فضلاللهی افزود: در زمینه بیماری آسم در کشور تا سال 2012 اطلاعاتی نداشتیم که با حمایتهای وزارت بهداشت و بر اساس پیمایش میدانی آمار جامعهای بدست آوردیم که نشان میدهد شیوع آسم در مردان بیشتر از زنان است و حدود 9 درصد از مردان مبتلا به آسم هستند.
وی اظهار کرد: افزایش آلایندههای شغلی، سیگار، بخارو گازهای شیمیایی و آلرژیهای استنشاقی در کنار آلایندههای داخل و خارج منزل از عوامل خطرساز بیماریهای مزمن هستند و بیش از 3 میلیون نفر در دنیا به ویژه در مناطق شهری درگیر آلودگی هوا هستند.
فوق تخصص آلرژی_ایمونولوژی گفت: تعیین سیاستها، اولویتها و برنامههای کشوری در نظام سلامت و تصویب و اجرای اولین برنامه ملی کنترل آسم و دیگر بیماریهای مزمن تنفسی در ایران از راهبردهای جهانی و ملی کنترل آسم است امیدواریم با پیگیری آن شاهد جریانات خوبی در کشور باشیم.
وی اظهار کرد: آسم همچنان به عنوان یکی از شایعترین بیماریهای مزمن تنفسی و یک معضل بهداشتی و درمانی در کشور مطرح است و آمار روبه رشد این بیماری در کودکان و نوجوانان، هزینههای عظیم مستقیم و غیر مستقیم دارو و درمان، افت کیفیت زندگی و ناتوانی بیماران نشان میدهد که باید در برنامههای جامع برای پیشگیری در درمان همه گروههای سنی برنامه داشت.
انتهای پیام/