سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هزینه های هنگفت مراسم ازدواج سلطنتی نوه ملکه همزمان با فشار‌های اقتصادی و فقر در انگلستان+تصاویر

نوه ملکه بریتانیا، فرزند دوم جانشین ملکه، طی مراسمی 46 میلیون دلاری با یک بازیگر آمریکایی ازدواج می‌کند در حالی که مردم این کشور با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛«هنری چارلز البرت دیوید» نوه ملکه کنونی بریتانیا که با نام پرنس هَری در میان مردم این کشور و جهان شناخته می‌شود، روز شنبه نوزدهم ماه می سال 2018 با «مگان مارکل» بازیگر دو رگه آمریکایی طی مراسمی پرهزینه ازدواج می‌کند.

بر اساس اطلاعات موجود در سایت سلطنتی بریتانیا، هری فرزند دوم و آخر دیانا و چارلز، پرنسس و پرنس ولز است. پدرش اولین فرزند ملکه کنونی بریتانیا است و جانشین سلطنت بعد از مرگ ملکه خواهد بود. مگان بازیگر آمریکایی و ساکن کانادا است که در سال 2016 با هری آشنا شد. پدر مگان اصالتا ایرلندی-هلندی است و مادرش آفریقایی-آمریکایی است. 

روز بیست و هفتم ماه نوامبر سال 2017، پرنس هری رسما با مگان مرکل بازیگر دورگه آمریکایی اعلام نامزدی کرد. جشن عروسی این دو برای روز نوزدهم ماه می سال 2018 برنامه‌ریزی شده بود که با صرف هزینه‌های هنگفت در کلیسای سنت جورج و کاخ ویندسور برگزار می‌شود.


بیشتربخوانید: رمز و راز‌هایی درباره مراسم ازدواج و قوانین عجیب خاندان سلطنتی انگلیس+ تصاویر


اسکای نیوز در گزارشی نوشت، صدها نفر از مردم بریتانیا در این مراسم حضور خواهند داشت و از ساعت 6 صبح روز شنبه خیابان‌های منتهی به کاخ «ویندسور» بسته می‌شود. برخی خیابان‌ها از ساعت ده شب گذشته مسدود می‌شوند. در ساعت 9 صبح مردمی که برای این مراسم دعوت شدند به داخل محوطه کاخ آمده و مهمانان جشن به کلیسای سنت جورج می‌روند. از ساعت یازده و بیست دقیقه اعضای خاندان سلطنتی شروع به آمدن می‌کنند و ملکه آخرین نفر از اعضای خاندان سلطنتی است که وارد کلیسا خواهد شد. مراسم ساعت دوازده ظهر روز شنبه آغاز می‌شود و تا ساعت 7 عصر ادامه خواهد داشت. 

هزینه مراسم ازدواج سلطنتی نوه ملکه

برگزاری جشن ازدواج سلطنتی با هزینه‌های هنگفت مسئله جدیدی نیست و مراسم ازدواج برادر بزرگتری هری یعنی ویلیام، دوک کمبریج و همسرش کاترین مدیلتون که سال 2011 میلادی برگزار شد نیز 34 میلیون دلار هزینه داشت. روزنامه «بیزنس‌اینسایدر» در گزارشی نوشت، هزینه جشن ازدواج پرنس ویلیام و کِیت میدلتون در سال 2011 معادل 34 میلیون دلار آمریکا بود که بخش قابل توجهی از  آن برای امنیت مراسم هزینه شد.

بر اساس همین گزارش هزینه جشن ازدواج پرنس هری و مگان مارکل حدود 46 میلیون دلار است که در راس آن هزینه‌های امنیت مراسم و سپس موارد دیگر از جمله غذا، کیک‌ها، موزیک، گل‌های مراسم و دیگر هزینه‌ها خواهد بود.

همچنین مراسم ازدواج سلطنتی پرنس هری با این بازیگر زن آمریکایی، از 6 شبکه تلویزیونی در انگلیس،‌ آمریکا، کانادا،‌ نیوزلند و استرالیا به طور زنده پخش خواهد شد. روزنامه سان در گزارشی نوشت، این مالیات‌دهندگان بریتانیایی هستند که هزینه چنین ازدواج هنگفت سلطنتی را پرداخت می‌کنند.

