وی با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی در خصوص تامین واکسن سیاست خوبی پیش گرفته است، افزود: براین اساس تولید از انحصار یک نفر به چند تولیدکننده و واردات از انحصار یک نفر به چند واردکننده توسعه پیدا کرده است تا در تامین و تولید واکسن مورد نیاز مشکلی نداشته باشیم.
جهان پیما ادامه داد: با توجه به تغییرات سیاست بانک مرکزی، گمرک و وزارت صنایع ترخیص واکسن از گمرکات کشور با تاخیر چند ماهه روبروست در حالیکه در دستورالعمل های قبلی،ترخیص بلافاصله زیر بال هواپیما صورت می گرفت.
وی گفت:با وجود آنکه از وجود واکسن مورد نیاز دامداران در کشور خبر می دهیم؛ اما به سبب قوانین دست و پاگیر و تاخیر در واردات،دامدار با کمبود واکسن روبروست.
این مقام مسئول از حذف واکسن های بی کیفیت از چرخه مصرف خبر داد و گفت: واکسن های تب برفکی دارای کیفیت نامناسب از چرخه مصرف حذف می شوند و هم اکنون این اطمینان خاطر را به دامداران و مردم می دهیم که سازمان دامپزشکی هوشیار است و با قاطعیت تمام مسائل را پیگیری می کند تا با وجود تمامی کمبودها، مشکل جدی در بحث بیماری تب برفکی نداشته باشیم.
جهان پیما با بیان اینکه سالانه 26 میلیون دوز واکسن تب برفکی در کشور مورد نیاز است، افزود: با توجه به آنکه 55 میلیون راس دام سبک و 4.5 میلیون راس دام سنگین در کشور موجود است؛ بنابراین براساس استناد و فرمول های خاص تبدیل دوز گاوی و گوسفندی به اندازه نیاز در کشور واکسن تولید نمی شود و این درحالی است که طی یک برنامه استراتژیک سعی کردیم میزان تولید واکسن در کشور را افزایش دهیم، البته این امر به معنای آن نیست که واکسن های بی کیفیت و خارج از استاندارهای لازم به دامداران توزیع می شود.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری دامی سازمان در پایان تصریح کرد: تمامی واکسن های وارداتی و تولید داخل که توسط سازمان دامپزشکی مجوز مصرف داده می شود، از کیفیت و استاندارهای لازم برخوردارند و هر آنچه که کیفیت لازم ندارد به سبب حفظ سلامت مردم و منافع صنعت از چرخه مصرف حذف می شود.
انتهای پیام/