سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های علمی؛

چگونه به جنگ پوسیدگی دندان برویم؟/ اکسیر جوانی قلب را بشناسید/ با این نوشیدنی‌ها پیری را به تعویق بیاندازید/ ترشی‌هایی که لاغرتان می‌کند

تمایل بالای بانوان برای حضور در شبکه های اجتماعی آنها را از ورزش کردن دور می کند.

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛  حوزه کلینیک در نظر دارد تازه‌ترین دانستنی‌های پزشکی را در اختیار کاربران قرار دهد.

چگونه به جنگ پوسیدگی دندان برویم؟

پوسیدگی دندان به علت تخریب مینای دندان در اثر اسید موجود در دهان ایجاد می شود، این پوسیدگی ابتدا در سطح خارجی دندان ایجاد شده که در صورت عدم درمان به نواحی پایین‌تر و حتی ریشه پیشرفت می‌کند؛ نوع غذا و نوشیدنی و همچنین ایجاد فاصله بین وعده‌های غذایی نقش مهمی در پیشگیری از پوسیدگی دندان دارد.

شیر و پنیر از جمله مواد غذایی قلیایی هستند که مصرف آن‌ها بعد از غذا به حفظ تعادل اسیدیته دهان کمک شایانی کرده، پروتئین کازئین موجود در پنیر مینای دندان را در برابر اسید مواد غذایی، نوشیدنی و باکتری  محافظت می‌کند، همچنین تمیز کردن دندان یا جویدن آدامس حاوی زایلتول بعد از  غذا باعث کاهش خطر پوسیدگی دندان شده چراکه این آدامس‌ها با تحریک تولید بزاق باعث کاهش اثر مواد غذایی و نوشیدنی‌های اسیدی بر روی دندان‌ها می‌شوند.

اکسیر جوانی قلب را بشناسید

کامبوچا که به عنوان «اکسیر سلامت جاویدان» شناخته شده یک نوشیدنی با مزایای فراوان برای قلب، مغز و روده است، با توجه به فرایند تخمیری که در ایجاد کامبوچا انجام شده این ماده شامل تعداد زیادی از باکتری‌های سالم  به عنوان پروبیوتیک است، این باکتری‌ها دستگاه گوارش را تقویت کرده و از سیستم ایمنی بدن حمایت می‌کنند، چراکه مواد مغذی را جذب کرده و با عفونت و بیماری مبارزه می‌کند.

کامبوچا یک نوشیدنی تخمیری شامل چای سیاه و قند (از جمله قند نان، میوه یا عسل) می‌باشد و به عنوان یک غذای پروبیوتیک کاربردی استفاده می‌شود، این نوشیدنی شامل کلنی‌های باکتری و مخمری است که آغاز فرایند تخمیر در ترکیب با قند را بر عهده دارد، بعد از تخمیر، نوشیدنی گازدار حاوی سرکه، ویتامین B، آنزیم‌ها، پروبیوتیک‌ها و غلظت بالا اسید (استیک، گلوکونیک و لاکتیک) می‌شود، این باکتری‌ها به عنوان «باکتری تولید کننده سلولز» شناخته می‌شوند، به این معنی که سلولزی تولید کرده که به عنوان یک سپر برای سلول‌ها عمل می‌کند.

چرا خانم‌ها از ورزش کردن فراری‌اند؟

یکی از مسائلی که بیشتر در بانوان دیده می‌شود تا آقایان، لاغرشدن‌های افراطی است که در نهایت می‌تواند مرگ فرد را به همراه داشته باشد؛ بانوان تمایل بیشتری برای سرگرم شدن در شبکه‌های اجتماعی را دارند که این نوع سرگرم شدن باعث شده از انجام فعالیت ورزشی غافل شوند، درصورتی که مردان زمان بیشتری را در سالن و تیم‌های ورزشی می‌گذرانند که سبب می‌شود در سالمندی استخوان‌های سالم‌تری داشته باشند.

یکی از بهانه‌های بانوان برای کاهش فعالیت ورزشی دوران قاعدگی ماهانه است، در صورتی که انجام ورزش‌های سبک در دوران قاعدگی می‌تواند سبب کاهش درد و انقباض‌های شکمی شود که برای سلامت بدن بانوان مفید است، البته تعدادی از بانوان به انجام منظم ورزش می‌پردازند و حتی قهرمانان ورزش‌های حرفه‌ای هستند، اما به طور کلی میزان علاقه بانوان به انجام ورزش در سطح جهانی کمتر از آقایان است.

با این نوشیدنی‌ها پیری را به تعویق بیاندازید

مصرف آب میوه‌های تازه بهترین گام برای تامین ویتامین‌ها، آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است ضمن این که اثرات قابل توجه ضد پیری را نیز به همراه دارد، آب گوجه فرنگی که حاوی آنتی اکسیدان قوی به نام لیکوپن است، مصرف آن باعث شده  به دلیل وجود رنگدانه کاروتنوئید و مواد شیمیایی گیاهی  اثرات رادیکال های آزاد در بدن کمتر شود، رادیکال‌های آزاد از عوامل اصلی آسیب به سلول‌ها و افزایش سرعت پیری هستند.

 برگ‌های کلم غنی از ویتامین K هستند که یک ماده مغذی برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی و پوکی استخوان به شمار رود، آب کلم همچنین حاوی مواد معدنی از جمله منگنز، مس، کلسیم، آهن و منیزیم به همراه ویتامین های B۶، B۱ ،B۲، ویتامین E، فیبر و اسیدهای چرب غیر اشباع است.

ترشی‌هایی که لاغرتان می‌کند

ترشی نوعی چاشنی رایج در شرق آسیا به شمار می‌رود که از زمان بسیار قدیم مورد استفاده قرار گرفته است، فلسفه ایجاد ترشی به عدم وجود وسایل سرمایشی برمی‌گردد؛ در قدیم که سردخانه و یخچال وجود نداشت، برای اینکه جلوی گندیدگی و فساد میوه‌ها و سبزیجات را بگیرند، آن‌ها را درون سرکه نگه می‌داشتند تا در فصل‌های دیگر بتوانند از آن‌ها استفاده کنند، سرکه به دلیل PH پایینی که دارد محیط اسیدی را فراهم می‌کند و مانع رشد باکتری‌ها در مواد خوراکی می‌شود، فرآیند گندیدگی و پوسیدگی خوراکی‌ها را متوقف می‌کند و ماندگاری خوراکی‌ها را بالا می‌برد، این مواد غذایی خوشمزه به دلیل خاصیت اسیدی که دارد باعث کاهش چربی در بدن می‌شود.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.