سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

کشک بادنجان بخورید تا پوکی استخوان نگیرید

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از فواید کشک بادنجان در پیشگیری از پوکی استخوان و رفع کم خونی توضیحاتی داد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کشک بادنجان حاوی انواع ویتامین‌های A ،C ،E، گروه ویتامین‌های B مانند B۱ ،B۲ ،B۳ ،B۶، اسید چرب امگا ۳، کلسیم، فسفر، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، سدیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، منگنز، گوگرد، مس و روی است.

برای بررسی خواص کشک بادنجان اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص کشک بادنجان

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص کشک بادنجان اظهار کرد: این غذا به علت داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و مواد مغذی فراوان موجب استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.

وی درباره خواص دیگر کشک بادنجان بیان کرد: این غذا به علت وجود آهن و مس نقش موثری در رفع کم‌خونی افراد دارد و سبب عملکرد بهتر مغز هم می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کشک بادنجان به علت داشتن ویتامین‌های A ، C  و E خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

عظمایی با اشاره به موثر بودن کشک بادنجان در تقویت بینایی تاکید کرد: این غذا به علت وجود ویتامین‌های A ،C ،E، گروه ویتامین‌های B و روی، تاثیر چشمگیری در تقویت و رشد موها، طراوت، شادابی و لطافت پوست دارد.

وی یادآو شد: کشک بادنجان خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد بنابراین عفونت‌های بدن را از بین می‌برد.

مواد لازم برای تهیه کشک بادنجان (پنج تا ۶ نفر)

بادنجان                                      ۶ عدد

سیر                                             چهار تا پنج حبه

پیاز                                              ۲ عدد

کشک                                           چهار تا ۶ قاشق غذاخوری

مغز گردوی خُرد شده                ۳ قاشق غذاخوری

نعناع خشک شده                       ۲ قاشق غذاخوری

روغن کنجد                                به مقدار لازم

نمک و فلفل                               به مقدار لازم

طرز تهیه کشک بادنجان

- نخست بادنجان‌ها را پوست بکنید سپس آن‌ها را خُرد کنید و به مدت ۱۵ دقیقه داخل محلول آب و نمک قرار دهید تا ماده زرد رنگی به نام سولانین از آن خارج شود.

- پس از این مدت بادنجان‌ها را از محلول آب و نمک بیرون بیاورید و با روغن کنجد تفت دهید تا کمی سرخ شوند.

- بادنجان‌های سرخ شده را با گوشت‌کوب لِه کنید.

- یک عدد پیاز را به همراه سیر‌ها خُرد کنید؛ با کمی روغن تفت دهید سپس آن‌ها را به بادنجان‌های لِه شده اضافه کنید.

- مواد را داخل ماهیتابه بریزید سپس آن را روی اجاق گاز بگذارید.

- مقداری از کشک را داخل آب سرد حل کنید سپس کشک حل شده را به سایر مواد اضافه کنید.

- مواد را در حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد و آب آن تبخیر شود.

- پس از آماده شدن کشک بادنجان، روی آن را با کشک، مغز گردوی پودر شده، نعناع و پیاز داغ تزئین کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.