به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند مواد شیمیایی موجود در رنگ و وارنیش (لاک الکل) میتواند سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری ام اس ۳۰ برابر بیشتر از حالت عادی دوری از این مواد شود.
پژوهشگران هشدار میدهند دارا بودن سابقه ژنتیکی ام اس درصورتی که فرد به میزان زیاد از رنگ و مواد شیمیایی استفاده کند، میتواند تا هفت بار میزان ابتلا به بیماری افزایش یابد.
همچنین درصورتی که این افراد به استعمال مواد دخانی بپردازند ۳۰ برابر بیشتر امکان دارد دچار تشدید عارضههای بیماری ام اس شوند.
کارشناسان سوئدی درپژوهشهای جدید خود دریافتند، حتی بدون دارا بودن ژنهای ام اس، خطر ابتلا به این بیماری درصورت استفاده از رنگ و حلالهای شیمیایی تا ۵۰ درصد در افراد افزایش مییابد.
مواد شیمیایی در رنگ و حلالهای شیمیایی سبب افت عملکرد سیستم ایمنی بدن و زمینه ساز ابتلای فرد به انواع بیماریهای خود ایمنی، چون آلرژی و ام اس میشوند.
اکنون در کشور انگلستان بیش از ۱۰۰ هزار نفر به بیماری ام اس مبتلا هستند و در کشور آمریکا نیز هر هفته ۲۰۰ نفر به میزان مبتلایان افزوده میشود.
بیماری ام اس یا مولتیپل اسکلروز (MS) نوعی بیماری است که بر مغز و نخاع اثر میگذارد، این بیماری سبب آسیب پوشش محافظ عصب میشود، زیرا سیستم ایمنی بدن آن را عاملی بیگانه میداند و به آن حمله میکند.
علامتهای بیماری به تدریج پیشرفت میکنند، زیرا پوشش محافظ اعصاب از دست میروند، این بیماری راهکار درمانی ندارد و میتواند سبب مشکلهای بینایی، کاهش تعادل، خستگی، درد و احساس سوزن سوزن شدن دردست و پا شود.
محققان دانشگاه کارولینسکای در استکهلم سوئد، برروی ۲۰۴۲ بیمار که به تازگی دچار MS شده اند آزمایش انجام داده و آن را با وضعیت حدود ۲۹۴۷ نفر که دچار ام اس نبودند مقایسه کرده اند.
از هر دو گروه آزمایش ژنتیک برای بررسی وضعیت ژنها گرفته شده، همچنین از آنها درخصوص سابقه تماس با رنگ و حلالهای شیمیایی و استعمال سیگار پرسش شده است.
نتیجههای این مطالعه نشان میدهند افراد سیگاری با ژنهای ابتلا به ام اس و نیز افرادی که از مواد حلال و شیمیایی استفاده میکنند بیشترین میزان مبتلایان به بیماری را تشکیل میدانند.
کارشناسان به افراد توصیه میکنند با انجام دگرگونیهایی در سبک زندگی خود میتوانند از ابتلا به برخی بیماری ازجمله ام اس ایمن بمانند، خودداری از استعمال مواد دخانی، قرارنگرفتن به میزان زیاد درمعرض رنگ، مواد شیمیایی و حلالها اقدامهایی مفید برای حفظ سلامت بدن است.
مواد شیمیایی همچنین میتوانند سبب ناباروری، ابتلا به اوتیسم و دیابت نوع دو درافراد شوند. یکی از مواد شیمیایی بسیار خطرناک BPA است که کاربردی بسیار شایع در صنایع تولید جوهر، بطریهای پلاستیکی آب و ظروف غذا دارد.
این ماده شیمیایی میتواند سبب اختلال دررشد جنین دررحم مادر و بروز نوسان در هورمونهای استروژن و تیروئید شود. ازجلمه بیماریهایی که افراد به دلیل وجود این ماده شیمیایی در زنجیره غذاییشان امکان دارد به آن مبتلا شوند اوتیسم، بیش فعالی، چاقی، دیابت نوع دو، تولد نوزاد نارس و بلوغ زودرس است.
مضر بودن ماده شیمیایی BPA به حدی است که کمیسیون اروپا درنظر دارد ازسال ۲۰۲۰ استفاده از این ماده شیمیایی را درمحصولاتی، چون بطریهای آب و ظروف غذا ممنوع کند.
نتیجههای به دست آمده از این پژوهش در مجله Neurology منتشر شده است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/