عزتالله رئیسی اردکانی با ابراز امیدواری در زمینه مدیریت و رفع بحران آب افزود: شهرهای یاسوج، لیکک، دیشموک، سوق، باشت و مادوان با مشکل آب آشامیدنی مواجه هستند که خشک شدن چشمهها در ارتفاعات و کاهش آبدهی چشمهها، پایین رفتن سطح آب های زیرزمینی، خشک شدن چاهها با کاهش آبدهی آنها و کفشکنی، بیکاری و مهاجرت از پیامدهای این بحران است.
وی با اشاره به اینکه تا سال 92 کهگیلویه و بویراحمد به جزء در منطقه امامزاده جعفر با مشکل آب مواجه نبوده،ادامه داد: در 5 سال اخیر افت شدید آب در اکثر مناطق این استان وجود دارد.
وی خشکسالی، تغییر اقلیم، اضافه برداشت از منابع تجدیدپذیر آب را ازعلل بحران آب و یک پدیده طبیعی در کشور دانست افزود: در 10 سال اخیر کشور دچار خشکسالی شده و بحران آب نتیجه برداشت بیش از اندازه از منابع تجدیدپذیراست.
وی به پیامدهای اضافه برداشت آب زیرزمینی اشاره کرد و ادامه داد: خشک شدن با کاهش آب چاهها، قنوات، چشمهها و رودخانههای مجاور زیردست، بحران آب در سالهای خشکسالی، افزایش هزینههای سرمایهگذاری،نگهداری انرژی، کاهش حجم ذخیره سدها و حوضچههای تغذیه مصنوعی و کاهش کیفیت آبهای زیرزمینی و افزایش آلودگی از مشکلات اضافه برداشت آب است.
رئیسی اردکانی با اشاره به اینکه بحران آب از 40 سال گذشته در کشور آغاز شده گفت: اساسیترین روش حل بحران آب نصب کنتورهای هوشمند، اعمال مدیریت در منابع آب، کاهش یکسان برای همه چاهها برای حل بحران آب و امکان بکارگیری روشهای صرفهجویی آب با تغییر الگوی کشت یا کاهش سطح زیرکشت است.
وی ادامه داد: جیرهبندی در سالهای خشکسالی روش علمی و متداولی در جهان است، ضمن اینکه استفاده از تجهیزات مدرن در ساختمانها باید لحاظ شود و نظام مهندسی و شهرداریها مصوب کنند که ساختمانها استاندارد لازم را کسب کنند.
پدر علم هیدروژئولوژی با بیان اینکه قانون مسدود شدن چاههای غیر مجاز در سال 1361 مصوب شد ولی اجرایی نشد گفت: رفع مشکل بحران آب مستلزم عزم و وفاق ملی است زیرا در ایران بحران آب وجود دارد اما کمبود نیست لذا تکنولوژی، دانش و سرمایه برای حل بحران آب وجود دارد و حل این بحران امکانپذیر است.
انتهای پیام/د
بحران آب در یاسوج