سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

3 تغییری که با ترک لبنیات پرچرب در بدن ایجاد می‌شود

با همه‌ی فواید لبنیات، گاهی اوقات حذف برخی از انواع آن مخصوصاً محصولات پرچرب‌تر برای برخی افراد مفید است، موضوعی که در طب سنتی هم به آن سفارش می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برخی از بیمارانی که برای چکاپ سالانه خود به پزشک و آزمایشگاه‌ها مراجعه می‌کنند، پس از بررسی‌ها به نظر می‌رسد که باید مصرف برخی محصولات لبنی مانند پنیر را متوقف کنند. برای مثال، یکی از بیماران پس از سی سالگی متوجه شد که وزنش به آرامی در حال افزایش است.

به گفته پزشک او، اگرچه فشار خون و میزان کلسترول خونش در حالت طبیعی قرار داشت، اما کنار گذاشتن مصرف پنیر می‌تواند تا حدودی میزان کالری دریافتی وی را کاهش داده و راهی آسان برای کاهش چند کیلوگرمی وزن است.

در ابتدا، این بیمار کمی در برابر توصیه‌های پزشک مقاومت کرده، و هر روز چند قطعه پنیر مصرف می‌کرد. به علاوه او یک نویسنده کتاب آشپزی بود که هرگز نمی‌توانست تصور کند که باید یکی از خوراکی‌های محبوبش یعنی پنیر را ترک کند.

اما سرانجام به خاطر سلامتی، این مادر تصمیم گرفت این راه حل ترک پنیر را امتحان کند. اگرچه کنار گذاشتن خوراکی مورد علاقه‌اش ابتدا بسیار سخت بود (به ویژه اینکه او شیفته پیتزا بود)، اما به سرعت متوجه شد که بدون این ماده، احساس بهتری دارد. چند ماه بعد، او همچنین مصرف شیرگاو و بستنی را متوقف کرد (دو چیزی که تقریباً هرروز از خوردن آن‌ها لذت می‌برد). پیش از این، او کاملاً وابسته به لبنیات بود. اما اکنون می‌توانست به جای استفاده از شیر یا خامه، از شیرهای گیاهی استفاده کند.

این داستان، مربوط به چهار سال پیش بود، و تاکنون او به رژیم غذایی سابقش بازنگشته است. او تغییرات مثبت بسیار زیادی را با پیش گرفتن این رژیم غذایی بدون لبنیات در خود احساس کرده است به طوری که تصمیم گرفت برای همیشه این رویه را ادامه دهد. او حتی کتابی تحت عنوان "آشپزی بدون لبنیات" تألیف کرده است.

خوب است شما هم در اینجا، نگاهی به سه مزیت بزرگ ترک محصولات لبنی بیندازید:

1. مشکلات عجیب و غریب گوارشی از بین می‌رود
این زن، مدت‌ها به مشکلات گوارشی مانند تورم و نفخ دچار بود. او هرگز مظنون به این نبود که ممکن است مصرف محصولات لبنی مقصر این مشکل او باشد. اما پس از ترک مصرف این مواد غذایی، به زودی متوجه شد که دیگر به آن مشکلات گوارشی سابق دچار نمی‌شود.
او زمانی متوجه این موضوع شد که بعد از هر بار رفتن به رستوران و خوردن غذاهای دارای خامه دچار دل‌درد می‌شد. پدر او نیز دچار عدم تحمل لاکتوز بود و او با این علائم آشنا بوده ولی به آن‌ها مشکوک نمی‌شد. نکته اینجاست که او به مواد لبنی آلرژی داشت و این با مشکل "عدم تحمل لاکتوز" یکی نیست.
این زن پس از تحقیق متوجه شد که حداقل 65 درصد از مردم با برخی مشکلات مربوط به هضم لاکتوز دست و پنجه نرم می‌کنند. اگرچه او هرگز به صورت رسمی برای تعیین عدم تحمل لاکتوز مورد آزمایش قرار نگرفت، اما به این نتیجه رسید که احتمالاً یک نفر از آن 65 درصد است.

2. آلرژی به مواد لبنی کاهش می‌یابد

گرفتگی‌های آزاردهنده و عفونت‌های سینوسی دردناک، بخش مهمی از زندگی او در زمانی بود که او از لبنیات استفاده می‌کرد. او می‌گوید: "هرگاه من یک تکه پیتزا می‌خوردم، مدام بینی خود را بالا می‌کشیدم". تقریباً در 50 درصد افراد مبتلا به آلرژی غذایی، با افزایش سن و رسیدن به بزرگسالی، این مشکل توسعه پیدا می‌کند.
هنگامی که او به طور کامل مصرف شیر و پنیر را ترک کرد، علائم آلرژی او به طور کامل از بین نرفت. هرچند که تحمل آن، راحت‌تر شده بود اما او هنوز هم به مصرف داروی ضدآلرژی مانند Zyrtec متکی بود. اما دیگر به دلیل گرفتگی‌های آزاردهنده در طی خواب، به بی‌خوابی دچار نشد و تنها گاهی در حالی که در حالت نشسته قرار داشت، گرفتگی به سراغش می‌رفت. همچنین هرگز در این مدت آن عفونت‌های سینوسی دردناک را تجربه نکرد.

3. وزن بدن کاهش می‌یابد

ترک محصولات لبنی، به این زن کمک کرد تا بدون هیچ تغییر دیگری در رژیم غذایی و یا ورزش منظم، حدود 3 کیلوگرم از وزنش کاهش پیدا کند. این مقدار 3 کیلوگرم وزن اضافه، آن‌قدر نبود که او فردی چاق به حساب بیاید، اما این یک شروع پرشی برای کمک به او برای کاهش وزن بیشتر بود.
هیچ چیزی در ذات محصولات لبنی وجود ندارد که بتواند موجب اضافه وزن شود، به جز همان کالری معمولی که داراست. حتی یک لیوان شیر گیاهی (مانند شیر بادام) تنها 50 کالری کمتر از یک لیوان شیرگاو دارد. اما نکته اینجاست که اکثر مردم در مصرف محصولات لبنی مانند بستنی، خامه و پنیر زیاده‌روی می‌کنند.

منبع: تبیان
انتهای پیام/

فواید حذف لبنیات از رژیم غذایی

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.