در این بیانیه آمده است: با وجود اتفاق نظر میان جریانات مختلف سیاسی و نیز نیروهایی که در متن جامعه مدنی، هویت خود را در ذیل نظام مقدس جمهوری اسلامی تعریف میکنند، درباره بدعهدی آمریکا در قبال توافق هستهای موسوم به برجام و نیز ضرورت حفظ اتحاد داخلی برای مقابله با این عهدشکنی، اخیرا صدایی در میان برخی چهرهها شنیده میشود که به جای وحدت و همبستگی، سعی دارد بار دیگر گفتمان وابستگی را ترویج کرده و با وجود تجربه برجام، حرف از تکرار مذاکره با آمریکا به میان آورد.
در این بیانیه تصریح شده است: هنوز چند هفته بیشتر از نطق ضد ایرانی دونالد ترامپ و خروج او از توافق ایران و ۱+۵ نگذشته که چنین پیشنهاد عجیبی مطرح میشود و پیشنهاددهندگان به این پرسش پاسخ نمیدهند که چنین رئیس جمهوری که به معاهدات بین المللی و حتی به امضای مستاجر قبلی کاخ سفید پایبند نیست، چگونه ممکن است دیگر بار بتواند طرف مذاکره با دیپلماتهای کشورمان قرار گرفته و ظرفیت گفتگوی دیپلماتیک با چنین فردی فعال شود؟
این بیانیه میافزاید: دونالد ترامپ نه فقط در ارتباط با برجام، بلکه در قبال بسیاری از پیمانهای جهانی موضعی استکباری اخذ کرده و با نمایش چهره واقعی ایالات متحده، حتی متحدان آمریکا را نیز نسبت به این کشور بدبین کرده است. در چنین شرایطی جای سوال دارد که چطور برخی نیروهای سیاسی داخلی حرف از مذاکره با ترامپ به میان آورده و هم صدا با اپوزیسیون خارج نشین، مُبلغ نزدیکی به واشنگتن میشوند؟
در این بیانیه آمده است: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی بر این باور است که نویسندگان نامه مذاکره با آمریکا، ناامید از وفای اروپا به عهد خود و با عِلم به از بین رفتن کامل توافق هسته ای، میخواهند همچنان سرفصل مذاکره با آمریکا که از نظر آنها قابلیت مصرف سیاسی داخلی دارد را زنده نگه داشته و با استفاده از آن، هم شکست مذاکرات برجامی با اروپا را پنهان سازند و هم به افکار عمومی درباره حل مشکلات اداره کشور آدرس اشتباه دهند. هیچ بعید نیست که برای رسیدن به این هدف و اقناع و اجبار افکار عمومی برای حرکت ناخودآگاه در این مسیر دلخواه، گرانیهای اخیر نیز تنها یک دسیسه و توطئه سازماندهی شده برای کسب نارضایتی عمومی و رسیدن به مقصد " مذاکره با آمریکا " باشد.
این بیانیه تاکید کرده است: طرح موضوع مذاکره با دونالد ترامپ آن هم همزمان با افزایش بی رویه نرخ ارز، گرانی خودرو و دلار و فشار معیشتی بر طبقات مختلف اقتصادی جامعه، نمایشی از فریب است که میخواهد راه حل مسائل موجود کشور را نه در داخل، که در بیرون از مرزهای کشور نشان دهد.
در این بیانیه آمده است: طنز ماجرا آنجاست که نویسندگان این نامه که پایههای استدلالی خود برای طرح موضوع مذاکره با آمریکا را سست یافته اند، دست به دامان مدل مذاکره کره شمالی شده و میخواهند با یک قیاس اشتباه، نتیجهای اشتباه بگیرند. نویسندگانی که عمری نسبت به تبدیل ایران به کره شمالی هشدار داده و مدعی بودند منتقد سیاستهایی هستند که از جمهوری اسلامی ایران یک کره شمالی دیگر خواهد ساخت؛ حالا همین افراد میخواهند با شبیه سازی میان رفتار تهران و کره شمالی، نوعی دنباله روی دیپلماتیک را ترویج کنند! حال آنکه نه فقط شرایط ایران و کره شمالی و نیز نوع پیشرفت برنامه هستهای این دو کشور یکسان نیست، بلکه اساسا پیونگ یانگ از قِبل این مذاکره چیزی به دست نیاورده است که برای ایران ترغیب کننده به مذاکره با دونالد ترامپ باشد.
«جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی به عنوان یک نهاد سیاسی فعال در کشور نگران است که مبادا سکوت دولتمردان نسبت به پیشنهاد مذاکره مجدد با آمریکا، آغاز دور دیگری از تلاشها برای پیشبرد برجام ۲ و ۳ درباره مسائل هستهای و غیرهستهای باشد که رهبر معظم انقلاب پیش از این به وضوح آن را نفی کردهاند.»
این بیانیه میافزاید: از دیپلماتهای انقلابی کشورمان انتظار میرود که با قاطعیت، هرگونه پیشنهاد مذاکره با آمریکا آن هم تنها چند هفته پس از توهین آشکار دونالد ترامپ به ملت ایران را رد کرده و تاکید کنند که کشورمان زیر فشار سیاسی و تحریمهای واشنگتن برای امتیازگیری موشکی و منطقهای از تهران، تسلیم نخواهد شد.
«بی تردید درصورتی که هشدارهای رهبر معظم انقلاب درباره مذاکرات هستهای و غیرهستهای و موضوع تضمین گرفتن از دولتهای خارجی برای هرگونه توافق، بار دیگر نادیده گرفته شود و با غوغاسالاری و فشار سیاسی نوع تازهای از وابستگی به کشور تحمیل شود، نیروهای وفادار به انقلاب اسلامی سکوت نخواهند کرد و واکنش مناسب به هرگونه تلاش برای استحاله نظام مقدس جمهوری اسلامی نشان خواهند داد.»
انتهای پیام/