به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد رحیم نوروزیان در نشست انجمن کتابخانههای عمومی خراسان رضوی افزود: هزینه کردن بابت کتابخانهها از ضروریات است، اما باید دقت نمود از این فضا و امکانات به درستی استفاده شود و برآورد شود افزایش
کتابخانهها چقدر منجر به افزایش کتابخوانها میشود.
وی ادامه داد: سرانه مطالعه در کشور پایین است و بیشتر دانش آموزان و دانشجویان فقط به دنبال مطالعه کتابهای درسی خود هستند.
معاون استاندار با تاکید بر نقش کتابداران حرفهای در ارتقای فرهنگ کتابخوانی گفت: تهیه کتاب مطلوب و راهنمایی مخاطبین به اینکه چه کتابهایی را مطالعه کنند از جمله کارهایی است که کتابداران حرفهای میتوانند انجام دهند و این امر میتواند به ارتقای فرهنگ کتابخوانی کمک نماید.
نوروزیان افزود: در راستای ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جلسات مختلف از جمله شوراهای اداری میتوان کتابهایی با موضوعات مختلف را معرفی نمود.
وی با بیان اینکه در خراسان رضوی 202 کتابخانه نهادی، مشارکتی و مستقل داریم گفت: مطابق استانداردهای جهانی به ازای هر 25 هزار نفر باید یک کتابخانه وجود داشته باشد، اما در استان خراسان رضوی این رقم 31 هزار نفر میباشد.
معاون استاندار تاکید کرد: تعداد 9 شهر کوچک استان، 35 روستای بین 3 هزار تا 5 هزار نفر جمعیت و 14 روستای بالای 5 هزار خانوار در استان فاقد کتابخانه هستند که ساخت کتابخانه در این شهرها و روستاها باید در اولویت فرمانداران و شهرداران قرار گیرد.
نوروزیان افزود: شهرداریها در پرداخت نیم درصد سهم کتابخانههای عمومی مساعدت نمایند و علیرغم محدودیت منابع مالی باید به کمک نهاد کتابخانههای عمومی آمد تا بتوان سرانه کتابخوانی را ارتقاء داد و اولویت نیز تکمیل پروژههای نیمه تمام باشد.
انتهای پیام//ز. ج
برگزاری نشست انجمن کتابخانههای عمومی خراسان رضوی در مشهد