سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهکار‌های وزارت نیرو برای جبران کمبود آب دشتستان

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر گفت: راه‌های جبران کمبود آب در شهرستان دشتستان در نشستی اضطراری در شرکت آب و فاضلاب کشور بررسی شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر،کمبود آب چالش مناطق مختلف استان بوشهر است؛ چالشی که این روز‌ها ساکنان شهرستان دشتستان را بیشتر از دیگر نقاط استان درگیر کرده است.

این شهرستان با ۲۶۱ هزار نفر جمعیت نخستین شهرستان استان از نظر وسعت و دومین شهرستان از نظر جمعیت است. پیش بینی می‌شود جمعیت دشتستان در افق ۱۴۱۰ به ۳۲۰ هزار نفر برسد.

به گفته مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر، آب مورد نیاز این شهرستان، روزانه به طور میانگین ۴۸ هزار متر مکعب است که برآورد می‌شود این رقم در افق‌های ۱۴۱۰ و ۱۴۲۵ به ۲۴ و ۲۹ میلیون متر مکعب برسد.

شاهپور رجایی خط آبرسانی کازرون، خط کوثر و منابع زیر زمینی را تامین کنندگان آب دشتستان عنوان کرد و افزود: بیش از ۷۷ درصد آب مورد نیاز این شهرستان از خط کازرون تامین می‌شود، خطی که تحت تاثیر خشکسالی نوسان دارد و گاه تا ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به راهکار‌های جبران کمبود آب شهرستان دشتستان، بیان کرد: مطالعات جبران کمبود آب این شهرستان با موافقت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و کارفرمائی شرکت آب منطقه‌ای استان در سال ۱۳۹۶ انجام گرفت و گزینه‌های مختلفی از جمله نمک زدایی آب شور دریا و یا شیرین سازی آب لب شور رودخانه‌های دالکی و شاپور بررسی شد.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر ادامه داد: در پی کاهش چشمگیر منابع آب کازرون، ۲۱ خرداد نشست اضطراری برای بررسی راهکار‌های جبران کمبود آب دشتستان در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برگزار و راهکار‌های فوری، کوتاه مدت و میان مدت تامین آب مطمئن این شهرستان بررسی شد.

رجایی، تثبیت انتقال آب از شهرستان کازرون، اجاره چاه‌های کشاورزی که آب قابل آشامیدن دارند در حریم برازجان و سایر شهر‌ها و روستاها، جدا سازی آب مصرفی و فضای سبز از شبکه آبرسانی، و استفاده از منابع محلی را بخشی از این راهکار‌ها عنوان کرد که بر اساس آن شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور متقبل شده هزینه حفر و تجهیز دست‌کم ۱۰ حلقه چاه با آبدهی روزانه نزدیک به هفت هزار متر مکعب با برآورد ۳۰ میلیارد ریال و اعتبار مورد نیاز برای اجاره چاه‌های کشاورزی را بپردازد.

وی افزود: جداسازی آب برخی از شهر‌ها و روستا‌های شهرستان که از خط کازرون آب می‌گیرند یکی از گزینه‌های کوتاه مدت است که با آن موافقت شده و در همین زمینه ایجاد چهار آب‌شیرین‌کن با ظرفیت نزدیک به ۲۰ هزار متر مکعب در روز در شهرستان‌های دشتستان و بوشهر دستور کار قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر بیان کرد: دو آب‌شیرین‌کن دالکی، سرقنات و وحدتیه برای شیرین کردن آب رودخانه دالکی و آب‌شیرین‌کن آبپخش و سعدآباد برای تصفیه آب رودخانه شاپور و چاه‌های محلی، در شهرستان دشتستان قرار دارد.

رجایی آب‌شیرین‌کن‌های جزیره شیف و روستا‌های هلیله و بندرگاه را دو آب‌شیرین‌کن دیگر معرفی کرد که در شهرستان بوشهر برای شیرین کردن آب دریا ساخته می‌شوند.

وی گفت: در این نشست مقرر شد افزون بر تسریع در ایجاد آب شیرین‌کن ۳۵۰۰۰ متر مکعبی بوشهر، پیگیری لازم برای افزایش ظرفیت آب‌شیرین‌کن کنونی این شهر از ۱۰ به ۲۰ هزار متر مکعب صورت گیرد. همچنین قرار شد کمیسیون تخصیص وزارت نیرو پیگیری لازم به منظور تعیین تکلیف آب‌شیرین‌کن با ظرفیت روزانه نزدیک به ۲۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب برای شهر برازجان و انشعاب‌ها و روستا‌های پیرامون را انجام دهد.

انتهای پیام/م

راه‌های جبران کمبود آب در شهرستان دشتستان

برچسب ها: بحران آب ، وزارت نیرو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.