وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای کاهش تلفات استان اظهار داشت: اقدامات انجام شده در این خصوص به دو دو بخش فنی و غیر فنی تقسیم میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان افزود: اقدامات فنی آن دسته از اقدامات عملی است که در راستای اصلاح و بهبود شبکه در راستای کاهش تلفات انجام میگیرد که شامل سه بخش اقدامات صورت گرفته برای اصلاح ساختار شبكه، كنترل و اصلاح لوازم اندازهگيري مشتركين و سایر اقدامات میشود.
شهیدی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای اصلاح ساختار شبكه تصریح کرد: كاهش شعاع تغذيه فيدرهاي 20 كيلوولت، حذف و كاهش شعاع تغذيه پستهاي توزيع (با استفاده از ترانسفورماتور های كم تلفات و كوچك)، جايگزينی كابل خودنگهدار با سیم شبكه هوايی و توسعه استفاده از كابل خودنگهدار از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: همچنین استفاده از كابل زميني بجاي شبكه هوايي، اصلاح سطح مقطع شبكههای فشار ضعيف و فشار متوسط كنترل، و اصلاح ولتاژ انتهای فيدر نیز از دیگر اقدامات اجرایی در بخش اصلاح ساختار شبکه است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان عنوان کرد: در حوزه كنترل و اصلاح لوازم اندازهگيري مشتركين نیز واگذاري انشعابات به مشتركين به صورت ولتاژ اوليه، نصب كنتورهاي مشتركين روي پايه يا استفاده از تابلو تجميع (خارج از دسترس مشترک)، تعويض و جايگزينی كنتورهای معيوب، تست و بازرسي کنتورها و نصب كنتور برای تمام مصرفكنندگان فاقد كنتور انجام شده است.
شهیدی در ادامه بیان کرد: انتخاب و جايگزينی CT متناسب با مصرف مشترك، نصب كنتورهای مرجع قابل قرائت از راه دور در خروجي پستهاي توزيع، نصب كنتورهای AMI با اولويت مشتركين با تراكم بار بالا و ديماندی، تبديل يا جمعآوری برقهای غيرمجاز، نصب کنتور مرجع در مجتمعهای تجاری و مسکونی و نقاط آلوده به برق غیرمجاز از فعالیتهای اجرایی برای کنترل و اصلاح لوازم اندازهگیری بهشمار میرود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان ابراز داشت: پیگیری جذب سرمایهگذار و نصب مولدهای تجديدپذير با ظرفيت كم در محل مصرف، كنترل و اصلاح توان راكتيو شبكه با نصب خازن و اصلاح اتصالات سست نیز از دیگر اقدامات در راستای کاهش تلفات بوده است.
وی با اشاره به اقدامات غیرفنی گفت: اقدامات غیرفنی شامل پیگیریهای صورت گرفته در مورد برقهای غیرمجاز، قرائت به موقع کنتورها و ساماندهی و کنترل وضعیت قرائت است که به طور مستقیم در تلفات شرکت موثر است.
شهیدی عنوان کرد: جلسه با مامورین قرائت در واحدهای اجرایی به طور مستمر، تشکیل کمیتههای کاهش تلفات در واحدهای اجرایی و پیگیری کاهش تلفات، تعویض کنتورهای معیوب و تبدیل انشعابات غیرمجاز به مجاز از جمله اقدامات غیرفنی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان یادآور شد: محاسبه و تحلیل انرژی تحویلی، فروخته شده و تلفات انرژی به صورت مستمر و ابلاغ و انعکاس نتایج به مسئولین و واحدهای ذیربط جهت اطلاع، کنترل مستمر روند پیشرفت فیزیکی طرحهای کاهش تلفات و پیگیری تصویب طرحهای کاهش تلفات از سوی دستگاه های بالادستی نیز از دیگر اقدامات بوده است.
وی افزود: با توجه به اقدامات انجام شده در سطح استان میزان تلفات انرژی را از 16.7 درصد در سال 91 به 10.49 درصد در سال 96 کاهش دهیم.
شهیدی خاطرنشان کرد: همچنین در طول مدت چهار سال اخیر مقدار تلفات به میزان 5.95 درصد کاهش یافته است که این مقدار معادل 211 هزار و 811 مگاوات ساعت صرفهجویی در انرژی است.
انتهای پیام/د.ا