مهرداد آهنگرمقدم گفت: با اجرای این طرح هیچ شناور صیادی از امروز ۱۵ تیرماه تا زمان آغاز فصل صید میگو در اول مرداد ماه اجازه فعالیت صید آبزیان را در آبهای استان بوشهر ندارند.
وی اضافه کرد: در صورت هرگونه فعالیت شناورهای صیادی در این مدت در آبهای استان بوشهر به عنوتان متخلف شناخته شده و طبق قانون با آنان برخورد میشود.
معاون صید و بنادرماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر اظهار داشت: با توجه به اینکه از اوائل فصل زمستان تا اوائل بهار فصل باروری و تخم ریزی ماهیان و پس از آن زمان بازسازی آبزیان است اجرای طرح دریابست فرصتی برای تنفس دریا به شمار میآید.
آهنگرمقدم ادامه داد: همچنین با اجرای طرح دریابست از پراکنده شدن ذخیره میگو پیشگیری و فرصتی ایجاد میشود که این آبزی به سایز مشخصی برسد و صیادان بتوانند صید با ارزش و اقتصادی بهتری داشته باشند.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر گفت: با اجرای طرح دریابست از ورود چندین هزار ادوات صید به دریا که منجر به تخریب برخی از زیستگاهها میشود، جلوگیری خواهد شد.
وی رسیدن ماهیان به اندازه مشخص، انجام تعمیراساسی شناورها و بهسازی آنها، جلوگیری از تخلف صیادی و صید غیرمجاز را از جمله هدفهای اجرای طرح دریابست عنوان کرد.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر گفت: در زمان اجرای طرح دریابست هیچ شناوری حق حضور در دریا را ندارد و با اجرای این طرح، امکان شناسایی شناورهای صیادی متجاوز کشورهای همسایه به آبهای خلیج فارس نیز فراهم میشود.
استان بوشهر دارای ۱۵ هزار صیاد حرفهای است که در قالب یک هزار شناور (قایق و لنج) در استان فعالیت میکنند و از این تعداد صیاد هشت هزار نفر دارای مجوز صید میگو هستند.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران گفت: فصل صید میگو در استانهای بوشهر و خوزستان در اوایل مرداد هر سال آغاز و حدود ۴۵ روز ادامه مییابد.
مختار آخوندی افزود: درسالهای اخیر دیده شده است که صیادان غیرمجاز قبل از آغاز رسمی فصل صید میگو، مبادرت به صید غیرمجاز کرده و ذخایر این آبزی و سایر آبزیان را با فشار بهره برداری روبرو میکنند.
وی اظهار داشت: طرح دریابست به عنوان یکی از اقدامهای ارزشمند مدیریت صید با درخواست و حمایت جامعه صیادی، نمایندگان تشکلها و تعاونیهای صیادی انجام شده و در کمیته مدیریت صید با حضور نمایندگان مرکز تحقیقات شیلات، تشکلهای صیادی، یگان حفاظت منابع آبزی به تصویب رسیده است.
آخوندی گفت: براین اساس انجام هر گونه فعالیت صیادی از ۱۵ تیر درهمه صیدگاههای استان بوشهر و بخشی از استان خوزستان که از صیدگاههای اصلی میگو در کشور به حساب میآید به طور کامل ممنوع است و دوره ممنوعیت نیز تا آغاز رسمی فصل صید میگو ادامه دارد.
وی یادآور شد: در این مدت ارگانهای ذیربط از جمله یگان حفاظت منابع آبزی، دریابانی و سایر ارگانهای مسئول همکاری لازم برای کنترل و حفاظت از دریا را به عهده خواهند داشت.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران بیان کرد: در همه استانهای شمالی و جنوبی کشور ممنوعیت فصلی صید برای برخی از گونههای آبزی آسیب پذیر اعمال میشود.
وی یادآور شد: هرسال صیادان زحمت کش میگوگیر قبل از آغاز فصل صید میگو اقدام به آماده سازی شناور از قبیل: سمپاشی، تامین ابزار و ادوات صید، تجهیزات حمل و نگهداری میگو میکنند.
آخوندی گفت: اجرای طرح دریابست باعث آیش صیدگاه، ایجاد فرصت بازسازی ذخائر و جلوگیری از صید غیر مجاز میشود و از سیاستهای اصولی بهره برداری پایدار و ماهیگیری مسئولانه است که میتوان آن را اقدامی ارزشمند و قابل تحسین توسط جامعه صیادی و مدیریت شیلات دانست.
وی افزود: تمهیداتی فراهم شده تا نسبت به تامین آبزیان مورد نیاز مردم و ایجاد تعادل در وضعیت بازار ماهی استانهای ذیربط طی دوره زمانی یاد شده اقدام شود.
این مقام مسئول اظهار داشت: اجرای موفق طرح دریابست در سال گذشته قبل از فصل صید میگو دراستانهای خوزستان، بوشهر و هرمزگان کاهش صید غیرمجاز و ایجاد فرصتی برای احیا و بازسازی ذخایر را به دنبال داشته به نحوی که میزان صید میگو در این استانها ۶۱ درصد افزایش یافت و صیادان میگوی درشت تری را صید کرده اند.
وی تاکید کرد: اجرای این طرح نه تنها از فعالیت و دریاروی شناورهای بی هویت و غیر مجاز جلوگیری میکند بلکه به صیادان مجاز میگو این فرصت میدهد تا با آرامش خاطر نسبت به آماده سازی شناور و ادوات صید برای شروع فصل میگو اقدام کنند.
وی ادامه داد: با اجرای دریابست، شرایط بهتری برای رشد و احیای نسل آبزیان در زیستگاههای طبیعی فراهم میشود.
آخوندی گفت: برای انجام هر چه بهتر و مناسبتر طرح دریابست ضمن مشارکت تشکلهای صیادی و بهره برداران، هماهنگی لازم با مسئولان محلی استان، استانداری، فرمانداری ها، دریابانی، مرزبانی، یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات، نیروی انتظامی، مسئولان قضایی، اداره کل بنادر و دریانوردی و منطقه پخش فرآوردههای نفتی و سایر ارگانهای ذیربط استان صورت گرفته است تا ضمن اجرای این مهم، گامی موثر در تحقق سیاستهای مدیریت صید شیلات برای حفظ ذخایر آبزیان استان بوشهر و سایر استانهای ساحلی برداشته شود.
انتهای پیام/م