سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمریکا، کشوری که در حل معضلات خود عاجز مانده است

ناتوانی مقامات آمریکایی در حل بحران تیراندازی‌های مرگبار در مدارس آمریکا

پایگاه اینترنتی نشریه «ویک» در مطلبی به بررسی معضل اجتماعی حملات مسلحانه در مدارس آمریکا پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی نشریه  «ویک» در مطلبی به بررسی معضل اجتماعی حملات مسلحانه در مدارس آمریکا پرداخت و نوشت: شمار حملات مسلحانه به مدارس آمریکا و قتل عام دانش‌آموزان طی سال‌های اخیر افزایش یافته است.

از زمان ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در 20 ژانویه 2017،  شهرها و ایالت های مختلف آمریکا شاهد موارد مکرری از حملات مسلحانه خونین بوده‌اند. خونبارترین حمله مسلحانه در تاریخ آمریکا، اول اکتبر سال 2017 در لاس وگاس رقم خورد که در این حادثه وحشتناک 58 تن کشته و بیش از 500 نفر دیگر زخمی شدند. این در حالی است که حملات متعدد اخیر به مدارس در ایالت های نوادا، فلوریدا و تگزاس به یکی از مهمترین معضل های اجتماعی در دولت دونالد ترامپ تبدیل شده است.

شب گذشته، بر اثر تیراندازی در دبیرستان «مونت زیون» در ایالت جورجیای آمریکا یک نفر کشته  شد و دو تن دیگر زخمی شدند. ساعاتی پیش از آن نیز تیراندازی در دبیرستان «سانتافه» در حومه شهر هیوستون  موجب کشته شدن دست کم 10 تن شد.

 حوادث این چنینی در تاریخ آمریکا بارها تکرار شده است و بدون آنکه تدبیری برای این معضل اجتماعی در نظر گرفته شود، فقط در دوره های ریاست جمهوری مختلف آمریکا در نوسان بوده است. چشمان مردم آمریکا به حوادث ناگوار ناشی از حملات مسلحانه در گوشه و کنار این کشور عادت کرده است؛ حملات وحشیانه ای که علیه مردم آمریکا در خیابان های این کشور و اینک در مدارس آن رخ می دهد، واقعیتی غیرقابل تصور است که بر بنیان نظام اجتماعی آمریکا اثر مخربی گذاشته است.

در ادامه این مطلب آمده است: قوانین حمل آزادانه اسلحه در آمریکا و خشونت های مسلحانه --که گریبانگیر مدارس این کشور نیز شده است-- یک مشکل اجتماعی جدی در آمریکا تلقی می شود. بخش عمده ای از گردش چرخ اقتصاد آمریکا بر عهده شرکت های اسلحه سازی است. در همین راستا، کنگره آمریکا و  انجمن ملی سلاح برای پیشبرد اهداف خود که بخشی از آن تامین بودجه اقتصادی این کشور است، به قوانین حمل اسلحه نیاز دارند.

بسیاری از حامیان قانون حمل سلاح در آمریکا --که بیشتر آنها از اعضای حزب جمهوری خواه هستند -- بدون توجه به ریشه یابی علل افزایش خشونت های مسلحانه در این کشور، معتقدند این قانون، امنیت را برای شهروندان فراهم می کند. پس از وقوع چنین رویدادهای ناگواری در آمریکا، بسیاری از مقامات با انتشار پیامی به همدردی با بازماندگان بسنده می کنند. این در حالی است که طی سال های اخیر نه تنها هیچ مقامی در آمریکا اقدامی برای مقابله با این معضل انجام نداده است، بلکه این مردم آمریکا بوده اند که پیامدهای ناگوار آن را متحمل شده اند.

مردم آمریکا طی سال ها قربانی سیاست های حامیان قانون حمل و مالکیت سلاح در این کشور بوده اند. پس از حمله مسلحانه به دبیرستان داگلاس در فلوریدا، دانش آموزان سراسر این کشور بزرگترین راهپیمایی اعتراضی خود را برگزار کردند. فعالان معترض به خشونت های مسلحانه در آمریکا، خواستار اصلاح قانون حمل سلاح و ایمن سازی مدارس بودند. چندی بعد، وزارت دادگستری آمریکا به صورت رسمی لایحه ممنوعیت استفاده از سلاح های گرم خودکار مانند آنچه در دبیرستان داگلاس مورد استفاده قرار گرفته بود را مطرح کرد. این در حالی است که این لایحه برای قانونی شدن باید از فشارهای گروه های حامی قانون مالکیت اسلحه مانند انجمن ملی سلاح آمریکا که نهادی بسیار قدرتمند است، عبور کند.

علی‌رغم تلاش های گسترده فعالان عرصه مقابله با خشونت های مسلحانه در آمریکا و راهپیمایی های سراسری، قانون مالکیت و حمل سلاح در این کشور با لابی‌گری گروه ها و افرادی که از آن سود می برند، همچنان به قوت خود باقی است.

به نظر می رسد مردم آمریکا در این مسیر دشوار قادر به اعمال تغییر در قانونی که جان فرزندانشان را تهدید می کند، نیستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.