وی دراین کارگاه آموزشی عنوان کرد:خانواده به عنوان نخستین نهاد اجتماعی نقش پر رنگی در پیشگیری بسیاری از ناهنجاری ها، از جمله اعتیاد دارد و به همین علت ارتباط مناسب بین والدین و فرزندان، ایجاد امنیت روانی و جو عاطفی سالم در خانواده بسیار مهم و ضروری است و متأسفانه به دلیل عدم آگاهی درست خانواده ها از عوارض و پیامدهای مصرف انواع مواد مخدر ، ضربات سهمگینی از این ناحیه متوجه فرزندان ما شده که همین مسئله لزوم اطلاع رسانی در این رابطه را دو چندان می کند.
وی در معرفی انواع مواد گفت: مواد روان گردان به چهار دسته تقسيم می شوند:
۱. محرك ها كه باعث افزايش انرژي، هوشياری ذهنی، فعاليت جسمانی، كاهش خستگی، سركوب گرسنگی، افزايش ضربان قلب و فشار خون می شوند مانند: كوكائين.
۲. سركوبگرها كه باعث كاهش انرژی، هوشياری ذهنی، فعاليت جسمانی، افزايش خستگی، كاهش ضربان قلب و فشار خون می شوند مانند: مرفين و هروئين
۳. توهم زا كه باعث تغيير و اختلال در خلق و خو، حواس بينايی، شنوايی، احساسات و القاء حالت رؤيا می گردد مانند: ماری جو آنا و ال اس دی.
۴. خدر كننده كه باعث القای بی حسی، كرختی، رخوت، خواب شديد و ... می شود.
مشاور و روانشناس مرکز سلامت روان در پایان ادامه داد: خشخاش، شاهدانه و كوكائين جزء گياهان روانگردان و الكل و نيكوتين از دسته ديگر مواد مخدر به شمار می آيند.
انتهای پیام/ب