وی افزود: صادرکنندگان موظف به رعایت مقررات صادراتی هستند،اما نمیدانیم که ساز و کارهای خرید زعفران برای تجار خارجی چگونه در بورس کالا فراهم شده است؟. به همین خاطر باید منتظر ماند و دید که آیا این امر مقدور خواهد بود یا اینکه تنها زمینهای برای حضور دلالان در خارج از مرزها فراهم خواهد شد.
حسینی ادامه داد: سالهای متمادی است که سرمایه کشاورزان به یغما می رود، از اینرو باید هوشیار بود تا به شیوه جدیدی، این محصول استراتژیک که جز سرمایه ملی کشور است؛ نابود نشود.
عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه ساز و کار عرضه زعفران در بورس کالا برای خریداران خارجی فراهم نیست، تصریح کرد: یک صادرکننده ایرانی مراحل متعددی را برای صادرات، پشت سر میگذراد، پس چطور ممکن است که یک خریدار خارجی بیاید و زعفران مورد نیاز خود را از بورس کالا خریداری کند؟.
وی با اشاره به اینکه افغانستان رقیب بالقوه ایران در زمینه تولید زعفران است، بیان کرد: در سال های اخیر، افغانها با قاچاق پیاز زعفران و کشت در مزارع خود اقدام به تولید این محصول استراتژیک کردند که این امر تهدید جدی برای طلای سرخ ایرانی به شمار می رود، چرا که در صورت ادامه این روند تا 10 سال آینده، حرفی برای گفتن نخواهیم داشت.
حسینی ادامه داد: پیچیدگی های متعددی برای صادرات زعفران ایرانی به اروپا وجود دارد که برای افغانستان نیست، بنابراین عمده زعفران تولیدی به افغانستان صادر می شود و از آنجا که افغانستان رقیبی برای ایران محسوب می شود؛ صادرات زعفران به افغانستان خیانت به کشور است.
عضو شورای ملی زعفران در بخش پایانی سخنان خود از کاهش نرخ زعفران در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون حداقل نرخ هر کیلو طلای سرخ 4 میلیون و 800 و حداکثر 5 میلیون و 900 هزارتومان است که این رقم نسبت به هفته های اخیر کاهش داشته است.
انتهای پیام/