هزینه این جشن از محل بودجه خاندان سلطنتی بریتانیا پرداخت می‌شود و بر اساس قانون این کشور، بخشی از درآمد این خاندان از مالیات‌های مختلف که مردم ملزم به پرداخت آن هستند، تامین می‌شود، در حالیکه در قانون بریتانیا خاندان سلطنتی از پرداخت مالیات معاف است.

فشار‌های اقتصادی و فقر در بریتانیا

بر اساس قوانین بریتانیا که در سایت دولت منتشر شده است، مردم این کشور با حداقل درآمد مصوب ملزم به پرداخت 20 درصد مالیات از درآمد خود هستند و این درصد تا در آمدهای بالاتر تا 45 درصد افزایش می‌یابد. 

همچنین در گزارش دیگری، کمیسیون عدالت اقتصادی موسسه «آی. پی. پی. آر» بریتانیا در سال 2017 از ورشکسته بودن اقتصاد بریتانیا خبر داد. در این گزارش که ماه سپتامبر سال 2017 یعنی هشت ماه پیش از این منتشر شد، آمده است اقتصاد بریتانیا آنقدر نابسامان شده که نمی‌تواند برابری را در این کشور برای همه اقشار مردم فراهم نماید. همچنین در گزارش آی. پی. پی. آر آمده بود بریتانیا یک مدل اقتصادی مشخص ندارد، بلکه بلبشوی اقتصادی در این کشور حاکم است.

«تجوان پتینگر» یک کارشناس اقتصاد توسعه بریتانیایی در ماه دسامبر سال 2017 از جمله مشکلات اقتصادی در این کشور را رشد کم اقتصادی، نابرابری و فقر در جامعه، کاهش ارزش پوند، افزایش هزینه واردات در موادغذایی و سوخت عنوان کرد و گفت این مشکلات منجر به کاهش دستمزدها، افزایش بدهی دولت، رشد اندک درآمد ناخالص داخلی در بریتانیا شده است.  

گرسنگی، بی‌خانمانی و شکاف طبقاتی در بریتانیا

مراسم پرهزینه سلطنتی در حالی برگزار می‌شود که مشکلات اقتصادی عدیده‌ای مردم بریتانیا را گرفتار کرده است و طی سال‌های اخیر حزب حاکم محافظه‌کار، با سیاست‌های ریاضت اقتصادی قصد دارد هزینه‌های دولت را تا میزان زیادی کاهش دهد. فشار این ریاضت اقتصادی اما، بر روی مردم است و گزارشی از نتایج تحقیقات دانشگاه یو.سی.ال لندن در سال 2017 نشان داد، ریاضت اقتصادی دولت انگلیس باعث مرگ 120 هزار نفر در این کشور شده و تعداد قربانیان تا سال 2020 به 200 هزار نفر خواهد رسید. روزنامه گاردین در گزارشی در ماه مارس 2018 نوشت، سیاست ریاضت اقتصادی دولت انگلیس فقرای این کشور را فقیرتر کرده است. 

روزنامه میرور نیز در گزارشی در ماه ژوئن سال 2017 بر اساس آمار ملی بریتانیا نوشت، یک سوم مردم بریتانیا در فقر به سر می‌برند. گزارش آمار ملی بریتانیا همچنین نشان می‌دهد بین سال‌های 2012 تا 2015 میلادی، بیش از 30 درصد مردم بریتانیا در فقر زندگی کرده‌اند و شهروندان متوسط بریتانیا در میان کشورهای اتحادیه اروپا، بالاترین احتمالِ سقوط به خط فقر را دارند. همچنین در این گزارش آمده است، شکاف طبقاتی میان فقرا و ثروتمندان در بریتانیا افزایش یافته است.

 

همچنین گزارش‌های متعددی وجود دارد که بر اساس آن معلوم می‌شود،  تعداد افراد نیازمند به بانک غذا در انگلیس طی سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است. بر اساس یک مطالعه که روزنامه ایندیپندنت آن را منتشر کرد، تعداد مراجعین به بانک‌های غذا طی سال‌های اخیر روند صعودی داشته و در این میان کودکان بسیاری دفعات متعددی طی روزهای هفته مجبور به مراجعه به بانک غذا هستند. 

