سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مجرمان سایبری با شگردهای مجرمانه مسافرت را به کام مسافران تلخ می‌کنند

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به در پیش بودن مسافرت‌های تابستانی در ایام پیش رو، از برخی از شگردهای مجرمان سایبری در این ایام پرده برداشت.

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا:سرهنگ دوم مهدی شکیب گفت: یکی از موقعیت‌هایی که دست مجرمان سایبری را برای انجام فعالیتهای مجرمانه باز می‌گذارد، ایام تابستان و مسافرت‌های تابستانی است. افراد سودجو سعی دارند از اعتماد کاربران سوءاستفاده کرده و با شیوه‌های مختلف مهندسی اجتماعی آنها را فریب دهند.

وی ادامه داد: اکثر جرائم صورت گرفته در این ایام با انگیزه مالی بوده و مجرمان بیشتر به دنبال کسب منافع مالی می‌باشند. بنابراین هموطنان عزیز باید نسبت رعایت موارد پیشگیرانه حساس‌تر بوده و نکات ایمنی را رعایت نمایند.

این مقام مسئول ادامه داد: یکی از مواردی که متاسفانه افراد سودجو جهت انجام فعالیت‌های مجرمانه خود از آن سود می‌برند، دستگاه‌های خودپرداز می‌باشند. در این روش این افراد با استفاده از شیوه‌های مختلف روانی، مسافران را فریب داده و به بهانه واریز پول به کارت، کارت به کارت و ... از هموطنان کلاهبرداری می‌کنند.

سرهنگ شکیب گفت: اگر افراد ناشناس تقاضای استفاده از خدمات بانکی به وسیله کارت بانکی شما را داشتند، به هیچوجه آن را نپذیرید و هنگام استفاده از خدمات بانکی دقت نمائید مشخصات و جزئیات کارت شما برای دیگران قابل مشاهده نباشد.

وی با بیان اینکه احتمال دارد کارت بانکی که در دست افراد ناشناس قرار گرفته سرقتی باشد، افزود: این کلاهبرداران با بیان اینکه سقف مجاز برداشت بیش از تقاضای آنها است و آنها وجه مورد نظر را به کارت شما واریز نمایند و شما برداشت کرده و وجه نقد را به آنها بدهید. یا به حساب شما واریز کرده (کارت به کارت) و شما به کارت دیگری واریز نمائید‌ از شما سوءاستفاده می‌کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: اگر کارت بانکی که در اختیار افراد ناشناس قرار دارد مسروقه باشد آنگاه شما دچار مشکل شده و باید در برابر قانون و شاکی خصوصی پاسخگو باشید.

وی یادآور شد: یکی دیگر از مواردی که زمینه سوءاستفاده از کاربران را فراهم می‌آورد، اتصال محافظت نشده به وای فای‌های رایگان و باز میباشد. بسیاری از مسافران که لپ‌تاپ، تبلت و موبایل‌های هوشمند دارند از اینترنت‌های باز و رایگان استقبال می‌کنند و در هر مکانی با سیستم‌های خود به اینترنت متصل می‌شوند تا از اخبار و اطلاعات دنیای سایبر بهره ببرند.

سرهنگ شکیب گفت: از آنجایی که افراد مختلف بدون رمزهای عبور و مجزا به وای‌فای‌های عمومی متصل می‌شوند لذا نمی‌توان امنیت کاملی برای آنان متصور شد بنابراین هموطنان عزیز سعی کنند برای انجام کارهای مهم و خصوصی از اینترنت همراه و یا وای‌فای‌های عمومی که موارد ایمنی را رعایت کرده و مطمئن هستند، استفاده نمایند.

وی سوء استفاده از اطلاعات ذخیره شده در حافظه‌های دستگاه‌های هوشمند را یکی دیگر از مهمترین شگردهای مجرمانه دانست و افزود: در بسیاری از سیستم‌های شخصی مسافران، انبوهی از اطلاعات مهم و شخصی وجود دارد، که خطر سرقت آنها از سوی مجرمان وجود دارد. بنابراین قبل از مسافرت اطلاعات مهم و شخصی را از حافظه دستگاه‌های همراه به حافظه‌های جانبی مثل فلش مموری، هارد اکسرنال، سی‌دی و دی‌وی‌دی منتقل نموده و در مکان امنی نگهداری نمایید.

سرهنگ شکیب رمز گذاری بر روی دستگاه‌های هوشمند، هارد‌های اکسترنال، فلش مموری‌ها و سایر ابزارهای دیجیتال را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: رمزهای پیچیده و ترکیبی از اعداد، حروف، و علائم و کارکترها می‌تواند از دسترسی افراد سودجو به اطلاعات شما جلوگیری نماید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.