به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ،گنابادیها در ماه مبارک رمضان به استفاده از
نان محلی در کنار سایر
غذاهای سنتی توجه خاص دارند و برای تهیه این نان که به صورت لواش یا تافتون پخته میشود، گیاهان دارویی و سبزیجات معطر به کار میبرند که مکمل خوبی برای افطار و سحر محسوب میشود.
چنگالی از غذاهای محلی و مقوی مردم گناباد است که از شیره انگور تهیه شده و در افطار و سحر مورد استفاده قرار میگیرد.
با توجه به موقعیت جغرافیایی و کویری گناباد و رویش گسترده گیاه خاکشیر در آن، شربت خاکشیر از نوشیدنیهای بسیار مرسوم این شهرستان در ماه مبارک رمضان است.
از دیگر آداب و رسوم مردم گناباد در ماه مبارک رمضان که از سالیان گذشته همچنان در مناطق روستایی این شهرستان مرسوم میباشد، مناجات خوانی یا شب خوانی و در اصطلاح محلی 'شوخوانی' است که از نخستین شب ماه مبارک رمضان آغاز میشود.
در سالهای گذشته که وسایل صوتی امروزی وجود نداشت، یکی از بزرگان روستا یا محله از حدود یک ساعت به سحر مانده در کوچهها یا پشت بام خانه خود با مناجات خوانی و خواندن اشعار مذهبی مردم را برای سحر بیدار میکرد که این رسم هنوز در بیشتر مناطق روستایی گناباد وجود دارد.
علاوه بر آن از حدود ۲ ساعت مانده به اذان صبح از بلندگوی بیشتر مساجد مناطق شهری گناباد به شیوه گذشتگان نوای دلنشین مناجات پخش میشود.
دورههای ختم قرآن به صورت خانوادگی یا محلهای طی این ماه مبارک در گناباد حال و هوای خاصی دارد.
در جلسات قرآنی مرسوم است چنانچه فردی برخی از سورههای قرآن از جمله انعام، یاسین، توحید، الرحمن و سجده را در این جلسات قرائت کند، جلسه بعد با آوردن شیرینی یا آش، خوشحالی خود را از قرائت این سورهها اعلام میکند.
در فرهنگ و آداب و رسوم مردم گناباد افطاری دادن در ماه مبارک رمضان از جایگاه خاصی برخوردار است و بسیاری از خانوادهها با غذاهای محلی در کنار دیگر غذاهای مرسوم از روزه داران پذیرایی میکنند.
شهرستان ۸۸ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
انتها پیام//ح. ص
ماه رمضان از نگاه مردم گناباد