از سوی دیگر مردم بریتانیا با بحران مسکن دست و پنجه نرم می‌کنند. روزنامه گاردین در گزارشی درماه آوریل 2018 نوشت، اوضاع مسکن در این کشور نابسامان است و سیاست‌های دولت محافظه‌کار نمی‌تواند مشکلات مسکن را حل کند. مشکل کمبود مسکن و مشکل مسکن‌های نو در بریتانیا این است که بسیاری از اقشار مردم توانایی خرید یا اجاره خانه‌های نو را ندارند چراکه مسکن‌هایی متناسب با توانایی مالی مردم ساخته نشده است.  

هزینه‌های سنگین و فقر آنچنان در میان برخی اقشار بریتانیا گسترده شده که بی‌خانمانی و کارتن‌خوابی به پدیده‌ای اجتماعی در این کشور بدل شده است. روزنامه ایندیپندنت در ماه ژانویه سال 2018 گزارشی منتشر کرده بر اساس آن معلوم می‌شود طی هفت سال منتهی به سال 2018 تعداد کارتن‌خواب‌ها در بریتانیا دو برابر شده است. کاخ ویندسور، محل برگزاری مراسم چندده‌ میلیون دلاری سلطنتی نیز از این پدیده مستثنی نبوده و کارتن‌خواب‌هایی هستند که در حوالی این کاخ روزگار می‌گذرانند.

این افراد بی‌خانمان که حوالی کاخ ویندسور محلی برای گذران زندگی‌شان شده، طی روزهای منتهی به مراسم ازدواج نوه ملکه‌شان با خشونت پلیس که سعی در پراکنده کردنشان داشت،‌ مواجه شدند. با وجود تمام این گزارش‌ها از فقر و مشکلات اقتصادی، خاندان سلطنتی بریتانیا میلیون‌ها دلار از محل درآمدهایش که شامل مالیات‌های مردمی نیز بوده، برای تنها یک مراسم ازدواج هزینه کرده است. 

