به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛محمد بیرانوند،رئیس مرکز بهداشت خرمآباد با اشاره به مسمومیتهای اخیر شهروندان لرستانی با قارچ کوهی، اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون ۱۱۷ مورد مسمومیت با قارچ کوهی در استان گزارش شده که منجر به بستری شدن اغلب افراد مسمومشده در بیمارستانهای خرمآباد شده است.
وی افزود: در حال حاضر هشت نفر از مسمومین در بیمارستان بستری هستند، ضمن اینکه سه مورد فوتی نیز گزارش شده که از این تعداد فوتی دو نفر از نورآباد و یک نفر نیز از ازنا گزارش شده است.
رئیس مرکز بهداشت خرمآباد بر خودداری از مصرف هرگونه قارچ کوهی تاکید کرد و افزود: مردم عادی قادر به تشخیص سمی و غیرسمی بودن قارچ نیستند و لذا تاکید میشود شهروندان از خریداری و مصرف هرگونه قارچ کوهی خودداری نمایند.
بیرانوند بیان داشت: تنها در آزمایشگاههای تخصصی میتوان سمیبودن قارچها را تشخیص داد و از روشهای سنتی همچون جوشاندن قارچ در شیر و شکل ظاهری قارچ نمیتوان پی به سمیبودن آن برد.
وی درصد جذب سم قارچ در بدن از طریق مخاط و تماس با چشم را پایین دانست و گفت: انتقال سم از این طرق کبد را از کار نمیاندازد و تنها در صورت خوردن، فرد با آسیبهای جدی همچون ازکار افتادگی کبد مواجه میشود.
رئیس مرکز بهداشت خرمآباد به برخی علائم مسمومیت با قارچ کوهی اشاره و تصریح کرد: تبولرز، عرق کردن، اسهال، بیحالی، بیحسی، سرگیجه و افت فشارخون از علائم اولیه مسمومیت با قارچ هستند و انتظار میرود شهروندان بعد از مصرف قارچ کوهی با مشاهده این علائم بلافاصله به بیمارستان مراجعه کنند.
بیرانوند اظهار داشت: تاکید میشود به دلیل اینکه فرد قادر به تشخیص قارچ سمی و غیرسمی از یکدیگر نیست لذا درخواست میشود شهروندان از خرید هرگونه قارچ از مراکز بدون مجوز بهداشت و همچنین دستفروشان خودداری کنند.
انتهای پیام/د