سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزارت علوم در هفته‌ای که گذشت؛

مدرک دانشگاه آزاد ناموس ماست/ افزایش سرانه اتاق‌های تندرستی در سال ۹۷

وزارت علوم این هفته با اخبار متنوعی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در این بسته خبری مشاهده کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه وزارت علوم این هفته با اخبار متنوع و بی‌شماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در ادامه دنبال کنید.

اصالت دانشگاه آزاد اسلامی برگرفته از انقلاب است
 رئیس مرکز نظارت و بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد،گفت: اصالت دانشگاه آزاد اسلامی برگرفته از انقلاب است و فعالیت آن در راستای سیاست‌های نظام و رهبری است.

عبدالله خانی از مدیریت راهبردی به عنوان رمز موفقیت دانشگاه یاد کرد و گفت: هدف‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های تحول گرا در راستای رفع مشکلات و موانع جامعه و پاسخگویی به موقع به مطالبات مردم، نشان از مدیریت توانمندی است که در دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته و باید همواره در این جهت گام برداشت.

وی نظارت بر کیفیت عملکرد دانشگاه را از وظایف اصلی بازرسی خواند و تصریح کرد: همکاری واحد‌ها و مراکز دانشگاهی با دفتر بازرسی در چارچوب‌ها و آیین‌نامه‌های تعریف شده، موجب می‌شود تا مجموعه در مسیر رشد و پیشرفت قرار گیرد.

اجرای سند دانشگاه اسلامی وظیفه ماست

وزير علوم گفت: بر اساس گزارش تدوین شده در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اکثر فعالیت‌های فرهنگی که توسط نهادهای رسمی و مسئول در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود با سند دانشگاه اسلامی مطابقت دارد.
وزیر علوم افزود: از معاونان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواسته‌شده برنامه‌های خود را با سند دانشگاه اسلامی کاملاً تطبیق دهند زیرا اجرای این سند وظیفه و تکلیف ماست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ادامه داد: در عین حال نباید اقدامات انجام‌شده را انکار کرد.
رئیس شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی گفت: نحوه و میزان هماهنگی بین نهادهای مسئول در اجرای سند دانشگاه اسلامی باید در گزارشی جامع بررسی شود.
وی افزود: تنوع و تکثر موجود در جامعه دانشگاهی باید در روند اجرای این سند مورد توجه قرار گیرد.

نگاه مرزبندی به علم و فناوری نداشته باشیم

سالار آملی معاون وزير علوم گفت: در سال گذشته چندین هیئت دانشگاهی از کشور‌های مختلف برای انجام پژوهش‌ها و دوره‌های آموزشی مشترک، تبادل استاد و دانشجو وارد کشور شدند.

وی با بیان اینکه وزرات علوم از برجام به خوبی استفاده کرد، گفت: سال قبل ۲ هزار و ۲۰۰ ویزای ورود به ایران برای بازدید از دانشگاه‌های کشور با همکاری وزارت علوم صادر شد که بطور میانگین در هر هفته ۱۱ هیئت آکادمیک سه تا پنج نفری را در بر می‌گیرد.

سالار آملی با بیان اینکه از نظر علمی همه کشور‌های دنیا به هم وابستگی دارند، افزود: در موضوع علم و فناوری نباید مرزبندی شود و مسئولان باید چرخه بین المللی را جدی بگیرند.

وی ادامه داد: چرخه علم و فناوری در دنیا شکل گرفته است که ما باید نهایت استفاده را از این چرخه داشته باشیم و نگذاریم کشور‌های دیگر محدودیتی برای حضور ما در این چرخه ایجاد کنند.

تحصیل ۶۰ درصد دانشجویان شاهد در مقاطع تحصیلات تکمیلی

محمدعلی فقیه مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: شاید سهمیه تسهیلی برای ورود به دانشگاه باشد، ولی موفقیت در دانشگاه دیگر به کمک سهمیه به دست نمی‌آید بیشتر دانشجویان شاهد و ایثارگر در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند، بیش از ۶۰ درصد دانشجویان شاهد و ایثارگر در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل می‌کنند.

مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه ملاک موفقیت و پیشرفت دانشجو تنها تولید مقاله نیست، گفت: توجه به نیاز‌های جامعه، پژوهش‌های علمی و کارآفرینی از مواردی است که نشان دهنده یک دانشجوی ممتاز است؛ اعطای جایزه ملی ایثار یکی از عرصه‌هایی است که نشان می‌دهد دانشجویان شاهد و ایثارگر تا چه میزان در رشد و پیشرفت کشور نقش دارند

فقیه ابراز امیدواری کرد با تعامل ادارات و سازمان‌ها بتوان بهترین خدمات را به دانشجویان شاهد و ایثارگر عرضه کرد.

در این مراسم رحمت الله اللهیاری مدیر کل امور دانشجویان و کارکنان شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران گفت:  تعداد دانشجویان خانواده شاهد و ایثارگر این دانشگاه ۳۹۴۱ نفر است که از این میان ۱۵۴۰ نفر در مقطع کارشناسی، ۱۷۶۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۵۶۴ نفر در مقطع دکتری تخصصی مشغول به تحصیل  و از این میان ۴۲۷ نفر از فرزندان شهدا هستند.

