سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا در پرورش مرغ گوشتی از هورمون استفاده می‌شود؟

رشد سریع مرغ‌های گوشتی، این شبهه را در مصرف کنندگان ایجاد کرده است که در مرغداری‌ها این رشد سریع با مصرف هورمون اتفاق می‌افتد.

لیلا محبی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ با بیان اینکه هورمون‌های پروتئینی موثر در رشد، به دلیل ماهیت ساختمانی موجود، با مصرف خوراکی، به سرعت در دستگاه گوارش تجزیه و غیر فعال می‌شوند، اضافه کرد: این هورمون‌ها اگر به صورت تزریقی استفاده شوند، باید روزانه و به دفعات به پرنده تزریق شوند که این امر با توجه به تعداد زیاد پرندگان در مرغداری‌ها از نظر اجرایی غیر ممکن است و از نظر اقتصادی نیز، مقرون به صرفه نیست.

وی اظهار کرد: در طی مطالعه‌های مداوم و طولانی، تغییری که در نژاد طیور گوشتی صورت گرفته به طوری است که ژنتیک آن‌ها به سمت تولید گوشت بیشتر سوق داده شده است.

محبی تصریح کرد: اگر مرغی در حدود ۹۰ سال پیش در عرض ۱۰۰ روز با خوردن چهار و نیم کیلوگرم دانه، یک و نیم کیلوگرم وزن می‌گرفت، امروزه با کسب صفات ژنتیکی برتر، در کمتر از ۳۵ روز، به ازای یک و شش دهم کیلوگرم دانه، بیش از یک کیلوگرم وزن می‌گیرد.

این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، بیان کرد: تغذیه نوین و استفاده از جیره‌های دارای پروتئین مرغوب، مکمل‌های ویتامینه و پروبیوتیک‌ها و همچنین فراهم‌سازی شرایط پرورش مطلوب از نظر دما، رطوبت، تهویه و فضای مناسب نگهداری از دیگر دلایل سرعت رشد بالا در طیور است.

وی با بیان که سیستم پرورش مرغ به سیستم‌های متراکم تبدیل شده است، افزود: این موضوع سبب کاهش تحرک مرغ‌ها و افزایش وزن آن‌ها شده است.

انتهای پیام/ن

نقش هورمون در رشد مرغ های گوشتی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.