پایگاه اینترنتی «وستیفینانس»Vestifinance در گزارشی نوشت عملا هر اقدام ترامپ، اعتماد به سلطه دلار را در بازارهای جهانی از بین می برد و به تدریج کشورهای جهان را برای مبارزه با نظم جهانی یکجانبه متحد می کند. چین به تازگی قراردادهای نفتی خود را بر مبنای یوان امضا کرده است و قصد دارد این گونه قراردادها را به بازار فلزات هم گسترش دهد. رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه از شهروندان این کشور خواسته است از دلار چشم پوشی کنند. اروپا می خواهد پول نفت ایران را به یورو پرداخت کند و این در حالی است که روسیه و چین استفاده از پولهای ملی خود را در عملیات دوجانبه آغاز کرده اند.
گرایش به کنار گذاشتن دلار در معاملات جهانی سرعت گرفته است. خبرگزاری شین هوای چین اعلام کرده است مسئولان بیشتر کشورهای آفریقایی به ویژه اقتصادهای اصلی این قاره، بر لزوم گسترش معاملات با یوان تاکید می کنند. این کشورها معتقدند با توجه به نفوذ فزاینده پکن در اقتصاد و تجارت قاره آفریقا استفاده از پول ملی چین در معاملات باید گسترش یابد.
معاون بانک مرکزی کشورهای شرق و جنوب آفریقا به تازگی در نشستی اقتصادی گردهم آمدند. پس از این نشست کالب فاندانگا Caleb Fundanga مدیر اجرایی موسسه مدیریت اقتصاد کلان و مالی گفت: «نتیجهگیری مشترک ما این است که باید استفاده بیشتری از یوان کرد همکاری ما با چین روز به روز بیشتر می شود و کاملا منطقی است در معاملات خود با این کشور یوان استفاده کنیم. ما در گذشته از دلار آمریکا و یورو استفاده کرده ایم اما اکنون می خواهیم نقش پول ملی چین را گسترش دهیم این با منافع ملی همخوانی دارد و از نوسانات می کاهد».
افزون بر این، به نظر می آید استفاده از یوان عاقلانه باشد چون چین به صورتی فعالانه به کشورهای آفریقایی وام می دهد.
کارشناسان به تدریج اعتراف می کنند که سلطه دلار در بازارها علت اصلی بحران های مالی و اقتصادی جهان است.
انتهای پیام/