به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزهای گرم تابستان جای خود را به هوای خنک پاییز داده است. روزهایی که تهرانی ها آن را با گرمای بیش از 40 درجه هم تجربه کردند و گذراندند اما گرمای بیش از حد تنها سختی روزهای تابستان تهرانی ها نبود.
سفید بالک ها یا همان مگسهای سفید چند سالی می شود که میهمان ناخوانده پایتخت نشینان شده اند، از دیگر مواردی بود که جمعیت 13 میلیون نفری تهران در روز را با مشکل مواجه کرد.
کافیست در سطح شهر تهران به ویژه پارک ها و مناطق پردرخت و گرم تر راه بروید تا به یک میزبان برای سفیدبالکها تبدیل شوید و در دهان و گوش و حلق و بینی تان از آنان پذیرایی کنید.
این حشرات مزاحم کوچک که علاقه فراوانی به رنگ زرد دارند مزاحمت را برای تاکسیرانان دو چندان کردهاند تا حدی که یکی از تاکسی داران تهران در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران میگوید: برای رهایی از شر این موجودات مزاحم حاضریم تا ماشین های خود را در اختیار شهرداری قرار دهیم تا سقف آن را با چسبهای مخصوص بپوشانند و با جذب سفید بالک ها، این موجودات از بین بروند.
محمدحسین بازگیر رئیس اداره محیط زیست شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص نحوه ورود سفید بالک ها به تهران میگوید: شرایط اقلیمی تهران تغییر کرده است و هوای آن گرمتر از گذشته شده و از آنجا که این حشرات به گرما علاقه زیادی دارند به تهران سرازیر می شوند.
وی ادامه می دهد: از طرف دیگر تهران دارای درخت توت است و این درخت یکی از درختان میزبان این حشرات است و این در حالی است که باغ ها و فضای سبز اطراف تهران هم کاهش یافته است ضمن اینکه شکارگاهای مگس های سفید به دلایل مختلف در محیط وجود ندارند تا با شکار آن ها از تعداد آن ها بکاهند.
رئیس اداره محیط زیست شهر تهران به روشهایی که در حال حاضر برای مقابله و کاهش جمعیت سفید بالک ها به کار گرفته شده اشاره و تصریح می کند: آبشویی درختان و استفاده از برچسب های زرد رنگ در کاهش تعداد این حشرات بسیار موثر بوده است به گونه ای که طغیان این موجودات مزاحم از اواسط مرداد شروع شد. این در حالی است که سال گذشته از اوایل خرداد این اتفاق افتاد.
البته از نظر بازگیر استفاده از برچسبهای زرد رنگ برای کاهش تعداد این حشرات موثر بوده اما وجود این برچسبها می تواند به گونههای دیگر حشرات آسیب بزند چرا که این برچسبها توانایی تشخیص اینکه چه حشره ای را جذب کنند ندارند و متاسفانه گونههای دیگر حشرات هم با جذب شدن به برچسبها از بین می روند، گونههای مفیدی که ممکن است از بین رفتن آنها خود خطری برای محیط زیست باشد.
وی از روش های اساسی مبارزه با مگس های سفید چنین میگوید: موسسه تحقیقات گیاه پزشکی جهاد کشاورزی طی تحقیقات خود دو نوع جانور و زنبور پارازیتویید به عنوان شکارچی های طبیعی سفید بالک ها معرفی کرده است و به نظر میرسد وجود شکارگرها بهترین روش برای مبارزه با این حشرات مزاحم سفیدرنگ است.
علی محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص اقدامات شهرداری تهران برای ورود این شکارگرهای طبیعی می گوید: برای اولین بار در چهار منطقه تهران تخم های یک حشره شکارچی را به صورت مصنوعی به روی درختان انتقال دادیم که نتایج آن درحال بررسی است و اگر مثبت باشد قطعا این کار در کاهش کامل سفید بالکها تاثیر میگذراد.
درپایان باید یادآور شد تابستان به پایان رسیده و با ورود به پاییز و خنک تر شدن هوا، مردم تهران هم از شر موجودات مزاحم سفیدرنگ راحت میشوند اما امیدواریم خیال مسئولان راحت نشود و برای سال آینده یک فکر اساسی و بنیادین داشته باشند تا شهروندان تهرانی با معضلی به نام طغیان سفید بالک ها روربهرو نشوند.
انتهای پیام/