منبع:فارس

انتهای پیام/

هزینه 46 میلیون دلاری ازدواج نوه ملکه

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۰۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
مرگ بر انگلیس
دلسوز
۱۰:۵۷ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام طرف تو شهرای دیگه اب نداره بخوره من دلم باید برای دیگران بسوزه ای دیگه چه رسمیه امروز گوشتت 55000 تومنه فردا 65000 تومن
ناشناس
۱۸:۱۰ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
توکلتون فقط به خدا باشه
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
رئیس جمهمور انگلیس باید به قشر فقیر کشور خودشون کمک کنه از همه چیز مهم تره
ناشناس
۰۷:۰۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
مرگ بر انگلیس
ناشناس
۰۲:۲۶ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
حقشان همینه ، اینقدر کشورها رو استعمار و غارت کردند حالا وقتش که وعده خدا محقق بشه و فقری که در کشورها گسترش دادند بر سر خودشان بیاید
ناشناس
۱۰:۵۴ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷
چه ربطی به مردم دارهه داره آخه باید این بلاها سر خودشون بیاد نه افراد بیگناه
محمود
۲۳:۳۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
از پس مردم را به غارت بردند پولدار شدند این انگلیسی ها
ناشناس
۲۲:۵۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
دارندگی وبرازندگی شما غصه این ازدواج نخورید
ناشناس
۲۲:۳۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
هر شب در تهران مراسم های ازدواجی با هزینه های هنگفت برپا میشه
مهدی
۲۲:۰۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
باسلام حالاکجایندبی بی سی.ایران اینترنشنال وابسته به رژیم سلطنتی انگلیس گزارش بدن بدبختی مردم انگلیس راازدواج پسردوم دایانابابازیگرآمریکایی که خودنیزمطلقه میباشدبگین این مردم بدبخت انگلیس که40%ازانهازیرخطفقرهستندشبکه های رژیم انگلیس اینهاروپوشش بدن
ناشناس
۲۱:۵۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
فروپاشی و بدبختی کشورهای اروپایی را چند سال دیگه باید ببینید همینطور فروپاشی همه چیز در امریکا را . چپاول و غارت و کشتار در خاک امریکا را شاهد خواهید بود فقط یکم صبر کنید . صبر خدای بزرگ هم حدی دارد
تاج
۲۱:۱۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
اونایی هم که عکساشونو گذاشتین مهاجرایی هستن که از کشور خودشون فرار کردن.یا اونایی که تو بانک غذا ثبت نام کردن مهاجرایی هستن که نیاز به غذا دارن.وگرنه خود مردم انگلیس تو رفاه کاملا.و هیچ مشکلی با این مراسم ندارن
ناشناس
۲۰:۲۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
فشار اقتصادی و فقر در انگلستان؟ خنده داره پس در مورد ایران چی
علی
۲۰:۲۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدارو شکر ما فقیر نداریم ایران
ناشناس
۲۰:۲۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
منکه بعید میدونم
ناشناس
۱۹:۵۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
اگه شهامتشو دارید مراسم اين ژن خوبا رو با حضور مردم عادي و كاملا عمومي برگذار كنيد.
ناشناس
۱۹:۲۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
وای واقعا گناه دان!!!
یه سری بچرخونی سمت وطن خودت میبینی خیلی بدبختر از اونا هم هست
ناشناس
۱۹:۱۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
ایران همه چی عالیه
بگین بیان ایران
ناشناس
۱۸:۳۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
در ایران هم میلیونها گرسنه و بی خانمان و بی کار و گور خواب و مریض و بدبخت و.... داریم
ناشناس
۱۸:۲۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
با اینهمه هزینه ریخت وپاش می توان شکم خیلی از فقرا رو سیر کرد
ناشناس
۱۸:۲۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
در اینکه این مراسم پر هزینه از جیب مردم هست شکی نیست. ولی اقتصاد بریتانیا بسیار قوی می باشد. مالیت برای خود مردم هزینه می شود. به طور مثال شما هیچ گونه هزینه ای برای خدمات درمانی پرداخت نمی کنید و ثروت بسیار عادلانه تر بین مردم پخش می شود.
همایون
۱۸:۲۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
شاید بد نباشد به کوچه پس کوچه های ایران که پیاده رو راکارتون خواب ها تشکیل میدهد هم گریزی زد
ناشناس
۱۸:۲۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
لطفأ یه نگاه به فقر کشور خودمون هم بندازیم
ناشناس
۱۸:۱۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا ایرانیهایی که اونجان اینقدر از وضع خوب تعریف میکنند؟
ناشناس
۱۸:۱۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا ایرانیهایی که اونجان اینقدر از وضع خوب تعریف میکنند؟
ناشناس
۱۸:۰۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
ما چکار غربیها داریم یه سری هم به مراسم وجشنهایی که در کشور مان هست بزنیم ببینید چه خبره به خدا اگه ما جای اونا باشیم صد مرتبه بدتربم.....
ناشناس
۱۸:۰۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
علی برکت الله
ناشناس
۱۷:۳۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
درست متل همینحاست
ناشناس
۱۷:۳۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
چقد اینا بد هستند.
ناشناس
۱۷:۲۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
مگه توی کشور خودمون کم ازداج ژن خوب رو داریم با این شرایط ؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۷:۱۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
پول های مفت دیگه
ناشناس
۱۷:۰۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
