ابوالفضل موسوی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تحریم های طولانی مدت اعمال شده علیه ایران و تجربه حاصل از این امر ،اظهار کرد: قبل از توافق برجام و رفع تحریمها (که به طور کامل هم محقق نشد)، توانستیم کشور را به خوبی از لحاظ اقتصادی اداره کنیم.
وی ادامه داد: بازگشت تحریمها و بدعهدی بوئینگ در تحویل 80 فروند هواپیما به ایران تأثیر چندانی بر صنعت هوایی کشور ندارد.
موسوی با بیان اینکه ایران توانسته قبل از برجام روی پای خود بایستد ،گفت: در دوره برجام ایران بنیه هوایی خود را تقویت کرده است .بنابراین با بازگشت تحریم ها نیز همچنان توان هوایی خود را حفظ کرده و درجهت ارتقا آن تلاش خواهد کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شرکت هواپیمایی آسمان اعلام کرده که در تولید پهنه هواپیماهای ATR خودکفا شده است. این خود یک نشان قدرتمند، از بی تأثیری تحریمها به شمار میرود.
وی اظهار کرد: سازمان هواپیمایی کشوری و سایر شرکتهای هواپیمایی باید از توان بخش خصوصی و تولید داخلی برای خودکفا شدن در حوزه هوایی استفاده کنند زیرا که همواره دشمنی آمریکا با ایران ادامه خواهد داشت.
گفتنی است ؛روز گذشته خبرگزاری فرانسه نوشت: «بوئینگ میگوید هیچ هواپیمایی به ایران تحویل نخواهد داد.»
سخنگوی بوئینگ در این خصوص گفت: «ما به ایران هیچ هواپیمایی تحویل ندادهایم و از آنجا که دیگر مجوزی برای فروش هواپیما به ایران در این مقطع زمانی نداریم، هیچ هواپیمایی به ایران تحویل نخواهیم داد.»
بر اساس قرارداد بین شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) با شرکت بوئینگ، قرار بود 80 هواپیما به ایران تحویل شود. قرار بود که ۵۰ فروند از این هوپیماها مدل ۷۳۷ و ۳۰ فروند دیگر مدل ۷۷۷ پهن پیکر باشند که در یک دوره ۱۰ ساله به ایران ایر تحویل شوند.ارزش این قرارداد بیش از 16 میلیارد دلار ذکر شده بود.
این در حالیست که هنوز تحریمهای واشنگتن عملا بازنگشتهاند، شرکتهای اروپایی در حال ترک ایران هستند. تمام این موارد در حالی رخ میدهند که کشورهای اروپایی از پایبندی خود به برجام سخن میگویند.
انتهای پیام/