سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

فست فودی خوشمزه که کم خونی و لاغری را درمان می‌کند

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی فست فود را برای درمان کم خونی، لاغری و سلامت زنان باردار توصیه کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ همبرگر با سس ارده حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱ ، B۲ ، B۶ ، B۱۲ ، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، سلنیوم، منیزیم، آهن، فیبر، گوگرد و اسید فولیک است.

برای بررسی خواص همبرگر با سس ارده و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص همبرگر با سس ارده

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص همبرگر با سس ارده اظهار کرد: این غذا به علت داشتن آهن، اسید‌فولیک و ویتامین B۱۲ برای مبتلایان به کم‌خونی، افراد لاغر و زنان باردار بسیار مفید است.

وی درباره خواص دیگر همبرگر با سس ارده بیان کرد: این غذا به علت وجود پروتئین بالا موجب عضله‌سازی در افراد می‌شود؛ همبرگر با سس ارده به علت داشتن کلسیم، فسفر و ویتامین D نقش موثری در استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها دارد و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: همبرگر با سس ارده تاثیر چشمگیری در تقویت سیستم بینایی، عصبی و ایمنی بدن دارد؛ این غذا انرژی زیادی را در بدن تولید می‌کند.

عظمایی یادآور شد: افراد چاق و مبتلایان به فشار و غلظت خون نباید در مصرف همبرگر با سس ارده زیاده‌روی کنند.

 

مواد لازم برای تهیه همبرگر با سس ارده (پنج تا ۶ نفر)

گوشت چرخ‌کرده گوسفندی                      نیم کیلوگرم
آرد سوخاری                                                  یک استکان
پیاز                                                                 یک عدد
رب گوجه‌فرنگی محلی                                یک قاشق چای‌خوری
تخم‌مرغ                                                         یک عدد
ریحان و مرزه خشک شده                            به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه                                          به مقدار لازم
روغن کنجد                                                   به مقدار لازم
جعفری و کاهو تازه برای تزئین                    به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سس ارده

ارده                                                               پنج تا ۶ قاشق غذاخوری
نخود خیس‌خورده                                       ۶ قاشق غذاخوری
سیر                                                               یک حبه
لیموترش تازه                                               سه تا چهار عدد
نمک                                                            یک قاشق چای‌خوری
فلفل قرمز                                                  نصف قاشق چای‌خوری
سرکه سیب                                                پنج قاشق غذاخوری
روغن زیتون                                               یک لیوان
کتیرای گُل (کتیرای خوراکی)                 یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه سس ارده

- نخست نخود خیس خورده را به همراه آب بپزید.
- پس از اینکه نخود سرد شد، ارده، آب لیموترش تازه، سیر خُرد شده، نمک، فلفل قرمز، سرکه سیب، روغن زیتون و کتیرای گُل را به آن اضافه کنید.
- مواد را داخل مخلوط کن بریزید تا قوام بیایند، اگر مخلوط مواد رقیق بود می‌توان ۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی به آن افزود.
- سس ارده آماده است؛ این سس را می‌توان روی فلافل، انواع کتلت و همبرگر‌ها ریخت.

طرز تهیه همبرگر

- نخست پیاز را رنده کنید.
- آرد سوخاری، گوشت، نمک و فلفل سیاه را به پیاز رنده شده اضافه؛ مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و ورز دهید.
- تخم‌مرغ همزده و رب گوجه‌فرنگی را به همراه ریحان و مرزه خشک شده به سایر مواد اضافه؛ مواد را دوباره با هم مخلوط و به پنج تا ۶ قسمت به طور مساوی تقسیم کنید.
- قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید؛ داخل آن کمی روغن بریزید؛ پس از اینکه روغن گرم شد؛ مواد تقسیم شده را کف قابلمه بگذارید تا در حرارت ملایم به خوبی بپزند.
- پس از ۱۰ دقیقه همبرگر‌ها را برگردانید تا پشت آن‌ها هم سرخ شوند.
- پس از آماده شدن همبرگرها، آن‌ها را با کاهو و جعفری تزئین و به همراه سس ارده میل کنید.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
امیری
۱۶:۴۸ ۲۶ خرداد ۱۳۹۷
خیلی جالب بود
ممنون...