مدرک دانشگاه آزاد ناموس ماست

ولايتی رئیس هیئت امنا و هیئت موسس دانشگاه‌ آزاد اسلامی گفت: به روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی می‌گویم که مراقب باشند تا ارزش مدرک این دانشگاه حفظ شود، مدرک دانشگاه آزاد ناموس ما است و باید به گونه‌ای عمل کنیم که همه افراد به مدرک دانشگاه آزاد افتخار کنند.

وی در رابطه با مذاکره با اروپایی‌ها گفت: بعید می‌دانم که از مذاکره کردن با کشورهای اروپایی چیزی نصیب ما شود امیدوارم که این مذاکره به نتیجه برسد اما باید خودکفا باشیم؛ تا کی باید منتظر بنشینیم و ببینیم که آمریکا ما را تحریم کرده و یا تحریم‌ها را برداشته است.

مشاور رهبر انقلاب در امور بین الملل ادامه داد: زمانی مقام معظم رهبری به یکی از وزرای کشاورزی اعتراض کردند و به او گفتند که چرا خودکفا نیستیم که البته آقای حجتی در این زمینه خوب کار کرده است، باید توجه داشته باشیم که گندم اسلحه ما است، نباید روزی برسد که ما نگران این باشیم که گندم نرسد و گرسنگی بکشیم.

افزایش سرانه اتاق‌های تندرستی در سال ۹۷

مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم گفت: بیشتر فضاهای ورزشی ما رو باز است و تنها یک سوم فضاهای ورزشی سرپوشیده داریم و تلاش ما این است که این فضاهای ورزشی را در دانشگاهایی که کمتر از حد متوسط هستند افزایش دهیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم ادامه داد: همانطور که سالانه 100 اتاق تندرستی به خوابگاه‌های دانشجویان اضافه می‌شود یکی از برنامه‌های ما در سال 97 این بود که این اتاق‌ها را افزایش دهیم.

صدیقی یادآور شد: با توجه به مشکلات پیش رو در تلاش هستیم هرچه بهتر به مسائل ورزش در دانشگاه‌ها بپردازیم و خواستاریم که مسئولان بیش از گذشته به این مسائل ببردازند؛ علی‌رغم مشکلات مالی که پیش رو داریم خوشبختانه تخفیف‌های خوبی برای تجهیز خوابگاه‌ها و سرانه ورزشی صورت گرفته است و سال 97 از نظر مالی نسبت به سال گذشته بهتر است.

جذب اساتید خارجی در دانشگاه تهران

نيلي رئيس دانشگاه تهران گفت:هدف اصلی این بخش ارتقای سطح علمی، پژوهشی دانشگاه از طریق همکاری و ارتباط آموزشی و پژوهشی تنگاتنگ با مراکز علمی و پژوهشی خارج از کشور و ورود صنعت آموزش جهانی و استفاده از ظرفیت‌های بین المللی بهتر برای گسترش هرچه بیشتر این همکاری هاست.

وی بیان کرد: اگر بخواهیم دانشگاهای ما در سطح بین‌المللی بدرخشند حتما باید روی موضوع زبان بین المللی کار کنند، موضوع زبان در دانشگاه‌های ما جدی گرفته نشده و باید به این موضوع بیشتر پرداخت.

نیلی اضافه کرد: در واقع دانشگاهی در سطح بین المللی موفق است که بتواند به یک زبان دیگر با دنیا تعامل داشته باشد و متاسفانه یکی از مشکلات  برای جذب دانشجویان خارجی موضوع زبان است.

رئیس دانشگاه تهران گفت: در حال حاضر پردیس بین المللی کیش این دانشگاه اساتید ماهر برای تدریس زبان‌های خارجی دارد و قرار است این روند را هرچه بهتر و بیشتر در سطح دانشگاه اجرایی و عملیاتی کنیم و در واقع یکی از برنامه ما در این دانشگاه جذب اساتید به زبان خارجی است.

اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه آزاد احیا می‌شود

فرهاد رهبر رئيس دانشگاه آزاد گفت: یکی از محور‌هایی که در زمان بررسی بودجه سال ۹۷ دانشگاه آزاد اسلامی در هیئت امنا بر آن تاکید شد، درآمدزایی از محل‌های غیرشهریه‌ای بود که این موضوع یکی از ماموریت‌های ویژه معاونت پژوهش و فناوری است تا بتواند از محل برنامه‌های اقتصاد دانش بنیان، برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت، آموزش‌های حرفه‌ای وغیره درآمدزایی کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: برای نظارت بر تدوین و اجرای برنامه‌های عملیاتی واحد‌ها قرار است بنده و معاونان دانشگاه پس از پایان ماه مبارک رمضان به همان شیوه که در اواخر سال گذشته برای بررسی بودجه پیشنهادی به استان‌ها سفر می‌کردیم، با حضور در مراکز استان طرح‌ها و برنامه‌های عملیاتی واحد‌ها به ویژه در حوزه درآمدزایی غیرشهریه‌ای را بررسی کنیم.

انتهای پيام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.