وی با بیان اینکه کمبودی در تولید تخممرغ نداریم، افزود: با توجه به آنکه در این مقطع با مشکل آنفلوانزای حاد پرندگان روبهرو نیستیم، تولید از وضعیت مساعدی برخوردار است و مشکلی در جوجه ریزی وجود ندارد.
ترکاشوند ادامه داد: امسال اتحادیه و تعاونیهای استانی، مرغداران و سازمان دامپزشکی برای رعایت اصول قرنطینه، بهداشتی و ارتقای سطح امنیت زیستی نهایت همکاری را با یکدیگر داشتند و کارگروه هایی به منظور کنترل واحدهای مرغداری تشکیل شده تا تولید با مشکل جدی روبهرو نشود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران میهن درباه آخرین وضعیت نهادههای دامی گفت: با توجه به مسائل اقتصادی، نوسان نرخ ارز و وجود برخی مشکلات در حمل و نقل به منظور کنترل بازار نهادهها از طریق شرکت پشیتبانی امور دام و وزارت جهاد کشاورزی پیگیریهای لازم انجام شد تا با استفاده از موجودی شرکت پشتیبانی امور دام برای توزیع کنجاله سویا و ذرت به مرغداران، نوسان قیمت در بازار به حداقل برسد.
وی در پاسخ به این سوال که عرضه هر عدد تخممرغ با نرخ 600 تا 700 تومان در خرده فروشیها بالاست یا خیر، بیان کرد: با توجه به افزایش 40 درصدی هزینههای تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل، از مرغداران نباید انتظار داشت که کمتر از قیمت تمام شده اقدام به عرضه محصول در بازار کنند.
ترکاشوند نرخ کنونی تخم مرغ در بازار را واقعی دانست و افزود: عرضه هر عدد تخم مرغ به نرخ 600 تا 700 تومان در بازار به معنای گرانی نیست و در شرایط کنونی از تولیدکنندگان نباید انتظار داشت که با نرخ 400 تومان اقدام به عرضه محصول در بازار کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه بخشی از نوسان نرخ نهادههای دامی ناشی از افزایش قیمت جهانی است، تصریح کرد: سال گذشته متوسط هر تن کنجاله سویا در بازارهای جهانی 350 دلار بود که امسال این رقم نزدیک به 500 دلار است، ضمن آنکه قیمت ذرت به نسبت خود در بازارهای جهانی افزایش داشته که این امر در کنار افزایش هزینه های حمل و نقل،کارگری و غیره در داخل منجر به قیمت تمام شده بالای تولید در داخل را به همراه داشته است.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه نیازی به واردات تخم مرغ نداریم، گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید و نرخ واقعی تخم مرغ در بازار، واردات ضرورتی ندارد.
انتهای پیام/