سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان پاسخ داده شد؛

آیا پالونیا قاتل سفید بالک‌ها است؟

رئیس بخش تحقیقات حفاظت و حمایت جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: تاثیر کاشت گونه مهاجم پالونیا برای کنترل سفید بالک‌ها در شهر تهران، هنوز از نظر علمی به اثبات نرسیده است.

محمد ابراهیم فرآشیانی رئیس بخش تحقیقات حفاظت و حمایت جنگل‌ها و مراتع کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با گیاه پالونیا و مخالفت با پرورش این گیاه در کشور اظهار کرد: گیاه پالونیا یک گیاه مهاجم است و اینکه این گیاه در کشور پرورش یابد علاوه بر آسیب به تنوع گونه گیاهی بومی، می‌تواند عاملی برای انتقال بیماری به گونه‌های گیاهی نیز باشد.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران برای نابودی سفید بالک‌ها از این گیاه در سطح شهر استفاده می‌کند، گفت: این موضوع بر اساس چه مستنداتی به اثبات رسیده است، چرا که ‌هنوز از نظر علمی این گیاه ثابت نشده است.

فرآشیانی ادامه داد: موضوع طغیان سفید بالک‌ها و راهکارهای نابودی این آفت که از سوی شهرداری تهران مطرح شد را نمی‌خواهیم زیر سوال ببریم، چراکه زمانی که آفتی فراگیر می‌شود، کنترل آن مشکل می‌شود. بنابراین نمی‌توانیم کسی را مسئول این اتفاقات قرار دهیم.

وی افزود: موضوعی که هم اکنون مورد بحث است، موضوع کاشت گونه مهاجم پالونیا برای کنترل سفید بالک ها در سطح شهر تهران است که این یک ادعای غیر کارشناسی است و این ادعا هنوز به اثبات نرسیده است.

رئیس بخش تحقیقات حفاظت و حمایت جنگل‌ها و مراتع کشور تصریح کرد: هر گونه مهاجمی که وارد کشوری می‌شود، باید به طور کامل معرفی شود، چراکه مشاهده شده است که گونه‌های مهاجم بعدها خطراتی را ایجاد کرده‌اند.

وی در ادامه بیان کرد:‌ در فضای سبز شهر تهران برای کنترل آفاتی از قبیل سفید بالک‌ها و یا سایر آفاتی که به فضای سبز شهر خسارت می‌زنند، باید از تنوع زیستی استفاده شود.

فرآشیانی گفت: در گذشته شهر تهران درختانی همچون چنار و نارون را در خود جای داده بود که موجب شکنندگی و نابودی آفات و بیماری‌های گیاهی بودند.

رئیس بخش تحقیقات حفاظت و حمایت جنگل‌ها و مراتع کشور تصریح کرد: کاشت درخت پالونیا در شهر تهران که فضای سبز برای آن مهم است، توصیه نمی شود، چراکه گونه‌های بومی همچون چنار نیز نتوانسته‌اند تغییرات آب و هوایی را تحمل کنند و گونه‌های مهاجمی که وارد کشور می‌شوند، باید از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار گیرند تا مشخص شود این گونه‌ها مناسب شهر تهران هستند یا خیر.

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.