برادر من اونا هر چی باشن وضعشون از ما بهتره
محمد رضا
۱۶:۵۸ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
دلم برای مردم اروپا می سوزه..........
ناشناس
۱۶:۳۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
دیروز تامین اجتماعی با دو روز تاخیر حقوق داده تا کمتر از یک هفته دیگه کفافمونو میده . هزار بار اعلام می کنند حقوق ها زیاد می شود اون هم بیشتر از تورم .سه چهار ماه طول می کشه تا زیاد بشه معوقه هارو بدن . ولی همه چیز ده برابر حقوق ها از آخرای سال زیاد شده همچنان هم ادامه داره . ما فقط امیدمون اون دنیا به خداست . الهی به امید تو نه خلق روزگار
اسماعیل
۱۶:۳۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
این خبر به ما چه ربطی داره؟مملکت خودمون رو بچسب
ناشناس
۱۶:۲۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
کدوم فقر آخه... خودتون خندتون نگرفت والا...
ناشناس
۱۵:۵۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
عجب ...
ناشناس
۱۵:۴۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا بداد هممون برسه
ناشناس
۱۵:۳۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
عجب؟!!
hadi
۱۵:۳۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
ننگ بر سلطنت آمریکایی
ناشناس
۱۵:۰۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
با اینهمه پول چیکار میکنه
ناشناس
۱۵:۰۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
عجب
ناشناس
۱۴:۴۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
واقعیت این است که با همین مراسم تا کشور ما هم نفوذ کردند. در کشورهای مختلف جهان مردم پیگیر این مراسم هستند. 46 میلیون دلار در مقابل دستاوردهایی که برای محبوب کردن خانواده سلطنتی در سطح بین المللی رخ می دهد عددی نیست.
ناشناس
۱۴:۲۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
پدر عروس به میمانان نان و پنیر و سبزی دادندو پدر عروس ناراحت شد وفرمود چرا اسراف میکنید نان و پنیر یا سبزی میدادید چرا دو جور خورشت دادید ما ایرانیان اسراف را دوست نداریم
ناشناس
۱۴:۲۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
چقدر ریخت و پاش چه خبذه
ناشناس
۱۴:۲۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
بنظر من تا زمانی که نود و پنج درصد مردم کشور خودمون فقیر و زیر خط فقر هستند ما بفکر فقرای اونها هستیم اما چه کسی باید برای خودمون دل بسوزونه .
مهدی
۱۴:۲۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
بریم کمکشون کنیم بدبختهای فلک زده رو
یه حساب کمکهای مردمی بذارید کمکشون کنیم
جامعه شون فقر و فحشا و چپاول و بی کاری و تحریم و .... گرفته
ناشناس
۲۰:۲۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
مگه میشه مگه داریم
ناشناس
۱۴:۰۸ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
مگه در غرب ازدواج هم می کنند...؟
ناشناس
۱۳:۵۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
فقر و توزیع درآمد در ایران وضعیت بدتری دارد یا انگلستان؟! در ضمن هزینه برگزاری این مراسم از طریق تبلیغات تأمین می شود نه بودجه عمومی کشور
واحد
۱۳:۲۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
ای خدا
محسن
۱۳:۲۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا لعنتشون کنه
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
"هزینه‌های سنگین و فقر آنچنان در میان برخی اقشار بریتانیا گسترده شده که بی‌خانمانی و کارتن‌خوابی به پدیده‌ای اجتماعی در این کشور بدل شده است."
رضا
۱۳:۱۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
حالا اخبار اینا رو منتشر میکنین قبول ولی یه سری هم به ژن‌های برتر و آقازاده های ایران بندازید تا ببینید چقدر ول خرج و آلاف هستند و پول نفت و باد آورده رو چکار ها که نمیکنن،، ما میگیم اختلاس و رشوه و دزدی و مال بیت المال نیست شمام بگید نیست!!!
ناشناس
۱۳:۱۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
نگران فقر مردم انگلیس نباشید به فکر فقر کشور خودمون نبود شغل و ازدواج و آمار بالای طلاق و... باشیم
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
چی میگی !!!
یه سوزن بخودت بزن ی جوالدوز ب مردم
برو یه سر بالا شهر بزن برادر
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
عجب
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
واقعا چه ظلمی در حق این مردم میشه ما باید شکر کنیم در کشوری زندگی میکنیم که از این قبیل مسائل درش نیست.
آسمان
۱۲:۳۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
حق بدبختها وضعيفان جامعه ميره توجيب خاندان سلطنتي بدون اينكه هيچ زحمتي بكشند
حسین آقا
۱۲:۳۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
لطفا یه گزارشم در مورد اختلاسای میلیاردی مسئولان ایرانی و خوشگذرونی بچه هاشون در خارج از کشور همزمان با گسترش فقر و فحشا در ایران تهیه کنید
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا لعنت کند دیکتاتورهای دنیا که با دزدی و اختلاس و بریزو بپاش مردم و کشورو فلج میکنن
ناشناس
۱۸:۰۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا همه گرسنگان رو سیر کند
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدا لعنت کند دیکتاتورهای دنیا که با دزدی و اختلاس و بریزو بپاش مردم و کشورو فلج میکنن
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
در ایران اصلا شکاف طبقاتی نیست!!!!!!!!
ناشناس
۱۲:۲۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
حدا لعنتشون کنه نامردای بی وجدانو
ناشناس
۱۲:۲۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
عجب