به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛وحید شادی نیا سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در استان آذربایجان شرقی تاکنون ۳۱ نفر بر اثر مصرف انواع قارچ سمی دچار مسمومیت شدهاند، اظهار داشت: از این تعداد ۵ نفر در بخش مسمومیت و یک نفر نیز در بخش آی سی یو بستری هستند.
وی با اعلام اینکه خوشبختانه تلفات جانی تاکنون در استان بر اثر مصرف قارچ سمی گزارش نشده است، گفت: مهمترین ویژگی قارچهای سمی این است که بد بو هستند، روی درختان میرویند، زیر سایه درختان یافت میشوند، روی سطحشان دارای لکه است و دارای رنگ سیاه، قرمز و سفید هستند.
سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان شرقی همچنین ضمن بیان اینکه کشور ایران با یکی از اقلیمهای جغرافیایی و پوششهای گیاهش، از تنوع مناسب انواع قارچها برخوردار است، گفت: رویش قارچهای متنوع در مناطق مختلف جنگلی و کوهستانی کشور، همراه با افزایش نسبی امکانات و تمایل بیشتر مردم برای سفر و گردش، احتمال بروز مسمومیتهای قارچی را افزایش میدهد.
شادی نیا خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۵۰۰ گونه قارچ کلاهدار از مناطق مختلف کشور گزارششده است که حدود ۱۰ درصد از آنها، قارچهای سمی و خطرناک هستند.
وی در خصوص انواع مسمومیتهای قارچی نیز گفت: اگر مسمومیت در عرض ۲ ساعت از مصرف قارچ آغاز میشود، دوره بالینی مسمومیت بیمار خوشخیم خواهد بود، ولی اگر علائم ۶ ساعت پس از مصرف شروع گردد، سیر بالینی بیمار جدی و بهطور بالقوه کشنده خواهد بود.
سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی همچنین با اشاره به اینکه طیف علائم ناشی از مسمومیت میتواند از التهاب معده و روده ساده تا مرگ گسترده باشد، گفت: علائم جدی به دنبال مصرف قارچ سمی بلافاصله رخ نمیدهد و ممکن است چند روز تا یک هفته طول بکشد.
وحید شادی نیا ادامه داد: تهوع و استفراغ، اسهال، شکمدرد و تعریق از علائم زودرس مسمومیت قارچی است گه گاهی علائم مغزی مانند توهم، خوابآلودگی، تشنج و با بیقراری نیز با آن همراه میشود.
وی در پایان به شهروندان توصیه کرد از مصرف قارچهای کوهی خودداری کرده و حتماً از قارچهای بستهبندیشده دارای تاریخ انقضا استفاده کنند و تأکید کرد: از شهروندان درخواست میکنیم در صورت بروز علائم ناشی از مسمومیت با قارچ سمی سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کرده و یا با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.
انتهای پیام/پ