باب کورکر، سناتور جمهوریخواه ایالت تنسی، روز چهارشنبه اعلام کرد وضع چنین قانونی به منظور جلوگیری از سوءاستفاده دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از اختیارات خود، که تحت بخش 232 از قانون توسعه تجارت از سوی کنگره به او اعطا شده است، ضروری بود.
در مطلبی منتشر شده به نقل از سناتور کورکر آمده است: اگر پیش نویس این لایحه به تصویب برسد و به قانون تبدیل شود کنگره برای تصویب تمامی تعرفههای آینده در سیاست تجاری آمریکا و نیز تائید تعرفههای اعمال شده از دو سال پیش تاکنون 60 روز زمان دارد.
رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در این باره افزود: علاوهبر این، قانون جدید که توسط گروهی از سناتورهای هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا معرفی شده است، رئیس جمهور را مستلزم به گرفتن مجوز از کنگره پیش از اعمال هر گونه تعرفه تجاری در راستای منافع امنیتی کشور خواهد کرد.
بنابر مطلب منتشر شده توسط سناتور باب کورکر، هایدی هایتکمپ، سناتور داکوتای شمالی، پت تومی، سناتور ایالت پنسیلوانیا، مارک وارنر، سناتور ایالت ویرجینیا، لامر الکساندر، از ایالت تنسی، بریان شاتز، سناتور ایالت هاوایی، ران جانسون، سناتور ویسکانسین، کریس وان هولن، نماینده مریلند، مایک لی، سناتور جمهوریخواه از یوتا، جف فلیک، سناتور ایالت آریزونا روز گذشته قانون مربوط به اخذ مجوز از کنگره برای اعمال هر گونه تعرفه را ارائه کردند.
سناتور کورکر در ادامه گفت: طرح ادعاهای مربوط به امنیت ملی برای توجیه آنچه که ذاتا یک مسئله اقتصادی است نه تنها به مردمی که ما به دنبال کمک به آنها هستیم و نیز به روابط ما با متحدانمان لطمه وارد میکند بلکه رقبای ما را به در پیش گرفتن اعمال تلافیجویانه ترغیب میکند. این سناتور جمهوریخواه تاکید کرد اگر ترامپ واقعا بر این باور است که بخش 232 برای حفظ آمریکا در مقابل تهدید واقعی لازم است، باید مایل باشد تا این مسئله را در کنگره و نیز برای مردم آمریکا مشخص نماید.
بخش 232 از قانون توسعه تجارت آمریکا، به رئیس جمهور اجازه میدهد تا بر روی وارداتی که یک تهدید برای امنیت ملی کشور تلقی میشود، تعرفه اعمال نماید. ترامپ نیز اخیرا با استناد به همین بخش از قانون توسعه تجارت بر واردات آلومینیوم و فولاد از اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک تعرفه اعمال نمود. بخش 232 قانون توسعه تجارت تاکنون در تاریخ آمریکا تنها در موارد نادری مورد استفاده قرار گرفته است.
هفته گذشته رئیس جمهور آمریکا ممنوعیت اعمال تعرفه 25 درصدی مربوط به فولاد و تعرفه 10 درصدی آلومینیوم را به دلیل آنچه تهدید امنیت ملی ناشی از واردات این فلزات عنوان کرد، برای کشورهای کانادا، مکزیک و نیز اتحادیه اروپا لغو کرد.
انتهای پیام/