آب است شرایطی که سبب شده تا اشتغال بخش قابل توجهی از جامعه از بین برود.

قلمکاری بیان داشت: کشاورزی، گروهی است که در برنامه‌ریزی‌های کلان چندان به آنها توجه نشده و تنها قشر کشاورز به عنوان بخش خسارت دیده حاصل از خشکسالی دیده شده است.

وی اعلام کرد: در حوضه زاینده رود حداکثر سهم بخش کشاورزی در استان حدود ۶۰ درصد است که آن هم در زمان هایی که با خشکسالی خفیف روبرو هستیم، امکان توزیع آب برای آن وجود ندارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان اصفهان با بیان اینکه بخش کشاورزی در حوضه زاینده رود آسیب دیده‌ترین بخش است، اعلام کرد: آب هایی که در بخش کشاورزی مصرف می شود بیشتر آب‌هایی است که قابلیت مصرف برای شرب و استفاده در سایر بخش ها را ندارد و از آب های با شوری بالا که کیفیت مصرف آب شرب ندارد، استفاده می شود.

وی بیان داشت: شوری آب (EC) برای شرب باید زیر یک دسی زیمنس بر متر باشد و این در حالی است که آب مصرفی در بخش کشاورزی تا هشت دسی زیمنس بر متر است، یعنی با شوری هشت برابری یا بیشتر همراه است. با این آب در استان می توان تولید محصول داشت و سهم خاک و سهم طبیعت را نیز پرداخت. البته در صورتی که آب با همین کیفیت در اختیار بخش کشاورزی قرار داده شود.

قلمکاری بیان داشت: هرجا که با کم آبی مواجه می شویم متخصص و غیر متخصص تغییر الگوی کشت را پیشنهاد می دهد. در بحث الگوی کشت فقط آب مهم نیست بلکه باید در این موضوع نوع خاک، اقلیم منطقه و شرایط اقتصادی کشاورز را هم در نظر گرفت.

 

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.