سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تأمین ۸۰ درصدی آبادان و خرمشهر از طرح آبرسانی غدیر

با تأمین ۸۰ درصد از آب مورد نیاز آبادان و خرمشهر از طرح آبرسانی غدیر کیفیت آب این دو شهر بهبود پیدا کرد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛بیش از یک ماه از شور شدن آب شهر‌های جنوبی خوزستان می‌گذرد که با توجه به معضل پیشامده قرارگاه مهندسی خاتم الانبیا پروژه یک ساله آبرسانی به این شهر‌ها را در مدت زمان کمتر از ۴۵ روز اجرا کرد. امروز ۸۰ درصد آب آبادان و خرمشهر از طرح غدیر تأمین شد و سبب کاهش شوری آب شد.

علیرضا خلیلی‌نیا رئیس اداره آبفای آبادان گفت : بیش از ۸۰ درصد از آب آشامیدنی شهر‌های آبادان و خرمشهر از خط لوله غدیر تأمین و میزان برداشت از بهمن‌شیر کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: تا بهره‌برداری کامل از طرح غدیر آب‌رسانی با ۱۰ تانکر در مناطق حاشیه شهر و ۴۰ تانکر در روستا‌ها ادامه خواهد یافت، ولی بعد از بهره‌برداری از طرح خط غدیر ۲ برداشت آب از رودخانه بهمن‌شیر به صفر می‌رسد.

رئیس اداره آبفای آبادان با بیان اینکه میزان شوری آب آشامیدنی آبادان در روز‌های گذشته به دلیل شکستگی لوله طرح غدیر به ۱۲ هزار میکروموس رسیده بود، گفت: این میزان شوری امروز در خطوط لوله و شبکه داخلی به سه هزار و ۹۰۰ میکروموس رسید و با آب‌شیرین‌کن‌های خانگی به‌راحتی قابل تصفیه است.

برای جلوگیری از شوری آب باید سد ساخته می‌شد

نماینده مردم آبادان در مجلس گفت: وزارت نیرو برای جلوگیری از پیشروی آب‌شور دریا به آب‌های شیرین رودخانه‌ها باید برنامه‌ی احداث سد‌های مختلف در آبادان اجرایی می‌کرد تا بتواند از شرایط کنونی که مردم با آن مواجه هستند، جلوگیری کند.

جلیل مختار افزود: کلنگ‌زنی احداث سد‌های پایین‌دست و بالادست بهمن‌شیر و کارون در سال گذشته آغاز شد، ولی به دلیل این‌که احداث این سد‌ها زمان‌بر است به‌منظور جلوگیری از ورود آب شور دریا به کارون و بهمن‌شیر، احداث بند‌های موقت در شهرستان آغاز شده است.

نماینده مردم آبادان بیان کرد: طول این بند موقت حدود ۱۵۰ متر و ارتفاع آن حدود ۱۸ متر است حدود ۱۲۰ متر از این بند احداث شده و تکمیل آن مانع ورود آب شور به رودخانه کارون و بهمن‌شیر می‌شود.

انتقال آب طرح غدیر تا ۱۵ تیرماه به بهره‌برداری می‌رسد

وزیر نیرو در خصوص صحت انتقال آب به کشور‌های مجاور بیان کرد: این موضوعدلخوری‌ها و نگرانی‌هایی را برای هم‌وطنان در این مناطق به وجود آورده، ولی قصدی برای انتقال و فروش حتی قطره‌ای از آب‌های ایران را به هیچ کشوری نداریم. قرارداد فروش آب به کویت که قبلاً در دهه ۸۰ مطرح شد، ولی با مخالفت‌هایی که در آن زمان و اکنون وجود دارد، تفاهم‌نامه امضا نشد.

وی گفت: کاهش بارش‌ها، پایین آمدن سطح رودخانه کارون و پیشروی آب دریا به سمت رودخانه باعث شده تا آب رودخانه بهمن‌شیر و کارون در روز‌های اخیر به‌شدت شور شود که این مسئله باعث گلایه مردم شده است. مسئولان امر به دنبال این هستند تا آب رودخانه کرخه به خط لوله غدیر تزریق شود و ان‌شاءالله تا ۱۵ تیرماه مسئله حل می‌شود.

بنا بر این گزارش، طرح آب‌رسانی غدیر برای «برخی شهر‌های اولویت‌دار نظیر آبادان، خرمشهر، مسجدسلیمان، اندیمشک، دزفول و شوشتر و ۱۲۰۰ روستا در استان خوزستان» در سال ۸۹ آغاز شد و استاندار خوزستان اواخر پارسال با اعلام اینکه این طرح مشکل اعتباری ندارد، گفته بود: هرگونه کوتاهی و سستی دررابطه با اجرای این پروژه از سوی مسئولان قابل‌قبول نیست.

منبع فارس

انتهای پیام/پ

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.