سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر آموزش و پرورش:

سیطره آموزش در مدارس، تربیت را به مرز نابودی کشانده است

بطحایی گفت: سیطره آموزش در مدارس تربیت را به نابودی کشانده است و صرفا حفظیات ناکارآمد عایدشان می شود.

به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سابقه فعالیت خود در حوزه پرورشی اظهار کرد: موضوع تربیت در فرآیند یاددهی ـ یادگیری بسیار با اهمیت است.

وی افزود: آموزش چیزی غیر از پرورش نیست و هدف غایی آموزش تربیت افراد بوده است، زیرا فلسفه تعلیم و تربیت بر پرورش افراد برای دستیابی به حیات طیبه است.

بطحایی گفت: متأسفانه علی‌رغم گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، موضوع تربیت همچنان در حد شعار باقی‌مانده است و شاید یکی از دلایل آن محصور شدن فعالیت‌های تربیتی به برگزاری نماز جماعت، مراسم و مناسبت‌هاست و این مسیر انحرافی است، زیرا امور تربیتی صرفاً برای انجام حین برنامه‌هایی ایجاد نشده است.

بازنگری فعالیت های پرورشی ضروری است

وی ادامه داد: بازنگری و بازمهندسی فعالیت‌های پرورشی، امری ضروری است و هرچند موانع بسیاری در مسیر همین فعالیت‌های موجود وجود دارد؛ متأسفانه هنوز یک الگوی مناسب برای فعالیت‌های پرورشی ترسیم نشده است و فعالیت‌ها مانند قطعات یک پازل در کنار هم چنان قرار گرفته‌اند که شکل مناسبی را از امور تربیتی ترسیم کند به‌طوری‌که این تصویر برای دانش‌آموز مبهم و غیرقابل درک است.

بطحایی اظهار کرد: دانش آموزان در مدرسه نباید بدون روحیه و بی‌طراوت باشند، بلکه باید شاداب و باذوق وارد مدرسه شوند و هنگام ترک تحصیل مدرسه احساس ناراحتی کنند.

وی خط‌کشی بین فعالیت‌های آموزشی و پرورشی را امری نادرست خواند و بیان کرد: همه درس‌ها باید پرورشی و تربیتی باشند، فیزیک، شیمی، ریاضی و محتوای درسی نباید به‌گونه‌ای باشد که تمام‌وقت دانش‌آموز صرف آموزش شود؛ بنابراین کاهش محتوا‌های درسی می‌تواند رونق فعالیت‌های تربیتی را فراهم کنند.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: سیطره آموزش در مدارس، تربیت را به مرز نابودی کشانده است و دانش‌آموز به‌جای فراگیری، آنچه موجب عاقبت‌به‌خیری‌اش می‌شود حفظیاتی را فرامی‌گیرد که پس از خروج از مدرسه دیگر به دردش نمی‌خورد.

وی افزود: چشم‌انداز ما برای رسیدن به نقطه مطلوب در امور تربیتی باید آنچه شهید رجایی در آن مدت کوتاه مطرح کرده باشد، تصمیم هوشمندانه‌ای که تا امروز چنانکه باید محقق نشده است.

بطحایی گفت: حذف آزمون‌ها که از دوره ابتدایی شروع‌شده و هم‌چنین کاهش محتوا‌های آموزشی‌می‌تواند فضا را برای کار تربیتی فراهم کند؛ دانش آموزان در مدرسه به‌جای تست‌زنی باید تحمل کردن دیگران، نحوه تعامل، مهارت نه گفتن و چگونه زندگی کردن را بیاموزند و این چیزی بوده که در راستای اهداف تربیتی سند تحول آمده است.

وی افزود: افتخار بزرگی است که رهبر معظم انقلاب مکرراً به مسائل تربیتی اشاره و تأکید می‌کنند و تربیت نسلی انقلابی و دارای عِرق ملی انتظاری است که از معاونت پرورشی و فرهنگی انتظار می‌رود.

بطحایی از تشکیل کارگروهی با هدف احیای معاونت پرورشی خبر داد و تصریح کرد: آسیب‌شناسی جدی در حیطه تربیتی باید انجام شود تا بتوانیم زمینه تحقق سند تحول را بیش‌ازپیش فراهم کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۵۱ ۰۹ خرداد ۱۳۹۷
آنچه تربیت را به نابودی کشیده است برخی بازیگران سینما وتلویزیون وفوتبالیستها هستند
ناشناس
۲۱:۲۵ ۰۹ خرداد ۱۳۹۷
سیستم آموزشی فعلی باید اصلاح شود
ناشناس
۱۹:۴۸ ۰۹ خرداد ۱۳۹۷
باید نظارت بیشتری رو مدارس شود