سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مبتلايان به آلرژی اينگونه ماه رمضان را پشت سر بگذارند

یک فوق تخصص آلرژی گفت: اگر بیماری در مراحل اولیه باشد می تواند زیر نظر پزشک روزه بگیرد، ولی اگر این بیماری شدت داشته باشد باید از روزه گرفتن خودداری کند.

علیرضا خیاط زاده فوق تخصص آلرژی و ایمونولژی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص بیماران مبتلا به آسم و نحوه روزه گرفتن آن‌ها در ماه رمضان، اظهار کرد: افرادی که به بیماری آلرژی و آسم دچار هستند باید زیر نظر پزشک متخصص روزه بگیرند؛ اگر شدت بیماری زیاد باشد، روزه به سلامتی آسیب می‌رساند؛ سیستم ایمنی بدن کسانی که دچار آلرژی می‌شوند، نسبت به مواد ظاهرا بی آزار موجود در محل زندگیشان هوشیارانه عمل می‌کند و واکنشی بیش از حد معمول از خود نشان می‌دهد.


بیشتر بخوانید: درمان فوری حساسیت با قوی‌ترین موادغذایی ضد آلرژی+ اینفوگرافی


این فوق تخصص آلرژی با اشاره به اینکه ارث و ژنتیک در ایجاد بیماری آلرژی تاثیر دارد، خاطر نشان کرد: در برخی مواقع بدن در برابر عواملی مانند گرده گیاهان، انواع ادویه جات غذا، گرده خاک و غیره از خود  واکنش منفی نشان می‌دهد؛ این واکنش می‌تواند خارش ناحیه‌ای از بدن، آبریزش مداوم بینی، خارش چشم، ایجاد کهیر، تنفس صدا دار، جوش‌های پوستی ،عطسه، سرفه، حالت تهوع و استفراغ باشد، در برخی افراد آلرژی های بسیار خطرناک و تهدید کننده مرگ به نام "آنافیلاکسیز" هم اتفاق می‌افتد.

عوامل ایجاد آلرژی در بدن

خیاط زاده با بیان اینکه افرادی که سیگار می‌کشند مستعد ایجاد بیماری آلرژی هستند، عنوان کرد: افرادی که  به طور مداوم از سیگار، ادکلن و اسپری‌های خوشبو کنند استفاده می‌کنند در معرض بیماری آسم هستند، همچنین لمس کردن حیوانات مانند سگ و گربه می‌تواند سبب ایجاد آلرژی شود؛  این موارد  تحریک کننده هستند و باعث ایجاد آلرژی می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه افرادی که مبتلا به آلرژی هستند باید تحت نظر پزشک روزه بگیرند، گفت: پزشک در مرحله اول بیماری فرد را بررسی می‌کند؛ اگر بیماری در مراحل اولیه باشد فرد می تواند زیر نظر پزشک روزه بگیرد، ولی اگر این بیماری شدت داشته باشد نمی تواند روزه بگیرد.


بیشتر بخوانید: آلرژی فصلی در بهار را چگونه کنترل و درمان کنیم؟


این فوق تخصص آلرژی ادامه داد: فردی که مبتلا به آسم، آلرژی بینی و بیماری‌های تنفسی شدید است  نباید به هیچ وجه روزه بگیرد چرا که مصرف نامنظم دارو و آب، بیماری آن ها را تشدید می‌کند و سلامتی آنها را به خطر می‌اندازد؛ این افراد باید زیر نظر پزشک داروهای خود را مصرف  و مایعات را به اندازه کافی مصرف کنند، اما افرادی که در مرحله اول آلرژی هستند و قصد روزه گرفتن دارند باید در زمان افطار و سحر داروهای خود را با مشورت پزشک مصرف و در زمان افطار مایعات فراوان استفاده کنند.

دور مصرف فست فودها و مواد سرخ کردنی را خط بکشید

خیاط زاده با هشدار به اینکه افراد مبتلا به آلرژی و آسم باید از مصرف فست فودها خودداری کنند، افزود: فست فودها، مواد سرخ کردنی و کنسروجات در تشدید آلرژی تاثیر گذار هستند؛ افراد به هیچ وجه نباید از این مواد استفاده کنند، به جای آنها غذاهای سالم مانند سبزیجات، سوپ، نرم کننده سینه مانند فرنی و  موادی که آنتی اکسیدان دارند، مصرف شود.


بیشتر بخوانید: راهکار درمانی جدید برای مبتلایان به آلرژی


وی با اشاره به اینکه مصرف ماهی و موادی که امگا 3 دارند برای افراد مبتلا به آلرژی توصیه می شود، گفت: ماهی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود؛ افرادی که به آلرژی دچار هستند باید در تقویت سیستم ایمنی بدن خود بکوشند زیرا افزایش مقاومت بدن باعث از بین رفتن بیماری‌ها و بهبود افراد می‌شود.

خشکی بدن عامل ایجاد آلرژی

این فوق تخصص آلرژی با تاکید بر اینکه عدم آبرسانی به بدن سبب تشدید آلرژی می‌شود، یاد آور شد: خشکی بدن باعث یبوست، خشکی  دهان و بسیاری بیماری‌های دیگر می‌شود، لذا افرادی که مستعد آلرژی هستند باید بدن خود را مرطوب نگه دارند و از خشکی آن جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.