سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شرکت ای‌تی‌آر تحویل هواپیما به ایران را متوقف کرد

شرکت هواپیماسازی فرانسوی-ایتالیایی ای‌تی‌آر اعلام کرد برنامه تحویل سایر هواپیماهای سفارش داده شده‌ی ایران را به دلیل تحریم‌های جدید آمریکا متوقف می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس‌تی‌وی، شرکت هواپیماسازی ای‌تی‌آر اعلام کرد به دلیل تحریم‌های جدید آمریکا برنامه تحویل سایر هواپیماهای سفارش داده شده‌ی ایران را متوقف می‌کند و اگر نتواند از دولت آمریکا معافیت بگیرد، ناگزیر خواهد بود 12 فروند از این هواپیماها را مجددا طبقه‌بندی کند.

کریستین شرر، مدیرعامل این شرکت فرانسوی-ایتالیایی گفت: «در سال 2018، هدفگذاری تحویل هواپیماها ممکن است از تحریم‌های ایران تاثیر بپذیرد.»

شرکت ایران‌ایر در آوریل 2017 قراردادی با شرکت ای‌تی‌آر برای خرید 20 فروند هواپیمای توربوپراپ به امضا رسانده بود.

شرر که شرکت وی متعلق به شرکت ایرباس فرانسه و لئوناردوی ایتالیاست، گفت: «از 80 فروند هواپیمایی که قرار است در سال 2018 تحویل دهیم، 12 فروند مربوط به ایران است که تعداد زیادی است.»

ایران در ماه مه سال گذشته 4 فرود هواپیمای ای‌تی‌آر تحویل گرفت و در ماه سپتامبر نیز 2 فروند هواپیمای دیگر را از این شرکت اروپایی تحویل گرفت. همچنین دو فروند ای‌تی‌آر دیگر در ماه دسامبر به ایران تحویل داده شده و مابقی هواپیماها قرار بود تا پایان سال 2018 به ایران تحویل داده شود.

شرر افزود، ایرانی‌ها می‌خواهند هواپیماها را تحویل بگیرند، اما «ای تی آر هیچ گونه ریسکی مبنی بر قرار گرفتن سهامدارانش یعنی لئوناردو و ایرباس در فهرست تحریم‌های آمریکا را نخواهد پذیرفت.»

وی افزود 2 فروند از هواپیماهای ایران قبلا تکمیل شده‌اند، 6 فروند در حال مونتاژ است و 4 فروند دیگر نیز ساخته شده و برای پرواز در مناطق کوهستانی ایران مناسب‌سازی شده است. از این رو «طبقه‌بندی مجدد این هواپیماها دشوار خواهد بود.»

وی گفت ای‌تی‌آر برای اینکه بتواند این هواپیماها را به ایران تحویل دهد همچنان در تلاش برای گرفتن معافیت است اما «کاملا مطمئن نیست» که بتواند چنین معافیتی از دولت آمریکا بگیرد.

به گفته مدیر شرکت ای‌تی‌آر، پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، آمریکایی‌ها 3 ماه به شرکت‌ها فرصت داده‌اند تا محصولاتی را که برای ایران تولید کرده بودند را تحویل دهند، اما این فرصت برای صنعت هوانوردی خیلی کوتاه است.

وی همچنین گفت، قصد دارد روی کمک دولت فرانسه جهت حفاظت از منافع شرکت‌های فرانسوی حساب باز کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.