رایانههای متعارف (همه رایانهها شامل ماشین حساب، گوشی هوشمند و لپتاپ) برای انجام هر فرآیندی بین دادههای 0 و 1 فکر میکنند، به عبارت دیگر حل هر مسئله ریاضی، یک بازی ویدئویی مجموعه بسیار دقیق از عملیاتهای 0 و 1 است. با فناوری لیزر یک رایانه معمولی در سال 2018 میتواند یک میلیارد بیت سیلیکونی لیزر را در هر ثانیه در هر عملیات به کار گیری کند.
در آزمایشی که در همین رابطه انجام شده است؛ محققان پالسهای لیزر را به شبکهای از تنگستن و سلنیوم تاباندند در حالی که تراشه سیلیکونی از حالت 1 به حالت 0 تغییر میکرد( درت مثل یک رایانه معمولی). این آزمایش نتیجهای شگفتانگیز داشت. زیرا با استفاده از این روش فرایند تغییر بیتها از 1 به 0 میلیونها بار سریعتر انجام میشود. در واقع چگونگی رفتار الکترونها در شبکهای لانه زنبوری تحت این آزمایش مورد بررسی قرار گرفت.
در اکثر مولکولها، الکترونها در زمان برانگیختگی در اطراف مولکول در حالتهای مختلف کوانتومی میچرخند؛ هنگامی که الکترونها برانگیخته نباشند ممکن است نزدیک به مولکولها باقی بمانند و دایرهای تنبل را تشکیل دهند. در این زمان میتوان با تاباندن نور به الکترونها باعث تحریک و افزایش سرعت آنها شد.
رایانه نیز برای انتقال هر داده 0 و 1 میتواند از همین فرآیند استفاده کند. به طوری که هر داده 1 قبل از تمام شدن انرژیاش به سرعت در مسیر داده 0 قرار میگیرد و به همین ترتیب سرعت انتقال داده افزایش مییابد. بنابراین هنگامی که الکترونها در مسیر قرار میگیرند توسط پالسهای لیزر مورد تابش قرار میگیرند و حالت غیرمنتظرهای ایجاد میکنند که بیش از حد سریع است. محاسبات در این حالت در سریعترین زمان انجام میگیرد که بسیار سریعتر از محاسباتی است که توسط تراشههای امروزی انجام میگیرد.
روپرت هوبر استاد فیزیک دانشگاه رگسنبورگ آلمان در بیانیهای اعلام کرد: با استفاده از فناوری لیزر میتوانیم شاهد معرفی دستگاههایی با اطلاعات کوانتومی باشیم که سریعتر از یک نوسان نور عمل کند. با این حال محققان در حال حاضر این فناوری را هنوز به صورت نظری میدانند و عملکرد آن را روی یک رایانه معمولی در دمای اتاق مشاهده نکردهاند.
بیشتر بخوانید:
ساخت سردترین دمای جهان در ناسا+تصاویر
اولین دوچرخه تولید شده با چابگر ۳ بعدی +فیلم
انتهای پیام/